Hoe u uw Android-telefoon of -tablet in de veilige modus kunt opstarten

Inhoudsopgave:

Hoe u uw Android-telefoon of -tablet in de veilige modus kunt opstarten
Hoe u uw Android-telefoon of -tablet in de veilige modus kunt opstarten
Anonim

Houd de optie Uitschakelen lang ingedrukt en u wordt gevraagd of u uw Android-apparaat opnieuw wilt opstarten in de veilige modus. Tik op de knop OK.

Afbeelding
Afbeelding

Op oudere versies van Android houdt u de aan/uit-knop lang ingedrukt en tikt u vervolgens op Uitschakelen om uw apparaat uit te schakelen. Schakel de telefoon of tablet in door nogmaals lang op de aan/uit-knop te drukken. Laat de aan / uit-knop los en houd, wanneer u een logo ziet verschijnen tijdens het opstarten, zowel de knoppen Volume omhoog als Volume omlaag ingedrukt. Blijf de twee knoppen ingedrukt houden totdat het apparaat opstart met een indicator voor de veilige modus in de linkerbenedenhoek van het scherm.

Problemen oplossen in veilige modus

In de veilige modus verschijnen de woorden "Veilige modus" onderaan uw scherm.

Afbeelding
Afbeelding

In de veilige modus heb je alleen toegang tot de apps die bij je apparaat zijn geleverd. Apps die je hebt geïnstalleerd, worden uitgeschakeld en alle widgets die je aan je startschermen hebt toegevoegd, zijn niet aanwezig. Probeer uw apparaat normaal te gebruiken na het opstarten in de veilige modus. Als uw probleem - vastlopen, opnieuw opstarten, crashes, problemen met de levensduur van de batterij of slechte prestaties - is opgelost in de veilige modus, ligt het probleem bij een app van derden die u hebt geïnstalleerd.

Hoewel apps zijn uitgeschakeld, kunt u ze normaal verwijderen. Open het scherm Instellingen, tik op Apps, zoek de app die u wilt installeren, tik erop en tik op de knop Verwijderen. als je recentelijk apps hebt geïnstalleerd, moet je waarschijnlijk eerst proberen die apps te verwijderen.

Afbeelding
Afbeelding

Nadat je de apps hebt verwijderd, kun je proberen ze een voor een te installeren om te bepalen welke app je problemen veroorzaakt.

Als je grote problemen ondervindt met je apparaat, wil je misschien alle probleemoplossing overslaan en je apparaat terugzetten naar de fabrieksinstellingen. Je verliest alle gegevens op je apparaat - zorg dus dat je een back-up hebt gemaakt van alles - en je moet alle apps die je hebt geïnstalleerd opnieuw installeren. Open hiervoor het scherm Instellingen, tik op Back-up en reset, tik op Fabrieksinstellingen herstellen en volg de instructies op uw scherm.

Afbeelding
Afbeelding

Om de veilige modus te verlaten, start u uw apparaat normaal opnieuw op. (Houd de aan/uit-knop lang ingedrukt, selecteer Uitschakelen en druk vervolgens nogmaals lang op de aan/uit-knop om hem weer in te schakelen.) Uw Android-telefoon of -tablet start op en laadt software van derden zoals normaal.

Populair onderwerp