6 Tips voor het verbeteren van spelprestaties met Steam op Linux

Inhoudsopgave:

6 Tips voor het verbeteren van spelprestaties met Steam op Linux
6 Tips voor het verbeteren van spelprestaties met Steam op Linux
Anonim

Gebruik NVIDIA Graphics in plaats van Intel op een Optimus-laptop

Als je een laptop gebruikt met schakelbare NVIDIA- en Intel-graphics, heb je wat meer werk te doen. Schakelbare afbeeldingen worden nog niet standaard ondersteund op Ubuntu. Je moet Bumblebee installeren om dit te laten werken. We hebben besproken hoe NVIDIA's Optimus op Linux werkt en u vindt ook actuele stappen op de Ubuntu-wiki.

Als je dit doet, heeft WebUpd8 instructies voor het gebruik van de experimentele NVIDIA R310-stuurprogramma's met Bumblebee. Die wil je ook.

Afbeelding
Afbeelding

Log in op Steam's Big Picture-modus vanuit het inlogscherm van Ubuntu

Steam wordt standaard gestart als een desktopprogramma. Als u niet wilt dat uw desktopomgeving in de weg zit, kunt u rechtstreeks inloggen op de grote afbeeldingsmodus van Steam vanuit het Ubuntu-inlogscherm. Dit voorkomt dat applicaties die op de achtergrond draaien het gamen vertragen en geeft je een naadloze game-ervaring op volledig scherm.

OMG! Ubuntu! host een pakket dat de optie aan je inlogscherm zal toevoegen zolang je Steam hebt geïnstalleerd.

Afbeelding
Afbeelding

Gebruik de modus Volledig scherm

Ubuntu's Unity-desktop maakt gebruik van desktopcompositing. Windows ha alt hun inhoud van het scherm en de desktop-compositingmanager trekt ze terug naar het scherm. Hierdoor kan de Unity-desktop (en andere desktops zoals GNOME Shell en KDE 4 met compositing ingeschakeld) gelikte 3D-effecten bieden.

Bij de meeste applicaties merk je geen vertraging. Als u echter een game speelt, voegt dit extra overhead toe, waardoor het spel wordt vertraagd. Sommige mensen hebben gemeld dat de omleiding de prestaties tot 20% kan verminderen.

Met de nieuwste updates hebben zowel Ubuntu 12.10 als 12.04 nu standaard de optie "Unredirect Fullscreen Windows" ingeschakeld. Wanneer deze optie is ingeschakeld, zullen games op volledig scherm op maximale snelheid worden uitgevoerd, waarbij de compositiemanager en de vertragingen worden overgeslagen. Zorg ervoor dat je up-to-date bent met Ubuntu's Update Manager, zodat je kunt profiteren van deze verbetering.

Afbeelding
Afbeelding

Gebruik een niet-samengestelde desktop

Als je 3D-games in venstermodus wilt spelen en maximale prestaties wilt behalen, heb je een niet-samengestelde desktop nodig.

Als je Ubuntu 12.04 gebruikt, kun je Unity 2D selecteren op het inlogscherm. Ubuntu 12.10-gebruikers zullen een andere desktopomgeving moeten gebruiken, aangezien Unity 2D niet langer beschikbaar is.

Unity en GNOME Shell staan je niet toe om compositing uit te schakelen, hoewel veel andere desktops dat wel doen. Misschien wil je Xfce, KDE of een andere desktopomgeving proberen - zorg er gewoon voor dat je compositing uitschakelt op de desktop die je kiest. (Voer een Google-zoekopdracht uit om te leren hoe u compositing uitschakelt op uw desktop naar keuze.) U verliest de fraaie grafische effecten, maar 3D-weergave in vensters wordt sneller.

Afbeelding
Afbeelding

Gebruik Wubi niet

Wubi is een zeer gemakkelijke manier om Ubuntu te installeren. Helaas brengt het gebruik van Wubi een aanzienlijke prestatievermindering met zich mee voor het lezen en schrijven van schijven. Als je Steam in een Wubi-installatie gebruikt, zul je aanzienlijk langzamere laadtijden zien dan op een goede Linux-partitie.

Wubi is een geweldige manier om Ubuntu te proberen, maar je zult een dual-boot systeem met Ubuntu op zijn eigen partitie willen opzetten om de beste prestaties te krijgen. Merk op dat het inschakelen van codering ook de invoer- / uitvoerprestaties een beetje zal verminderen, hoewel het niet zo drastisch zou moeten zijn als de prestatiehit van Wubi.

Phoronix heeft de prestatie-impact van Wubi in het verleden gebenchmarkt en de resultaten zijn niet mooi.

Afbeelding
Afbeelding

Heeft u nog andere Linux-specifieke tips voor maximale spelprestaties? Laat een reactie achter en deel ze!

Populair onderwerp