Trigger gebruiken om Android met gebaren te bedienen

Trigger gebruiken om Android met gebaren te bedienen
Trigger gebruiken om Android met gebaren te bedienen
Anonim

Dit is niet de eerste keer dat een gebarenstarter is ontwikkeld om het karwei van het opstarten van programma's te vergemakkelijken. Windows-gebruikers hebben tools zoals StrokesPlus waarmee muisbewegingen kunnen worden gebruikt als triggers, en Google Gesture Search brengt op gebaren gebaseerd zoeken naar Android.

Trigger gaat verder en maakt het mogelijk om meer acties aan gebaren toe te wijzen. Het concept is eenvoudig, maar tegelijkertijd revolutionair en een geweldige tijdsbesparing. Met een snel gebaar kun je tussen functies zoals Bluetooth en wifi schakelen, specifieke apps starten of dingen doen zoals een nieuw sms-bericht of e-mail opstellen.

Om een gebaar te starten, kun je ervoor kiezen om ofwel de trekker in te drukken (een hotzone oproepen waarin gebaren kunnen worden getekend), of deze naar een hotspot trekken om een actie te activeren. Het triggerpictogram hoeft niet altijd te worden weergegeven en u kunt het oproepen wanneer u het nodig hebt - druk gewoon op de zoekknop, schud met uw telefoon of open het via de meldingsbalk. Of je kunt het natuurlijk permanent laten staan.

Er is een korte inleidende tutorial om doorheen te lopen, en je kunt dan beginnen met het opzetten van je eigen gebaren en acties. Begin met het selecteren van het type actie dat moet worden geactiveerd door een gebaar - Apps laten je apps starten, Instellingen geeft toegang tot systeeminstellingen, enz. - en tik vervolgens op de knop +.

Afbeelding
Afbeelding

Afhankelijk van de sectie die je hebt gekozen, moet je de app, instelling, website of actie selecteren die deze trigger moet starten. Maak uw keuze door op de lijst te tikken en teken vervolgens het gebaar dat moet worden gebruikt in het kladblok en tik vervolgens op het vinkje.

Afbeelding
Afbeelding

Het is duidelijk dat het moeilijk zal zijn om een bepaald gebaar perfect na te bootsen elke keer dat je het wilt gebruiken, dus het is een goed idee om te oefenen. U moet de gebarentest doorlopen om het niveau van gevoeligheid en nauwkeurigheid te configureren dat u wilt gebruiken.

Teken je gebaar in het kladblok en het wordt beoordeeld door de app. In eerste instantie werk je naar een nauwkeurigheidsniveau van 2,0, maar je kunt dit naar eigen inzicht verhogen of verlagen met de knoppen.

Afbeelding
Afbeelding

Er is een schat aan gebaren die enorm nuttig kunnen zijn. Als je een snelle manier nodig hebt om naar de vliegtuigmodus te gaan, of om een nieuwe kalendergebeurtenis toe te voegen, kan Trigger worden gebruikt om deze veelvoorkomende taken terug te brengen tot een snel gebaar.

Om sommige acties nog gemakkelijker toegankelijk te maken, kunnen ook veegbewegingen worden gebruikt. Ga naar Instellingen in de apps en scrol naar het gedeelte Swipe-effecten. Tik op een van de kompasrichtingen en geef vervolgens aan wat er moet gebeuren als het triggerpictogram in die richting wordt gesleept.

Afbeelding
Afbeelding

Trigger is verkrijgbaar in twee varianten. De gratis versie wordt door advertenties ondersteund en legt een limiet van zes gebaren op, terwijl de betaalde versie beide beperkingen opheft.

Laat ons weten hoe je verder gaat in de reacties hieronder.

Populair onderwerp