Bouw een installatieprogramma voor programma's zonder installatieprogramma

Inhoudsopgave:

Bouw een installatieprogramma voor programma's zonder installatieprogramma
Bouw een installatieprogramma voor programma's zonder installatieprogramma
Anonim

Veel programma's en hulpprogramma's worden gedistribueerd als draagbare toepassingen waarvoor u ze niet hoeft te installeren. Hoewel dit een geweldige optie is om te hebben, zijn er een paar redenen waarom je deze programma's zou willen "installeren". Geïnstalleerde programma's verschijnen bijvoorbeeld in de lijst Programma's en onderdelen (Programma's toevoegen/verwijderen) en ze hebben meestal vermeldingen in het menu Start.Een hulpprogramma dat zowel installatieprogramma's voor installatieloze programma's installeert als bouwt, is NirSoft's ZipInstaller.

Een programma installeren vanuit een zipbestand

Een populair Windows-hulpprogramma voor systeembeheerders is Process Explorer, dat wordt gedistribueerd via een zipbestand zonder installatieprogramma. Met ZipInstaller kunt u dit hulpprogramma eenvoudig installeren vanuit het gedownloade zipbestand.

Voordat je gaat installeren, kun je de instellingen naar wens aanpassen.

Afbeelding Afbeelding

Zodra je alles hebt ingesteld, klik je op Installeren en ZipInstaller doet de rest.

Afbeelding Afbeelding

Eenmaal geïnstalleerd, heb je alle voordelen van een typische programma-installatie. Startmenu-items worden gemaakt voor uitvoerbare bestanden en helpbestanden.

Afbeelding

Bovendien wordt een item beschikbaar gemaakt in de Programma's en onderdelen (Programma's toevoegen/verwijderen).

Afbeelding

Je eigen installatieprogramma bouwen

ZipInstaller stelt u in staat om eenvoudig uw eigen installatiepakketten te maken. Het enige dat u nodig hebt, is een zipbestand met de bestanden die u wilt opnemen en ZipInstaller zal een zelfstandig EXE-installatiebestand maken.

In dit voorbeeld gaan we een installatieprogramma maken voor de hulpprogramma's Sysinternals Process Explorer en ZoomIt. Eerst worden de hulpprogramma's gedownload en in een enkele map geplaatst. Vervolgens maken we een speciaal tekstbestand met de naam “~zipinst~.zic” dat configuratie-instellingen voor het installatieprogramma bevat.

Voor dit voorbeeld ziet ons bestand ~zipinst~.zic er als volgt uit:

Afbeelding

Vervolgens maakt het volgende commando het installatiebestand aan:

Afbeelding

Zodra het installatieprogramma is gemaakt, kan het op elke machine worden uitgevoerd.

Afbeelding

Let op, de naamgeving is een beetje verkeerd wanneer je meerdere tools in één installatie probeert te combineren, maar over het algemeen werkt het precies zoals je zou verwachten.

Afbeelding

Conclusie

Naast het installeren van draagbare applicaties, is ZipInstaller een fantastisch hulpmiddel om een ​​installatieprogramma te maken voor elk hulpprogramma, inclusief dat van uzelf. De interface is eenvoudig te gebruiken en het duurt maar een paar minuten om te leren. Daarnaast zijn er meer configuratie-opties waarover u kunt lezen op de downloadpagina.

Links

Download ZipInstaller van NirSoft

Populair onderwerp