De beginnershandleiding voor het aanpassen van uw Android-startscherm

Inhoudsopgave:

De beginnershandleiding voor het aanpassen van uw Android-startscherm
De beginnershandleiding voor het aanpassen van uw Android-startscherm
Anonim

De achtergrond die je kiest, wordt op al je startschermen gebruikt. Als je aparte achtergronden op verschillende schermen wilt, kun je een launcher van derden gebruiken met meer functies en aanpasbaarheid.

Afbeelding
Afbeelding

Snelkoppelingen en mappen

Om een snelkoppeling naar een app op je startscherm te maken, druk je lang op het app-pictogram in je app-lade en zet je het ergens op je startscherm neer. Om meerdere app-pictogrammen in een map te combineren, sleept u de app-pictogrammen naar elkaar toe.(Op oudere interfaces moet u eerst een aparte map maken.)

Afbeelding
Afbeelding

Je kunt dan op de map tikken om toegang te krijgen tot de meegeleverde apps en deze een naam te geven.

Afbeelding
Afbeelding

Als u een snelkoppeling, widget of ander element van uw startscherm wilt verwijderen, houdt u het element lang ingedrukt om het te pakken en sleept u het naar de X bovenaan uw scherm (in staande stand) of de linkerkant van uw scherm (in liggende stand).

Widgets

Je kunt ook widgets aan je startscherm toevoegen. Widgets kunnen bijna alles zijn. Er zijn bijvoorbeeld widgets die uw e-mail, agenda-afspraken en taken direct op uw startscherm weergeven, zodat u ermee kunt communiceren. Er is een widget die een grote klok weergeeft zodat je de tijd kunt zien, en er is een meegeleverde widget die je snel toegang geeft tot veelgebruikte instellingen, zoals wifi- en Bluetooth-schakelaars. Er zijn ook widgets waarmee je een enkele bladwijzer of contactpersoon op je startscherm kunt vastzetten, zodat je snel toegang hebt tot die bladwijzer of contactpersoon zonder de bijbehorende app te openen.

Android bevat veel widgets en als je een aantal apps hebt geïnstalleerd, heb je waarschijnlijk al een aantal widgets van derden geïnstalleerd. U kunt meer uit Google Play halen.

Om een widget toe te voegen, opent u uw Apps-lade en tikt u op het tabblad Widgets. Houd een widget lang ingedrukt en zet deze ergens op een van uw startschermen neer. (In oudere versies van Android of alternatieve opstartprogramma's ziet u mogelijk geen tabblad met widgets. Om een widget toe te voegen, houdt u het startscherm lang ingedrukt en selecteert u Widgets. U ziet een lijst met beschikbare widgets.)

Afbeelding
Afbeelding

Op Android 4.1 en nieuwer kunnen widgets worden vergroot of verkleind - druk lang op een widget op je startscherm en sleep de handvatten om het formaat te wijzigen. Widgets en snelkoppelingen worden ook automatisch verwijderd als u elementen over het scherm verplaatst, waardoor het gemakkelijker wordt om uw startscherm in te stellen.

Afbeelding
Afbeelding

Android 4.2 ondersteunt ook widgets op het vergrendelscherm, die u kunt toevoegen vanaf het vergrendelscherm.

Alternatieve launchers

Als u meer wilt van het startscherm van uw Android-telefoon of -tablet - meer opties, meer functies, meer thema's of meer startschermen in plaats van de standaard vijf - kunt u een opstartprogramma van derden installeren vanuit Google Play. Een launcher van derden vervangt het standaard startscherm van Android door een nieuwe.

Nova Launcher probeert bijvoorbeeld de standaardervaring redelijk nauwkeurig te emuleren, door extra functies toe te voegen. het is ook een goede manier om een meer standaard Android-achtige launcher te krijgen op een apparaat met een aangepaste, door de fabrikant gemaakte launcher. Andere draagraketten zoals GO Launcher EX gaan in andere richtingen. Holo Launcher brengt een modern Android 4.0-achtig opstartprogramma naar apparaten met verouderde versies van Android - het is een goed voorbeeld van wat de aanpasbaarheid van Android mogelijk maakt.

Afbeelding
Afbeelding

Het standaard opstartprogramma van Android is in recente versies eenvoudiger en gebruiksvriendelijker geworden om aan te passen - dit proces kan wat onhandiger zijn als je een apparaat hebt met een oudere versie van Android. Widgets zijn ook centraal in de app-lade geplaatst, waardoor meer mensen er gebruik van kunnen maken.

Populair onderwerp