Hoe Google Authenticator en andere twee-factorenauthenticatie-apps te gebruiken zonder een smartphone

Inhoudsopgave:

Hoe Google Authenticator en andere twee-factorenauthenticatie-apps te gebruiken zonder een smartphone
Hoe Google Authenticator en andere twee-factorenauthenticatie-apps te gebruiken zonder een smartphone
Anonim

U kunt ook gauth4win gebruiken, een implementatie van Google Authenticator voor Windows. Start na de installatie GoogleAuth vanuit uw Start-menu. Als u een foutmelding ziet nadat u deze hebt gestart, klikt u op Doorgaan om de toepassing toch te starten. Het verschijnt in uw systeemvak. Klik er met de rechtermuisknop op en gebruik de optie om uw sleutel in te voeren. Nadat u dit hebt gedaan, kunt u met de rechtermuisknop op het systeemvakpictogram klikken en Kopiëren selecteren om de huidige op tijd gebaseerde authenticatiesleutel naar uw klembord te kopiëren.

Afbeelding
Afbeelding

Als u uw beveiligingssleutels aan een van deze applicaties wilt toevoegen en uw accounts wilt beveiligen, volgt u het standaardproces voor het inschakelen van tweefactorauthenticatie op Google, het beveiligen van LastPass met tweefactorauthenticatie of het activeren van tweefactorauthenticatie op een andere dienst. In plaats van de sleutel tijdens het installatieproces in een mobiele app in te voeren, voert u deze in de toepassing op uw computer in.

Battle.net & Guild Wars 2

Blizzard's Battle.net-service gebruikt een andere tweefactorauthenticatie-implementatie - Blizzard biedt hun eigen mobiele app in plaats van Google Authenticator te gebruiken. Blizzard's Battle.net Authenticator beveiligt de Battle.net-accounts die worden gebruikt voor World of Warcraft, Diablo III en Starcraft II.

Je kunt de bovenstaande apps niet gebruiken voor Battle.net, dus je zult een andere app moeten gebruiken. WinAuth is een open-source Windows-authenticator voor Battle.net en Guild Wars 2 (hoewel je bovenstaande apps ook kunt gebruiken met Guild Wars 2.) Het stelt u ook in staat om uw beveiligingssleutelbestand te versleutelen, zodat kwaadwillende programma's er niet gemakkelijk toegang toe hebben zonder uw toestemming.

Afbeelding
Afbeelding

Download de WinAuth-app en hij zal je helpen om hem te gebruiken met je Battle.net- of Guild Wars 2-account.

Afbeelding
Afbeelding

Als je niet achter je computer zit

Mobiele apps zijn vooral handig omdat ze werken op een telefoon die je waarschijnlijk altijd bij je hebt. als u niet achter uw computer zit en moet inloggen op een van uw accounts, kunt u dit niet doen zonder tweefactorauthenticatie uit te schakelen.

Voor de meeste diensten kun je tweestapsverificatie uitschakelen zolang je toegang hebt tot je e-mailaccount - klik op een link in een e-mail die naar je is verzonden en je kunt inloggen zonder speciale codes.

Als je een van deze apps hebt gebruikt om je Google-account te beveiligen en je kunt je niet aanmelden bij Gmail, kan dit een probleem zijn. Google biedt verschillende manieren om in te loggen als u geen beveiligingscode heeft - u kunt een beveiligingscode per sms laten verzenden naar het mobiele telefoonnummer dat u heeft opgegeven op de instellingenpagina voor tweefactorauthenticatie. Als u geen toegang heeft tot uw mobiele telefoon, kunt u een van de herstelcodes invoeren die u kunt afdrukken vanaf de instellingenpagina voor tweefactorauthenticatie. Elke code is maar één keer geldig. Zorg ervoor dat u deze sleutels afdrukt en bewaar ze op een veilige plaats, zoals uw portemonnee, voor het geval u ooit de toegang tot uw beveiligingssleutels kwijtraakt en u moet inloggen.

Afbeelding
Afbeelding

Sommige diensten bieden ook fysieke tweefactorauthenticatietokens aan, zoals het Battle.net Authenticator-apparaat van Blizzard. Mogelijk vindt u ook onofficiële authenticator-apps voor andere platforms, zoals Authenticator voor Windows Phone.

Populair onderwerp