Hoe moderne apps op Windows 8 te sideloaden

Hoe moderne apps op Windows 8 te sideloaden
Hoe moderne apps op Windows 8 te sideloaden
Anonim

Typ de volgende opdracht in het PowerShell-venster, druk op Enter en ga akkoord met de licentie:

Afbeelding
Afbeelding

Je moet dan Microsoft-accountgegevens opgeven, waaraan de ontwikkelaarslicentie zal worden gekoppeld.

Afbeelding
Afbeelding

Na het verkrijgen van een ontwikkelaarslicentie, kunt u de volgende opdracht uitvoeren in een PowerShell-venster om een moderne toepassing te sideloaden:

Op een domein

Windows 8 biedt ook een methode voor het sideloaden van 'line-of-business'-apps. Hierdoor kunnen bedrijven en andere organisaties apps op hun eigen computers laden zonder ze publiekelijk aan te bieden via de Windows Store.

Er zijn vier vereisten om een line-of-business app te sideloaden:

Je moet Windows 8 Enterprise, Windows Server 2012, Windows 8 Pro of Windows RT gebruiken. Als u Windows 8 Pro of Windows RT gebruikt, moet u een "sideloading-productactiveringssleutel" van Microsoft aanschaffen. Microsoft verwijst mensen die deze sleutels willen kopen naar hun Volume Licensing-pagina.

Als je een productcode voor sideloading hebt verkregen, moet je een opdrachtpromptvenster openen met beheerderstoegang en dit toevoegen met de volgende opdracht, waarbijde 25-cijferige sleutel is:

Na het toevoegen van de sleutel, typt u precies het volgende commando om de sideloading-sleutel te activeren:

Uw computer moet lid zijn van een domein om de toepassing uit te voeren. Zelfs als je Windows 8 Enterprise hebt, kun je geen line-of-business-app installeren, tenzij je computer zich in een domein bevindt. Als je de applicatie hebt geïnstalleerd terwijl je lid was van een domein, zal het weigeren te draaien tenzij je computer is verbonden met het domein.

U moet sideloading inschakelen in Groepsbeleid. Deze instelling kan worden ingeschakeld op uw domein of op uw lokale computer.

Als u deze optie bijvoorbeeld op uw lokale computer wilt inschakelen, drukt u op de Windows-toets, typt u gpedit.msc en drukt u op Enter. Navigeer naar de map Computerconfiguratie\Administrative Templates\Windows Components\App Package Deployment in de Groepsbeleid-editor.

Afbeelding
Afbeelding

Dubbelklik op de optie Alle vertrouwde apps installeren en stel deze in op Ingeschakeld.

Afbeelding
Afbeelding

De app moet zijn ondertekend met een sleutel van een certificeringsinstantie die wordt vertrouwd op de lokale computerAls u de app bijvoorbeeld ondertekent met een certificaat van een vertrouwde certificeringsinstantie zoals Verisign, wordt de app zonder verdere configuratie geïnstalleerd. Als de app is ondertekend met uw eigen zelfondertekende certificaat, moet u het zelfondertekende certificaat op de lokale computer vertrouwen.

Afbeelding
Afbeelding

Als u aan alle vereisten hebt voldaan, kunt u moderne apps sideloaden door de volgende cmdlet in een PowerShell-venster uit te voeren:

Er zijn veel mythes over het sideloaden van moderne apps op Windows 8 - u kunt bijvoorbeeld niet zomaar een instelling voor Groepsbeleid inschakelen. Hoewel ontwikkelaarslicenties een mogelijke maas in de wet lijken, verbiedt de licentieovereenkomst van Microsoft het gebruik ervan voor alles behalve app-ontwikkeling. Deze licenties worden ook gecontroleerd en de toegang tot uw apps kan worden ingetrokken als u deze gebruikt om niet-goedgekeurde apps op uw computer te sideloaden.

Populair onderwerp