De kleur van de vensterrand wijzigen in Windows 8

Inhoudsopgave:

De kleur van de vensterrand wijzigen in Windows 8
De kleur van de vensterrand wijzigen in Windows 8
Anonim

Klik op de optie Bureaubladachtergrond onder aan het venster om je achtergrond te wijzigen.

Afbeelding
Afbeelding

Selecteer een nieuwe achtergrond uit de lijst. U kunt een van uw eigen achtergrondafbeeldingen selecteren door op de knop Bladeren te klikken en ernaar te bladeren. Wanneer u een nieuwe achtergrondafbeelding selecteert, zal Windows automatisch de kleur van de vensterrand wijzigen.

Afbeelding
Afbeelding

Windows kiest niet altijd de hoofdkleur in de afbeelding – als u bijvoorbeeld de onderstaande bloemafbeelding selecteert, kiest Windows een roze kleur voor de vensterranden in plaats van een blauwe.

Afbeelding
Afbeelding

Selecteer een kleur

Als u een kleur onafhankelijk van de achtergrondkleur wilt instellen, of de automatisch geselecteerde kleur wilt aanpassen, klikt u op de optie Kleur in het venster Personalisatie.

Afbeelding
Afbeelding

U kunt een van de vooraf gedefinieerde kleuren uit deze lijst selecteren. Om de automatische kleurselectie van de vensterrand weer in te schakelen, selecteert u de kleur in de linkerbovenhoek van de lijst.

Afbeelding
Afbeelding

Om je kleuren nog verder aan te passen, klik je op de vervolgkeuzelijst Kleurmixer weergeven en gebruik je de vier schuifregelaars om het aan te passen.

Afbeelding
Afbeelding

Selecteer eenvoudig aangepaste kleuren

Het is mogelijk om verschillende kleuren te specificeren met de schuifregelaars in het bovenstaande venster, maar dit is misschien niet de handigste manier om dit te doen.

In plaats van met die drie schuifregelaars te spelen, kun je Aero8Tuner proberen, wat we noemden als een manier om transparante vensterranden in Windows 8 opnieuw in te schakelen. Met Aero8Tuner kun je een lijst met je favoriete aangepaste kleuren opslaan die je kunt gemakkelijk tussen hen schakelen. U kunt ook een aangepaste kleur selecteren met een enkele klik.

Na het downloaden van Aero8Tuner, start u het en klikt u op het pictogram Hoofdkleur.

Afbeelding
Afbeelding

Selecteer een van de basiskleuren of klik en sleep om een aangepaste kleur te selecteren. Klik op de knop Toevoegen aan aangepaste kleuren om uw favoriete aangepaste kleuren voor later op te slaan.

Afbeelding
Afbeelding

Zoals met alle aanpassingen aan het Windows-bureaublad, kunt u ze als een thema opslaan vanuit het venster Personalisatie. Hiermee worden de kleur van uw vensterrand, achtergrond, geluiden, screensaver en andere instellingen opgeslagen in een enkele thema-preset die u later opnieuw kunt laden.

Populair onderwerp