Hoe Perl te installeren op IIS 7 voor Windows Server 2008

Inhoudsopgave:

Hoe Perl te installeren op IIS 7 voor Windows Server 2008
Hoe Perl te installeren op IIS 7 voor Windows Server 2008
Anonim

Perl is een zeer populaire scripttaal die wordt gebruikt om een ​​breed scala aan tools te ontwikkelen. Een van de bekende toepassingen zijn webgebaseerde CGI-toepassingen (Common Gateway Interface) waarmee Perl-scripts kunnen worden uitgevoerd vanaf een webserver. Met een beetje configuratie kunt u IIS 7 op uw Windows Server 2008-systeem configureren om Perl-scripts via CGI te bedienen.

De Perl Binaries kopiëren

Voordat een IIS-configuratie kan worden uitgevoerd, moeten de binaire Perl-bestanden naar uw systeem worden uitgepakt.Download het ActiveState Perl-distributiepakket (haal het AS-zipbestand en niet het installatieprogramma) en pak ze uit in een map op uw server (d.w.z. 'C:perl'). We zullen IIS toewijzen om de bestanden in deze map te gebruiken.

Klik op de actie, "Scriptmap toevoegen".

Afbeelding

Om IIS toe te staan ​​Perl-scriptbestanden (.pl) uit te voeren, configureert u de nieuwe scripttoewijzing met de volgende instellingen:

  • Verzoek pad:.pl
  • Uitvoerbaar: C:perlbinperl.exe "%s" %s (waarbij 'C:perl' de locatie is waar u de Perl-binaire bestanden hebt uitgepakt)
  • Naam: Perl-pl
Afbeelding

In het dialoogvenster Verzoekbeperkingen stelt u het tabblad Werkwoorden in om het volgende toe te staan: GET, HEAD, POST.

Afbeelding

Alle wijzigingen toepassen.

Bij het maken van de nieuwe scripttoewijzing, zal IIS u vragen of u deze scripttoewijzing wilt laten draaien als een CGI-toepassing. Antwoord 'Ja' op het dialoogvenster.

Afbeelding

Bovendien, als Perl-scripts worden geïmplementeerd als CGI-bestanden (.cgi), moet er ook een scripttoewijzing worden geconfigureerd voor dit bestandstype:

  • Verzoek pad:.cgi
  • Uitvoerbaar: C:perlbinperl.exe “%s” %s
  • Naam: Perl-cgi
  • Werkwoorden: GET, HEAD, POST

Pas uw wijzigingen toe als u klaar bent en selecteer 'Ja' wanneer IIS u vraagt ​​te bevestigen dat de scripttoewijzing als een toepassing wordt uitgevoerd.

Afbeelding

Zodra u IIS hebt geconfigureerd om beide bestandstypen uit te voeren, worden ze weergegeven in uw Handler-toewijzingen.

Afbeelding

Nadat u de vereiste configuratiewijzigingen in IIS hebt aangebracht, voert u de opdracht "iisreset" uit vanaf de opdrachtprompt om ervoor te zorgen dat de wijzigingen worden doorgevoerd en actief zijn.

Afbeelding

Op dit moment zou IIS 7 met succes Perl-scripts moeten kunnen dienen.

Perl testen

Op dit moment is uw server klaar voor gebruik, maar voor de zekerheid kunnen we uw Perl-configuratie vrij eenvoudig via IIS bevestigen. Maak een paar tekstbestanden aan in de map 'C:Inetpubwwwroot' genaamd 'test.pl' en 'test.cgi' die beide het volgende bevatten:

Blader ten slotte naar de adressen: 'http://localhost/test.pl' en 'http://localhost/test.cgi' op uw server en u zou een bericht moeten zien waarin staat dat Perl werkt. Als de pagina succesvol is geladen, is Perl nu actief op uw computer.

Afbeelding

Conclusie

Zodra Perl op uw Windows-systeem draait, kunt u uw eigen Perl CGI-toepassingen implementeren of ontwikkelen.

Links

Download ActivePerl van ActiveState (AS Zip-pakket)

Populair onderwerp