De opdrachtprompt is verouderd: 2 opdrachtpromptvervangingen voor Windows

Inhoudsopgave:

De opdrachtprompt is verouderd: 2 opdrachtpromptvervangingen voor Windows
De opdrachtprompt is verouderd: 2 opdrachtpromptvervangingen voor Windows
Anonim

Als je liever geen echte transparantie gebruikt, kun je een aangepaste achtergrondafbeelding (een soort achtergrond) voor je console instellen. ConEmu heeft ook de mogelijkheid om te functioneren als een Quake-achtige console die vanaf de bovenkant van je scherm naar beneden schuift wanneer geactiveerd.

Afbeelding
Afbeelding

Vanuit het deelvenster Taken in de instellingen van ConEmu kunt u jump-list-items maken voor de taakbalk van Windows 7 of 8 waarmee u gemakkelijk veelgebruikte opdrachten en alternatieve shells, zoals PowerShell, kunt starten. U kunt ook enkele eenvoudige GUI-toepassingen insluiten in een ConEmu-tabblad. U kunt bijvoorbeeld een PuTTY SSH-console laten draaien op een ConEmu-tabblad. Gebruik gewoon het argument putty.exe -new_console.

Afbeelding
Afbeelding

ConEmu toont indien mogelijk zelfs een voortgangsbalk op de taakbalk, zoals bij gebruik van het chkdsk-commando.

Afbeelding
Afbeelding

Welke optie je ook zoekt, je zult hem waarschijnlijk vinden in de uitgebreide instellingen van ConEmu. U kunt bijvoorbeeld verschillende instellingen opgeven op basis van de toepassing die wordt uitgevoerd in het ConEmu-venster.

Afbeelding
Afbeelding

ConEmu integreert ook met Far Manager, een op tekst gebaseerde bestandsbeheerder vergelijkbaar met Norton Commander. U kunt zelfs bestanden slepen en neerzetten in de tekstmodus bestandsbeheerder.

Console2

Console2 is minder configureerbaar dan ConEmu, maar slaagt er nog steeds in om belangrijke functies in te pakken, zoals tabbladen en de mogelijkheid om op elk tabblad een andere shell uit te voeren. Met beide programma's zou u bijvoorbeeld een standaard Command Prompt-shell, een verhoogde console en een PowerShell-console kunnen openen - allemaal tegelijkertijd in hetzelfde venster. U kunt eenvoudig nieuwe tabbladen van elk type maken vanuit het programma zelf zonder dat u door uw startmenu hoeft te graven.

Afbeelding
Afbeelding

Houd er rekening mee dat deze functie niet standaard is geconfigureerd en dat u zelf andere items, zoals PowerShell, moet toevoegen.

Het instellingenvenster van Console2 is veel minder uitgebreid dan dat van ConEmu, maar Console2 is nog steeds een aanzienlijke verbetering ten opzichte van de opdrachtprompt.

Afbeelding
Afbeelding

Net als bij ConEmu kunt u een aangepaste achtergrond instellen of echte venstertransparantie gebruiken. Elk type consoletabblad kan zijn eigen unieke achtergrondafbeelding hebben of u kunt gewoon uw bureaubladachtergrond gebruiken met een aangepaste tint. Tabbladen zelf kunnen worden hernoemd en anderszins worden aangepast.

Afbeelding
Afbeelding

Deze applicaties verslaan allebei de standaard opdrachtprompt. Als u de opdrachtregel op Windows gebruikt, kan de mogelijkheid om tabbladen, meerdere verschillende shells in hetzelfde venster en andere functies te hebben, uw productiviteit verbeteren. Deze applicaties zijn niet alleen eye-candy, hoewel ze ook eye-candy bieden.

Populair onderwerp