Hoe maak je gratis een CV zonder Microsoft Office te gebruiken

Inhoudsopgave:

Hoe maak je gratis een CV zonder Microsoft Office te gebruiken
Hoe maak je gratis een CV zonder Microsoft Office te gebruiken
Anonim

Klik op de knop Voorbeeld om een cv-ontwerp van dichtbij te bekijken. Selecteer uw favoriet en klik op Deze sjabloon gebruiken.

Afbeelding
Afbeelding

Stel je cv samen

Google Documenten maakt automatisch een nieuw document met behulp van de sjabloon en opent het voor u. Bewerk de sjabloon om uw eigen persoonlijke informatie en werkervaring in te vullen. U hoeft zich geen zorgen te maken over het opslaan - Google Documenten slaat het document automatisch op terwijl u typt. U vindt het document in uw Google Drive op https://drive.google.com/.

Houd er rekening mee dat je waarschijnlijk ook een begeleidende brief wilt opnemen. Je vindt sjablonen voor sollicitatiebrieven op de site van de sjablonengalerij, waaronder enkele die zijn ontworpen om mooi overeen te komen met sommige van de cv-sjablonen.

We zijn geen website voor loopbaanadvies, dus het is aan jou om het cv samen te stellen en de sollicitatiebrief te schrijven!

Afbeelding
Afbeelding

Download of print je cv

Als je klaar bent, moet je het cv uit Google Documenten halen. Als u het wilt afdrukken, klikt u op het menu Bestand in Google Docs en selecteert u Afdrukken. Gebruik de afdrukoptie van uw browser niet, anders drukt u de hele webpagina af in plaats van alleen het document.

Als je het cv moet e-mailen of uploaden als bestand, moet je het downloaden in Microsoft Word- of PDF-formaat. Sommige bedrijven hebben een specifiek formaat nodig, dus zorg ervoor dat u het gewenste formaat aanvinkt en dat formaat gebruikt. Als ze een Word-document of een PDF-document accepteren, wilt u waarschijnlijk PDF kiezen. Google Docs kan wat problemen hebben bij het converteren van complexere opmaak naar een Word-document, hoewel dit hopelijk geen probleem zal zijn met deze eenvoudige sjablonen. PDF-documenten zien er op elke computer hetzelfde uit, dus u hoeft zich geen zorgen te maken over inconsistenties in de opmaak.

Om het document in de door u gekozen indeling te downloaden, klikt u op Bestand, wijst u Downloaden als aan en selecteert u een bestandstype.

Afbeelding
Afbeelding

Als je hiervoor Microsoft Office wilt gebruiken, biedt Microsoft een gratis proefperiode van een maand waarvan je kunt profiteren. Met de proefversie van Office 365 Home Premium kunt u Microsoft Office downloaden voor uw Windows 7-, Windows 8- of Mac-computer en deze een maand gebruiken. Daarna moet u $ 10 per maand of $ 100 per jaar betalen om het te blijven gebruiken.

Populair onderwerp