De beste gratis programma's en online services voor het verzenden en delen van grote bestanden

Inhoudsopgave:

De beste gratis programma's en online services voor het verzenden en delen van grote bestanden
De beste gratis programma's en online services voor het verzenden en delen van grote bestanden
Anonim

Met Jumpshare kun je bestanden tot 250 MB verzenden met hun gratis account, maar als je upgradet naar hun betaalde abonnement, kun je bestanden van elke grootte verzenden. Je uploadt gewoon een bestand en ze geven je een link om het bestand te delen.

In tegenstelling tot alle andere concurrenten hebben ze een hele mooie applicatie voor zowel Windows als Mac waarmee je gemakkelijk bestanden, mappen en documenten kunt delen.

Veilig verzenden

Veilig verzenden stelt iedereen in staat om grote bestanden veilig te verzenden. Het verzenden van bestanden is net zo eenvoudig als het invoeren van het e-mailadres waarnaar u bestanden wilt verzenden, de bestanden die u wilt verzenden bijvoegen en op 'Verzenden' klikken.” Veilig verzenden neemt het zware werk weg bij het verzenden van grote bestanden. U kunt erop vertrouwen dat uw bestanden zijn ontvangen.

Met een gratis account kunt u drie verzendingen per maand verzenden en de maximale bestandsgrootte die u kunt verzenden, is 200 MB. Er zijn betaalde Basic-, Standard- en Premium-abonnementen waarmee u meer per maand kunt verzenden en de maximaal toegestane bestandsgrootte kunt vergroten.

Afbeelding
Afbeelding

BITzen

BITzen is een online service waarmee je snel, veilig en betrouwbaar bestanden van anderen kunt ontvangen en verzenden in elk formaat. De service is bedoeld voor bedrijven die bestanden moeten verzenden naar en ontvangen van klanten of medewerkers, maar kan ook door anderen voor persoonlijke doeleinden worden gebruikt. U hoeft geen software te installeren om deze service te gebruiken en u kunt hun gratis service bijna onmiddellijk gebruiken nadat u zich voor hun gratis abonnement hebt geregistreerd.

Het gratis account biedt 1 GB opslagruimte, een maandelijkse overdrachtslimiet van 2 GB en een maximale bestandsgrootte van 2 GB. Er zijn ook drie betaalde abonnementen beschikbaar voor gebruikers.

Afbeelding
Afbeelding

Kicksend

De meeste van je familieleden zitten niet op sociale netwerken en gedeelde mappen zijn te ingewikkeld voor wat ze eigenlijk willen doen: naar je foto's kijken. Kicksend is speciaal voor hen ontworpen. Ze hebben het eenvoudig genoeg gemaakt voor mama en papa om te gebruiken zonder technische ondersteuning of training.

Je kunt op Kicksend ook snel en gemakkelijk mooie prints van hoge kwaliteit voor jezelf en dierbaren bestellen. Jij kiest de prints, zij kiezen de winkel (CVS, Target of Walgreens). Van je telefoon naar hun handen in een uur. Herinneringen klaar om voor altijd te worden ingelijst en gekoesterd.

Kicksend helpt u uw e-mailinbox en die van alle anderen vrij te maken. Al je foto's worden veilig opgeslagen op Kicksend, zodat je ze privé kunt bekijken en downloaden vanaf elk apparaat, overal en altijd.

Afbeelding
Afbeelding

YouSendIt

Met miljoenen geregistreerde gebruikers in 193 landen en 98 procent van de Fortune 500, is YouSendIt de ideale bestandssamenwerkingsservice voor zowel consumenten als ondernemingen. De online diensten van het bedrijf gaan van het eenvoudig delen van bestanden tot complete samenwerkingsdiensten waarmee gebruikers veilig inhoud kunnen delen, ondertekenen en openen vanaf elk mobiel apparaat of pc.

Het gratis Lite-abonnement biedt 2 GB opslagruimte, vijf elektronische handtekeningen en een maximale bestandsgrootte van 50 MB. Als je meer opslagruimte, een grotere maximale bestandsgrootte of meer functies nodig hebt, zijn er extra betaalde abonnementen beschikbaar.

Afbeelding
Afbeelding

YouSendIt integreert ook met Microsoft Outlook, waardoor het verzenden van grote bestanden en mappen (tot 100 MB) net zo snel gaat als het verzenden van een e-mail met alleen tekst zonder extra stappen. We hebben geschreven over het gebruik van de YouSendIt Outlook-add-on.

Afbeelding
Afbeelding

WeTransfer

WeTransfer is een gratis platform voor het overbrengen van grote digitale bestanden tot 2 GB per overdracht. Ze kunnen elk type bestand overbrengen, zoals presentaties, foto's, video's, muziek, documenten en meer. Er is geen registratie en de bestanden zijn twee weken beschikbaar.

Ze worden ondersteund door advertenties die als achtergrond op de WeTransfer-site worden weergegeven. Ze verkopen ook WeTransfer-kanalen waarmee je je eigen achtergronden, geen advertenties, je unieke WeTransfer-URL, persoonlijke achtergrond in e-mails kunt hebben, en de bestanden zijn een maand beschikbaar in plaats van twee weken.

Afbeelding
Afbeelding

TransferBigFiles

TransferBigFiles maakt het heel gemakkelijk om grote bestanden te verzenden en te delen die over het algemeen te groot zijn om te e-mailen. Het doet dit door u toe te staan uw bestand naar onze servers te uploaden en het stuurt een link naar een pagina waar het bestand vervolgens kan worden opgehaald door uw ontvanger (of uzelf als u de ontvanger bent).

Je kunt de site gratis gebruiken zonder te registreren. Met het gratis account kunt u bestanden verzenden die zo groot zijn als 100 MB, terwijl de meeste e-mailsystemen maximaal 10 MB tot 25 MB hebben. Bestanden worden vijf dagen bewaard met het gratis account.

Premium, betaalde accounts zijn beschikbaar als u wilt profiteren van de toegevoegde functies, zoals de persoonlijke dropbox, overdrachtsgeschiedenis, grotere limiet, hogere downloadlimiet, opslagruimte en nog veel meer.

Afbeelding
Afbeelding

TitanFile

TitanFile stelt je in staat om bestanden van verschillende bronnen te slepen en neer te zetten, en ze onderweg veilig te delen met je collega's of klanten, met elk apparaat, altijd en overal.

Organiseer uw informatie rond mensen en een gemeenschappelijke context in plaats van rond bestanden en mappen, waardoor het gemakkelijker en intuïtiever wordt om uw bestanden te vinden.

TitanFile draagt uw bestanden over via een beveiligde verbinding en slaat ze versleuteld op een veilige faciliteit op.

Hun gratis basisabonnement is goed voor basisgebruik en ondersteunt het uploaden van bestanden tot 100 MB. Je krijgt ook zeven dagen audit trail en vijf communicatiekanalen. Er zijn ook betaalde Professional- en Enterprise-abonnementen, als je meer functies nodig hebt.

Afbeelding
Afbeelding

MailBigFile

MailBigFile stelt u in staat om grote bestanden te verzenden wanneer u niet via gewone e-mail kunt. Het is webgebaseerd, dus u hoeft geen software te downloaden en het is gemakkelijk te gebruiken. Met de gratis service kunt u bestanden uploaden met een maximale grootte van 300 MB per bestand. De bestanden zijn 10 dagen beschikbaar. U kunt één ontvanger per bestand hebben en elk bestand kan maximaal 20 keer worden gedownload. Er is geen permanente opslag bij de gratis service.

Er zijn extra betaalde abonnementen als je hogere limieten en meer functies nodig hebt.

Afbeelding
Afbeelding

Pando

Pando is een gratis software voor het delen van bestanden die het downloaden, streamen en delen van grote bestanden en mappen (tot 1 GB) snel en gemakkelijk maakt, met behulp van een beheerde Peer-to-Peer (P2P)-technologie die ze hebben ontworpen. Hiermee kunt u grote bestanden en mappen verzenden met elke e-mail en is registratie niet vereist. Pando omzeilt limieten voor e-mailbijlagen met kleine.pando-bijlagen en verstopt nooit je inbox.

Je kunt ook rechtstreeks delen op IM, Facebook of Twitter en downloadbare video's en foto's posten door Pando-pakketten in te sluiten op elke website, inclusief MySpace, Facebook, Blogger, WordPress, Typepad, Xanga en LiveJournal.

Deel bestanden en mappen (tot 1 GB) met anderen via een IM-client, zoals Google Talk en Skype. Maak eenvoudig een Pando-link, plak deze in een IM en ga offline. Je ontvanger klikt gewoon op de link om te ontvangen wat je hebt verzonden.

Afbeelding
Afbeelding

SendThisFile

SendThisFile is een robuuste service voor bestandsoverdracht die de kracht van internet gebruikt om het verzenden en ontvangen van grote bestanden te moderniseren en te vereenvoudigen. Het biedt u eenvoudige en snelle bestandsoverdrachten, waarbij de complexiteit op afstand wordt gehouden met onze gebruiksvriendelijke pagina's voor het uploaden van bestanden waar u uw voortgang kunt volgen. Alle overdrachten omvatten de uitgebreide codering en beveiliging van SendThisFile, waardoor end-to-end 128-bits versleutelde bestandsoverdrachten worden gemaakt zonder een enkele instelling te hoeven configureren.

Met het gratis account kunt u bestanden met een maximale grootte van 2 GB naar één ontvanger tegelijk verzenden. De bestanden kunnen drie dagen worden gedownload en de overdracht is beveiligd met 128-bit SSL. Je kunt hun FileBox ook gebruiken om foto's van je vrienden en familie te krijgen.

Ze hebben ook betaalde accounts die hogere limieten en extra functies bieden.

Afbeelding
Afbeelding

Bestanden naar vrienden

Files to Friends is een heel eenvoudige website waarmee je in drie stappen tot 2 GB naar vrienden en familie kunt sturen, zonder dat je je hoeft te registreren.

Afbeelding
Afbeelding

JustBeamIt

JustBeamIt is een bètaservice die het overzetten van bestanden heel eenvoudig maakt. Sleep uw bestanden eenvoudig naar de dropzone, het gebied onder de kop met de parachute. U kunt uw bestanden ook selecteren door op de parachute te klikken. Klik vervolgens op de knop Koppeling maken om een unieke downloadkoppeling te genereren die u kunt delen met de ontvanger van uw bestanden. Zodra het bestand is geüpload, wordt een "wacht"-indicator weergegeven totdat de ontvanger verbinding maakt met de pagina en het bestand downloadt.

Het enige nadeel van deze methode is dat u als afzender de pagina niet kunt verlaten voordat de download is voltooid. Zodra u en uw ontvanger beide de pagina verlaten, wordt de overdrachtslink onbruikbaar. Als de ontvanger een probleem met het bestand tegenkomt, moet u het proces opnieuw beginnen.

Afbeelding
Afbeelding

De volgende twee items zijn niet specifiek voor het delen van foto's, maar we dachten dat ze nuttig zouden zijn. Het ene item is een website waarmee je grote hoeveelheden tekst kunt delen en het andere is een gratis tool waarmee je grote bestanden kunt splitsen om ze gemakkelijker te kunnen e-mailen of delen.

Pastebin

Pastebin is een gratis webservice waarin je tekst kunt plakken om te delen met je vrienden, familie of zelfs je collega's, en het daar voor een bepaalde tijd te bewaren. Je kunt ook kiezen hoe lang het specifieke bericht moet blijven staan, want na de opgegeven tijdsperiode wordt dat bericht automatisch verwijderd.

Je kunt er ook voor kiezen om je plak openbaar of privé te houden. De privé-plakken zijn alleen zichtbaar voor de mensen met wie u uw links wilt delen. Dit kan allemaal gratis worden gedaan, zonder dat u software hoeft te downloaden of installeren.

Ze bieden ook een programma aan met de naam Pastebin Desktop, waarmee je volledig kunt profiteren van je Pastebin.com-account, rechtstreeks vanaf je desktop. Het programma plaatst een pictogram in uw systeemvak waarmee u toegang krijgt tot de volledige toepassing.

Afbeelding
Afbeelding

GSplit

GSplit is een gratis betrouwbaar programma voor het splitsen van bestanden voor Windows waarmee u uw grote bestanden (groter dan 4 GB) kunt splitsen, zoals zelfuitpakkende archieven, zip-archieven, schijfkopieën, foto's, muziek, video en back-upbestanden, in een reeks kleinere bestanden die stukjes worden genoemd. Deze stukken zijn gemakkelijker per e-mail te verzenden (vergeet de beperkingen voor de bestandsgrootte die worden opgelegd door sommige ISP-, pop3-, SMTP- en andere e-mailservers) en kunnen worden geüpload naar hostaccounts, bestandsbezorgservices en online bestandshostingsites die beperkingen hebben op bestandsgroottes, en deel met vrienden, collega's of andere gebruikers via netwerken en internet.

Je kunt ervoor kiezen om bestanden op twee manieren te splitsen: schijf spanned (gesplitst in een set bestanden variërend in grootte, automatisch berekend door GSplit op basis van beschikbare vrije schijfruimte en onmiddellijk opgeslagen op spannable verwijderbare schijven) of geblokkeerd (opgesplitst in een set gesplitste bestanden van dezelfde grootte).

De stukken van de bestanden kunnen ook zelf-verenigend worden gemaakt. Om dit te doen, maakt GSplit een klein op zichzelf staand uitvoerbaar bestand dat alle stukjes weer in elkaar zal zetten. Dit uitvoerbare bestand biedt uw gebruikers een intuïtieve Windows-interface waarvan het uiterlijk kan worden aangepast aan uw behoeften. GSplit is dus niet vereist om het gesplitste bestand te herstellen.

U kunt ook bestandseigenschappen zoals bestandsdatums en attributen opslaan en herstellen. GSplit biedt ook de mogelijkheid om snelle controles uit te voeren (grootte, offset, CRC32) om bestandscorruptie op te sporen en om u de zekerheid te geven dat uw bestanden met succes worden hersteld door uw gebruikers. Wanneer een stuk beschadigd is, wordt u hiervan op de hoogte gebracht, dus u hoeft alleen maar een nieuw exemplaar van dat stuk te krijgen, niet de hele set.

Een draagbare editie van GSplit is ook beschikbaar zonder vereiste installatie. Voer de draagbare bestandssplitser rechtstreeks uit vanaf een verwisselbare schijf, zoals een USB-flashstation. Instellingen worden ook rechtstreeks op het opslagmedium opgeslagen, niet op de computer.

Afbeelding
Afbeelding

Andere opties die Geek eerder heeft behandeld voor het delen van grote bestanden zijn:

  • Gebruik uTorrent als een eenvoudige tracker om bestanden privé te delen.
  • Gebruik gedeelde Dropbox-mappen.
  • Gebruik een service genaamd AirDropper om anderen in staat te stellen bestanden veilig via e-mail te verzenden met Dropbox.
  • Gebruik de nieuwe verbeterde Google Drive-integratie van Gmail om de limiet van 25 MB in-e-mailbijlagen te elimineren en bestanden tot 10 GB te verzenden.
  • Gebruik 7-Zip om bestanden te verkleinen en/of te splitsen, zodat ze gemakkelijk op sites zoals SkyDrive of Dropbox kunnen worden geplaatst of via e-mail kunnen worden verzonden.

Als je andere handige websites of tools hebt gevonden waarmee je grote bestanden kunt verzenden of delen, laat het ons dan weten.

Populair onderwerp