Een back-up van een SQL-database herstellen met behulp van SQL Server Management Studio

Inhoudsopgave:

Een back-up van een SQL-database herstellen met behulp van SQL Server Management Studio
Een back-up van een SQL-database herstellen met behulp van SQL Server Management Studio
Anonim

We hebben eerder een eenvoudige SQL-databaseherstel behandeld met behulp van de opdrachtregel die ideaal is voor het herstellen van back-upbestanden die zijn gemaakt op dezelfde SQL Server-installatie, maar als u een back-up herstelt die is gemaakt op een andere installatie of gewoon de voorkeur geeft aan een punt en klik-interface, het gebruik van SQL Server Management Studio (of de Express-editie) maakt deze taak eenvoudig.

Opmerking: SQL Server-experts willen misschien de les van vandaag overslaan, omdat deze gericht is op beginners.

Voordat u begint, moet u het SQL-back-upbestand (meestal met de extensie.BAK) naar een lokale harde schijf op de SQL Server-doelcomputer kopiëren.

Open SQL Server Management Studio en log in op de SQL Server waarnaar u de database wilt herstellen. Het is het beste om ofwel in te loggen als een Windows-beheerder of als de SQL 'sa'-gebruiker.

Klik op de ellipsenknop naast 'Van apparaat' onder het gedeelte 'Bron voor herstel'.

Afbeelding

Stel 'Bestand' in als het back-upmedium en klik vervolgens op 'Toevoegen'.

Afbeelding

Blader naar het SQL-back-upbestand (BAK) dat u wilt herstellen.

Afbeelding Afbeelding

Typ of selecteer in het dialoogvenster Database herstellen de naam van de database waarnaar u deze back-up wilt terugzetten.

  • Als u een bestaande database selecteert, wordt deze vervangen door de gegevens uit de back-up.
  • Als u een databasenaam typt die momenteel niet bestaat in uw SQL Server-installatie, wordt deze aangemaakt.

Selecteer vervolgens het herstelpunt dat u wilt gebruiken. Aangezien een SQL-back-upbestand meerdere back-ups kan bevatten, ziet u mogelijk meer dan één herstelpunt.

Afbeelding

Op dit moment is er voldoende informatie ingevoerd om de database te herstellen. SQL-back-upbestanden slaan echter informatie op over waar gegevensbestanden worden gekopieerd, dus als er problemen zijn met het bestandssysteem, zoals een niet-bestaande doelmap of conflicterende namen van gegevensbestanden, zal er een fout optreden. Deze problemen komen vaak voor bij het herstellen van een back-up die is gemaakt op een andere SQL Server-installatie.

Om de instellingen van het bestandssysteem te bekijken en te wijzigen, klikt u op de pagina Opties aan de linkerkant in het dialoogvenster Database herstellen.

Afbeelding

Op de pagina met opties moet u ervoor zorgen dat de kolom 'Herstellen als' verwijst naar geldige maplocaties (u kunt ze naar behoefte wijzigen). De bestanden hoeven niet te bestaan, maar het mappad moet wel bestaan. Als de respectieve bestanden bestaan, volgt SQL Server een eenvoudige set regels:

  • Als de 'Naar database' (van de pagina Algemeen) overeenkomt met de hersteldatabaseback-up (d.w.z. herstellen naar overeenkomende databases), worden de respectieve bestanden overschreven als onderdeel van het herstel.
  • Als de 'Naar database' niet overeenkomt met de hersteldatabaseback-up (d.w.z. herstellen naar een andere database), moet 'Bestaande database overschrijven' worden gecontroleerd om het herstelproces te voltooien. Gebruik deze functie met de nodige voorzichtigheid, aangezien u mogelijk back-upgegevens van een database kunt herstellen bovenop gegevensbestanden uit een geheel andere database.

Over het algemeen kun je zien dat de databases verschillen op basis van de 'Oorspronkelijke bestandsnaam', de interne naam die SQL Server gebruikt om naar de respectieve bestanden te verwijzen.

Afbeelding

Zodra je herstelopties zijn ingesteld, klik je op Ok.

Afbeelding

Conclusie

SQL Server Management Studio maakt het herstelproces eenvoudig en is ideaal als u zelden databaseherstel uitvoert. Dit proces werkt in elke versie van SQL Server, van Express tot Enterprise. Als u de Express-versie gebruikt, kunt u SQL Server Management Studio Express downloaden om toegang te krijgen tot deze interface.

Links

Download SQL Server Management Studio Express van Microsoft

Populair onderwerp