De 10 beste aanpassingen aan de Groepsbeleid-editor voor Windows 8

Inhoudsopgave:

De 10 beste aanpassingen aan de Groepsbeleid-editor voor Windows 8
De 10 beste aanpassingen aan de Groepsbeleid-editor voor Windows 8
Anonim

Navigeer naar Lokaal computerbeleid\Gebruikersconfiguratie\Beheersjablonen\Configuratiescherm en dubbelklik op 'Gespecificeerde Configuratiescherm-items verbergen' of 'Alleen gespecificeerd Configuratiescherm-item weergeven' en selecteer vervolgens Ingeschakeld.

Klik nu op de knop Weergeven en voor elke applets die u wilt weergeven of verbergen, of voer de relevante canonieke naam in met behulp van de lijst die door Microsoft is verstrekt.

2. Aero Shake uitschakelen

Als je het leuk vindt om met vensters te bladeren, maar niet wilt dat dit ertoe leidt dat andere vensters worden geminimaliseerd, navigeer dan naar Lokaal computerbeleid\Gebruikersconfiguratie\Beheersjablonen\Desktop. Dubbelklik op het item met het label 'Schakel Aero Shake-vensters uit die muisbeweging minimaliseren', selecteer Ingeschakeld en klik vervolgens op OK.

Afbeelding
Afbeelding

3. Toastmeldingen uitschakelen

Windows 8 heeft nu een nieuwe manier om meldingen weer te geven. Moderne apps kunnen toastmeldingen genereren die rechtsboven in het scherm verschijnen. Als u liever wilt dat deze niet worden weergegeven, navigeert u naar Lokaal computerbeleid\Gebruikersconfiguratie\Beheersjablonen\Startmenu en Taakbalk\Meldingen. Dubbelklik op 'Toostmeldingen uitschakelen', selecteer Ingeschakeld en klik op OK.

4. Opstartitems blokkeren

Er zijn verschillende manieren waarop programma's en scripts kunnen worden geconfigureerd om te worden uitgevoerd wanneer Windows wordt gestart, en de Groepsbeleid-editor biedt een snelle en gemakkelijke manier om ze allemaal op één plek te blokkeren. Ga naar Local Computer Policy\User Configuration\Administrative Templates\System\Logon en stel zowel 'Do not process the legacy run list' en 'Do not process the run once list' in op Ingeschakeld.

Afbeelding
Afbeelding

Interessant is dat 'Deze programma's uitvoeren bij gebruikersaanmelding' ook kan worden gebruikt om 'verborgen' opstartitems toe te voegen waarvan veel andere gebruikers niet weten hoe ze deze moeten uitschakelen. Het enige dat u hoeft te doen, is het pad opgeven naar de documenten of uitvoerbare bestanden die moeten worden gestart.

5. Verwisselbare media blokkeren

Verwisselbare media zoals USB-drives kunnen handig zijn, maar ze kunnen ook een enorme bron van problemen zijn, vooral als je een systeem beheert dat wordt gebruikt door mensen die erop staan hun eigen software te installeren of die gemakzuchtig zijn wanneer het komt om virusvrij te blijven.

Navigeer naar Lokaal computerbeleid\Gebruikersconfiguratie\Beheersjablonen\Systeem\Verwisselbare opslagmedia en rechts wordt een schat aan opties getoond. Er zijn een aantal verschillende soorten verwisselbare media om uit te kiezen en het is mogelijk om zowel lees- als schrijftoegang uit te schakelen als dat nodig is.

Afbeelding
Afbeelding

6. Voorkom dat wachtwoord wordt onthuld

Een nieuwe functie van Windows 8 maakt het mogelijk om de sterretjes te verwijderen die wachtwoorden maskeren wanneer ze worden ingevoerd. Hoewel dit af en toe handig kan zijn om ervoor te zorgen dat wachtwoorden correct worden ingevoerd, vormt het ook een veiligheidsrisico en kan het worden uitgeschakeld.

Navigeer omlaag naar Lokaal computerbeleid\Gebruikersconfiguratie\Beheersjablonen\Windows-componenten\Inloggegevensinterface en schakel vervolgens de optie 'De knop wachtwoord onthullen niet weergeven' in.

Afbeelding
Afbeelding

7. Verkennerslint minimaliseren

Het lint van Windows 8 is een controversiële toevoeging aan de gebruikersinterface, maar de Groepsbeleid-editor kan worden gebruikt om Explorer te dwingen te starten met het lint geminimaliseerd. Het enige dat u hoeft te doen, is naar Local Computer Policy\User Configuration\Administrative Templates\Windows Components\File Explorer bladeren en de instelling 'Start File Explorer with ribbon geminimaliseerd' inschakelen.

Afbeelding
Afbeelding

8. Pas de plaatsbalk aan

De balk met plaatsen zou gemakkelijke toegang moeten bieden tot veelgebruikte locaties op uw harde schijf, maar het is niet meteen duidelijk hoe u de standaard weergegeven locaties kunt wijzigen. Als u ervoor hebt gekozen om het lint van Explorer in de vorige tip te minimaliseren, bevindt u zich al in ongeveer het juiste gedeelte van de Groepsbeleid-editor.

Ga naar Local Computer Policy\User Configuration\Administrative Templates\Windows Components\File Explorer en open de vertakking Common Open File Dialog. Dubbelklik op het item met het label 'Items weergegeven in de plaatsbalk', selecteer Ingeschakeld en voer vervolgens maximaal vijf locaties in voordat u op OK klikt.

Afbeelding
Afbeelding

9. Sessieherstel stoppen in Internet Explorer

De optie om tabbladen van een eerdere browsersessie in Internet Explorer te herstellen is zeker handig, maar in het geval van een gedeelde computer kan het ook een privacyrisico vormen. Als je dit gat liever wilt dichten, ga dan naar Lokaal computerbeleid\Gebruikersconfiguratie\Beheersjablonen\Windows-componenten\Internet Explorer en schakel de optie 'Laatste browsersessie opnieuw openen uitschakelen' in.

10. Installatie van niet-Store-apps toestaan

Net zoals het geval is met Android en iOS, wil Microsoft dat gebruikers alleen apps installeren die beschikbaar zijn gesteld via officiële kanalen. We hebben eerder gekeken naar het sideloaden van apps in Windows 8, en dit is een geweldige optie als je een ontwikkelaar bent of gewoon niet gebonden wilt zijn.

Afbeelding
Afbeelding

Een snelle tip om mee af te sluiten: u hoeft uw computer niet opnieuw op te starten om de instellingen die u hebt gewijzigd van kracht te laten worden; u kunt een update forceren vanaf de opdrachtregel. Druk tegelijkertijd op de Windows-toets en R, typ gpupdate /force en druk op Enter.

Natuurlijk zijn dit slechts tien van de vele aanpassingen en wijzigingen die u kunt aanbrengen met de Groepsbeleid-editor. Als er nog andere zijn waarvan u denkt dat ze essentieel zijn, deel dan uw gedachten en ideeën in de onderstaande opmerkingen.

Populair onderwerp