Navigatie-aanwijzingen krijgen (zelfs offline) zonder een GPS te kopen

Inhoudsopgave:

Navigatie-aanwijzingen krijgen (zelfs offline) zonder een GPS te kopen
Navigatie-aanwijzingen krijgen (zelfs offline) zonder een GPS te kopen
Anonim

Op een iPhone of iPad kunt u ook de Google Maps-app installeren en op een vergelijkbare manier gebruiken. U kunt ook de Apple Maps-app gebruiken die bij uw apparaat is geleverd. Tik op Routebeschrijving in Apple Maps om een routebeschrijving naar een locatie te krijgen, tik op de optie Route om de route te bekijken en tik op Start. Apple Maps geeft stapsgewijze aanwijzingen weer.

Afbeelding
Afbeelding

Windows Phone-gebruikers kunnen de HERE-kaarten van Nokia gebruiken om op een vergelijkbare manier stapsgewijze aanwijzingen te krijgen.

Offline turn-by-turn navigatie

Dit werkt allemaal prima als je beta alt voor mobiele data, maar je kunt je apparaat ook gebruiken als een GPS-navigatie-oplossing, zelfs als je geen toegang hebt tot mobiele data.

Toegewijde GPS-apparaten bevatten een GPS-ontvanger en een offline kaartdatabase die ze kunnen gebruiken om uw locatie weer te geven, routebeschrijvingen te geven en u in staat te stellen naar locaties te zoeken. Uw moderne smartphone of tablet heeft ook een GPS-chip, zodat deze offline zijn locatie kan bepalen - u hebt alleen een app nodig die offline kaartgegevens en navigatie-aanwijzingen biedt.

Met Google Maps kunt u kaartgegevens downloaden en offline bekijken. Zoom hiervoor in op het gebied dat u wilt cachen in Google Maps en typ "OK maps" in het zoekvak. Je kunt dan Google Maps openen en zien waar je bent op de kaart - de kaart werkt ook prima als je offline bent. Helaas biedt Google Maps geen manier om offline navigatie-aanwijzingen te krijgen. U kunt zoeken naar navigatie-aanwijzingen voordat u Wi-Fi verlaat en doorgaan met het gebruik van de gecachte navigatie-aanwijzingen om naar uw bestemming te gaan, maar dat is alles.

Afbeelding
Afbeelding

Als je op zoek bent naar een gratis offline GPS-navigatie-app voor Android, probeer dan Osmand of Navfree. Als u iets meer volledig en gepolijst wilt, wilt u misschien een betaalde app zoals Sygic of een van de vele andere offline navigatie-apps in Google Play kopen. Natuurlijk kosten ze geld, maar ze zijn goedkoper dan een speciaal GPS-apparaat te kopen en te moeten betalen voor kaartupdates.

Afbeelding
Afbeelding

Op iPhone of iPad kun je Google Maps gebruiken om offline kaartgegevens op dezelfde manier op te slaan, maar het biedt nog steeds geen offline navigatie. Apple Maps biedt ook geen offline navigatie-instructies. In de app store vind je verschillende offline navigatie-apps, zoals de betaalde Sygic en CoPilot GPS.

Afbeelding
Afbeelding

Op Windows Phone kun je met Nokia's HERE Maps kaarten in de cache opslaan voor offline gebruik en zelfs offline navigatie-aanwijzingen krijgen.

Houd er rekening mee dat je een iPod Touch niet kunt gebruiken als een offline GPS-apparaat. Apple's iPod Touch bevat geen GPS-hardware, dus het kan geen GPS gebruiken om erachter te komen waar het is.

Populair onderwerp