Gebruik een gratis hulpprogramma om meerdere virtuele desktops in Windows te maken

Gebruik een gratis hulpprogramma om meerdere virtuele desktops in Windows te maken
Gebruik een gratis hulpprogramma om meerdere virtuele desktops in Windows te maken
Anonim

mDesktop draait in het systeemvak. Als u met de rechtermuisknop op het systeemvakpictogram klikt, verschijnt een pop-upmenu waarmee u van bureaublad kunt wisselen, toegang krijgt tot de instellingen en het systeemvakpictogram kunt verbergen. De standaardmethode om tussen de bureaubladen te schakelen, is door de Alt-toets ingedrukt te houden en op het nummer voor het gewenste bureaublad te drukken. Standaard zijn er vier desktops beschikbaar.

Als u het aantal desktops wilt specificeren en de sneltoetsen wilt wijzigen om van desktop te wisselen en geopende programma's naar andere desktops te sturen, selecteert u Instellingen in het pop-upmenu.

Afbeelding
Afbeelding

Op het tabblad Algemeen in het dialoogvenster Instellingen kunt u het aantal beschikbare bureaubladen wijzigen, tot een maximum van 10. Er is ook een aanpasbare sneltoets om het mDesktop-systeemvakpictogram zichtbaar te maken, voor het geval u ervoor kiest om verberg het met behulp van het pop-upmenu met pictogrammen.

Met de vervolgkeuzelijst Rechtstreeks naar een bureaublad schakelen kunt u aangeven of u de Alt-, Ctrl- of Shift-toets met het bureaubladnummer wilt gebruiken om direct naar dat bureaublad te schakelen.

Gebruik de vervolgkeuzelijsten Om naar het volgende bureaublad en Om naar het vorige bureaublad te schakelen om aan te geven of u de Ctrl-toets, Shift-toets of Alt-toets met de rechter- en linkerpijltoetsen wilt gebruiken om naar de volgende en vorige bureaubladen.

Als je wilt dat een specifiek programma op alle desktops beschikbaar is, kun je een sneltoetscombinatie specificeren waarmee je dit kunt doen, met behulp van de vervolgkeuzelijst Een actief venster naar een bureaublad sturen.

Afbeelding
Afbeelding

Op het tabblad Bureaubladnamen kunt u namen toewijzen aan elk van de beschikbare bureaubladen. Deze namen worden weergegeven in het pop-upmenu dat toegankelijk is via het mDesktop-systeemvakpictogram.

Afbeelding
Afbeelding

Op het tabblad Windows kunt u geopende programma's of mappen specificeren die u op alle desktops beschikbaar wilt hebben. Om een programma of map aan deze lijst toe te voegen, klikt u op Toevoegen.

Afbeelding
Afbeelding

Voer een deel van de venstertitel in voor het programma of de map die u op alle bureaubladen wilt weergeven in het bewerkingsvak en klik op OK.

Afbeelding
Afbeelding

De naam van het venster wordt weergegeven in de lijst.

OPMERKING: Met de knop Selecteren kunt u op een venster klikken om het aan de lijst toe te voegen, maar op het moment van schrijven van dit artikel lijkt dit niet te werken in de b├Ętaversie.

Om een venster uit deze lijst te verwijderen, selecteert u de naam van het venster en klikt u op Verwijderen.

Afbeelding
Afbeelding

Om te stoppen met het gebruik van virtuele desktops, klikt u met de rechtermuisknop op het systeemvakpictogram en selecteert u Afsluiten. Alle programma's of mappen die u had geopend op andere desktops dan de eerste, worden verplaatst naar de eerste desktop.

Afbeelding
Afbeelding

mDesktop werkt in de 32-bits en 64-bits versies van Windows 7, Vista en XP.

Download mDesktop van

Populair onderwerp