Samenwerken aan documenten via internet

Inhoudsopgave:

Samenwerken aan documenten via internet
Samenwerken aan documenten via internet
Anonim

Voer de e-mailadressen in van de mensen met wie u aan het document wilt samenwerken. Mensen die u toevoegt, hebben standaard bewerkingsrechten, maar u kunt ze ook beperken tot alleen opmerkingen plaatsen of het document bekijken. De machtiging "Kan bekijken" is handig als u een document alleen aan mensen wilt laten zien.

Afbeelding
Afbeelding

Standaard ontvangen mensen een e-mail wanneer u het document met hen deelt. De e-mail bevat een link naar het document, zodat ze het samen met u kunnen bewerken. Als u niet aan het document werkt, is dat prima - zij kunnen het bewerken en u zult hun wijzigingen zien wanneer u later naar het document terugkeert.

Als meerdere mensen aan een document werken, zie je meerdere tekstinvoercursors. U ziet in re altime wat andere mensen in het document typen, zodat u kunt samenwerken aan een ingewikkeld document zonder elkaar tegen het lijf te lopen en later tegenstrijdige bewerkingen op te moeten lossen. Er is zelfs een chatfunctie die je kunt gebruiken om met je medeauteurs te praten.

Afbeelding
Afbeelding

Als u een lijst wilt bekijken van documenten die met u zijn gedeeld, klikt u op de categorie Gedeeld met mij in Google Drive.

Office Online

Microsoft's Office Online was voorheen bekend als Office Web Apps. Het is een volledig gratis, webgebaseerde versie van Microsoft Office die u in uw browser opent. Omdat het een web-app is, is het niet het volledige Microsoft Office en is het beperkter. Je kunt wat samenwerken met de desktopversies van Microsoft Office, maar het is gewoon niet zo'n volwassen samenwerkingsoplossing als Google Docs biedt. Er kan bijvoorbeeld slechts één persoon tegelijk aan dezelfde alinea werken wanneer hij samenwerkt in Office 2013.

Office Online is beschikbaar op Office.com. Het vereist een Microsoft-account en het slaat uw documenten op in Microsoft's OneDrive (voorheen bekend als SkyDrive) bestandsopslagservice.

Ga om te beginnen naar de Office Online-site en open uw app naar keuze - of bezoek de OneDrive-site en open een bestaand document. Klik terwijl een document is geopend op de knop Delen boven aan de pagina. U kunt ook op het menu BESTAND op het lint klikken, op Delen klikken en Delen met mensen selecteren.

Afbeelding
Afbeelding

Voer de e-mailadressen in waarmee u wilt delen en kies de machtigingen die u wilt verlenen. Je kunt kiezen of mensen met wie je het document deelt het document kunnen bewerken en of ze hiervoor een Microsoft-account nodig hebben.

Afbeelding
Afbeelding

De mensen met wie je het document deelt, ontvangen e-mailuitnodigingen met een link naar je document. Ze kunnen het document openen, op de knop Bewerken klikken en Bewerken in Word Online selecteren om eraan te werken. U kunt de lijst met personen die toestemming hebben om het document te bekijken of te bewerken beheren vanuit het deelvenster Delen.

re altime bewerken op word online
re altime bewerken op word online

Er zijn verschillende andere manieren om in re altime via internet aan dezelfde documenten te werken, maar het is waarschijnlijk beter om deze samenwerkingsfuncties te behouden. Google Docs en Office Online maken dit beide eenvoudig en bevatten capabele Office-apps om mee te werken.

Populair onderwerp