Een back-up maken van uw Gmail-account met uw Ubuntu-pc

Een back-up maken van uw Gmail-account met uw Ubuntu-pc
Een back-up maken van uw Gmail-account met uw Ubuntu-pc
Anonim

Typ "getmail" (zonder de aanhalingstekens) in het zoekvak. De resultaten worden weergegeven terwijl u de zoekterm invoert. Selecteer het resultaat "Mail retriever" en klik op Installeren.

Afbeelding
Afbeelding

Voer in het dialoogvenster Verifiëren uw wachtwoord in en klik op Verifiëren.

Afbeelding
Afbeelding

Zodra de installatie is voltooid, verlaat u het Ubuntu Software Center door Sluiten te selecteren in het menu Bestand. U kunt ook op de X-knop op de titelbalk klikken.

Afbeelding
Afbeelding

Voordat u Getmail gebruikt, moet u een configuratiemap maken, een map om het mbox-bestand op te slaan en het mbox-bestand zelf. Open hiervoor een Terminal-venster door op Ctrl + Alt + T te drukken. Typ bij de prompt de volgende opdracht om de standaardconfiguratiemap te maken.

Om een map te maken voor het mbox-bestand dat zal worden gevuld met uw Gmail-berichten, typt u de volgende opdracht. We hebben onze directory "gmail-archief" genoemd, maar je kunt de map noemen zoals je wilt.

Nu moet je het mbox-bestand maken om de gedownloade berichten te bevatten. Getmail doet dit niet automatisch. Typ de volgende opdracht bij de prompt om het mbox-bestand te maken in de map Gmail-archief.

OPMERKING: zowel "$HOME" als "~" verwijzen naar uw homedirectory op /home/.

Laat dit Terminal-venster open. Je zult het later gebruiken om Getmail uit te voeren.

Afbeelding
Afbeelding

Nu moet je het configuratiebestand maken om Getmail over je Gmail-account te vertellen. Open een teksteditor, zoals gedit, en kopieer de volgende tekst naar een bestand.

Verander de gebruikersnaam en het wachtwoord in die voor uw Gmail-account. Als u een andere map en bestandsnaam voor het mbox-bestand hebt gebruikt, wijzigt u het "pad" in het gedeelte "bestemming" om uw pad en bestandsnaam weer te geven.

Afbeelding
Afbeelding

Selecteer Opslaan als om uw configuratiebestand op te slaan.

Afbeelding
Afbeelding

Voer ".getmail/getmailrc" in (zonder de aanhalingstekens) in het invoervak Naam om het bestand op te slaan als het standaard "getmailrc"-bestand in de configuratiemap die u hebt gemaakt en klik op Opslaan.

Afbeelding
Afbeelding

Sluit gedit, of welke teksteditor je ook hebt gebruikt.

Afbeelding
Afbeelding

Om Getmail uit te voeren, ga terug naar het Terminal-venster en typ "getmail" (zonder de aanhalingstekens) bij de prompt.

Afbeelding
Afbeelding

Je ziet een lange reeks berichten in het Terminal-venster als Getmail begint met het downloaden van de inhoud van je Gmail-account.

OPMERKING: als het script stopt, raak dan niet in paniek. Google heeft een aantal limieten voor het aantal berichten dat tegelijk van een account kan worden gedownload. Om door te gaan met het downloaden van uw berichten, voert u de opdracht Getmail opnieuw uit en Getmail gaat verder waar het was gebleven. Zie de veelgestelde vragen van Getmail voor meer informatie over dit probleem.

Als Getmail klaar is en je keert terug naar de prompt, kun je het Terminal-venster sluiten door exit te typen bij de prompt, Venster sluiten te selecteren in het menu Bestand of op de X-knop op de titelbalk te klikken.

Afbeelding
Afbeelding

Je hebt nu een mbox-bestand met je Gmail-berichten.

Afbeelding
Afbeelding

U kunt het mbox-bestand importeren in de meeste e-mailclients, behalve Microsoft Outlook. U kunt bijvoorbeeld de invoegtoepassing ImportExportTools in Thunderbird gebruiken om uw Gmail-berichten van uw mbox-bestand in een lokale map te importeren.

Afbeelding
Afbeelding

Als u uw Gmail-berichten in Outlook in Windows wilt ontvangen, kunt u het gratis MBox Email Extractor-programma gebruiken om uw mbox-bestand te converteren naar afzonderlijke.eml-bestanden die u in Outlook kunt importeren.

Afbeelding
Afbeelding

Je kunt het proces van het maken van een back-up van je Gmail-account automatiseren door een shellscript te maken en het volgens een schema in te stellen met behulp van een cron-taak die eenmaal per dag, eenmaal per week of hoe vaak je ook denkt dat nodig is.

Voor meer informatie over het gebruik van Getmail, zie hun documentatie.

Populair onderwerp