Een back-up maken van SQL-databases naar een netwerkshare

Inhoudsopgave:

Een back-up maken van SQL-databases naar een netwerkshare
Een back-up maken van SQL-databases naar een netwerkshare
Anonim

Regelmatig een back-up maken van SQL-databases is een must. We hebben al manieren besproken om eenvoudig een back-up te maken van al uw SQL-serverdatabases naar een lokale harde schijf, maar dit biedt geen bescherming tegen schijf- en/of systeemstoringen. Als extra beschermingslaag tegen dit soort rampen kunt u uw back-ups kopiëren of rechtstreeks maken op een netwerkshare.

Lokaal een back-up maken en vervolgens kopiëren naar de netwerkshare

De geprefereerde en meest directe manier om deze taak uit te voeren, is door simpelweg een lokale back-up van een database te maken en vervolgens het respectieve back-upbestand naar een netwerkshare te kopiëren. U kunt dit doen door een batchscript te maken dat er als volgt uitziet:

Dit script doet het volgende (regel voor regel):

  1. Stelt een variabele in op de lokale SQL-back-updirectory.
    • Maakt een SQL-back-up van MyDB (met behulp van Windows-verificatie) naar de lokale SQL-back-updirectory.
      • Kopieert het lokale back-upbestand naar een netwerkshare.
        • Verwijdert het lokale back-upbestand.

Nogmaals, dit is de voorkeursmethode omdat het out-of-the-box werkt en de kans op een back-upfout minimaal is, aangezien de back-up op een lokale schijf wordt gemaakt. Als u echter niet genoeg schijfruimte hebt om lokale kopieën van back-upbestanden op te slaan, zal deze actie mislukken. In dit geval moet u extra schijfruimte of een back-up rechtstreeks toevoegen aan een netwerkshare.

Direct een back-up maken naar een netwerkshare

Normaal gesproken, wanneer u probeert een back-up rechtstreeks naar een netwerkshare te maken met een opdracht als:

U zult waarschijnlijk een foutmelding krijgen in de trant van:

Deze fout treedt op ondanks het feit dat u de SQL-back-upopdracht hebt uitgevoerd met behulp van Windows-verificatie (de -E-schakelaar) en het Windows-account als de mogelijkheid om bestanden te openen en naar de share te kopiëren via Windows Verkenner.

Om SQL rechtstreeks een back-up te laten maken naar een netwerkshare, moeten we de SQL Server-service uitvoeren als een lokaal account dat wel toegang heeft tot netwerkbronnen.

Bewerk de eigenschappen van de SQL Server-service en configureer op het tabblad Aanmelden de service om te worden uitgevoerd als een alternatieve account met netwerktoegangsrechten.

Afbeelding

Als u op OK klikt, krijgt u de melding dat de instellingen pas van kracht worden als de service opnieuw wordt gestart.

Afbeelding

Herstart de service.

Afbeelding

De lijst met services zou nu moeten laten zien dat de SQL Server-service wordt uitgevoerd als het account dat u hebt geconfigureerd.

Afbeelding

Als je nu de opdracht uitvoert om rechtstreeks een back-up te maken naar een netwerkshare:

Je zou een succesbericht moeten zien:

Met het back-upbestand nu in de netwerksharedirectory:

Afbeelding

Overwegingen voor netwerkaandelen

Het is belangrijk op te merken dat de back-upopdracht verwacht rechtstreeks verbinding te kunnen maken met de netwerkshare zonder dat er om referenties wordt gevraagd. Het account waarvoor u de SQL Server-service hebt geconfigureerd om te worden uitgevoerd, moet een vertrouwde verbinding hebben met de netwerkshare waar de respectieve referenties toegang toestaan, anders kan een fout als deze optreden:

Deze fout geeft aan dat de gebruikersnaam en het wachtwoord van het account niet zijn geaccepteerd door de netwerkshare en dat de opdracht is mislukt.

Een ander probleem om in gedachten te houden is dat de back-up rechtstreeks naar een netwerkbron wordt uitgevoerd, dus eventuele haperingen in de netwerkverbinding kunnen ertoe leiden dat uw back-up mislukt. Om deze reden dient u alleen een back-up te maken naar netwerklocaties die stabiel zijn (d.w.z. waarschijnlijk geen VPN).

Beveiligingsimplicaties

Zoals eerder vermeld, heeft het de voorkeur om de methode te gebruiken waarbij u lokaal een back-up maakt en vervolgens kopieert naar een netwerkshare, omdat u hiermee de SQL-service kunt uitvoeren als een account met alleen lokale systeemtoegang.

Door de service als een alternatief account uit te voeren, opent u de deur naar mogelijke beveiligingsproblemen. Een kwaadaardig SQL-script kan bijvoorbeeld worden uitgevoerd onder het alternatieve account en netwerkbronnen aanvallen. Bovendien zullen eventuele wijzigingen aan de respectieve account (wachtwoordwijzigingen/verlopen of verwijderen/uitschakelen van de account) ertoe leiden dat de SQL Server-service niet start.

Het is belangrijk om deze punten in gedachten te houden als u uw SQL Server-instantie uitvoert met een alternatief account.Hoewel dit geen showstoppers zijn als de juiste voorzorgsmaatregelen worden genomen, moet u overwegen extra ruimte op de harde schijf toe te voegen en vervolgens de lokale back-up en kopie te implementeren, zodat u de SQL-service kunt uitvoeren met een lokaal account.

Populair onderwerp