Een gratis Microsoft Office: is Office Online de moeite waard om te gebruiken?

Inhoudsopgave:

Een gratis Microsoft Office: is Office Online de moeite waard om te gebruiken?
Een gratis Microsoft Office: is Office Online de moeite waard om te gebruiken?
Anonim

Office Online slaat uw documenten online op in uw Microsoft OneDrive (voorheen bekend als SkyDrive). U kunt de OneDrive-integratie in Windows 8.1 of de OneDrive-desktoptoepassing in eerdere versies van Windows gebruiken om de documenten die u maakt naar uw computer te synchroniseren en lokale kopieën in Microsoft Office-indeling te krijgen. Office 2013 slaat uw documenten standaard op in OneDrive, dus Office Online werkt goed als een begeleidende webtoepassing. Uw documenten zijn mogelijk al beschikbaar in OneDrive.

De webversie van Office biedt ook betere samenwerkingsfuncties dan de desktopversie van Office. Wanneer u bijvoorbeeld samenwerkt met andere mensen in de desktopversie van Word 2013, kan slechts één persoon dezelfde alinea tegelijk bewerken. Word Online biedt bewerking in re altime waarmee meerdere mensen dezelfde alinea tegelijk kunnen bewerken.

Afbeelding
Afbeelding

Office Online is beperkter dan Microsoft Office. Microsoft biedt Word Online, Excel Online, PowerPoint Online en OneNote Online. Als je afhankelijk bent van andere applicaties, zoals Microsoft Access, heb je pech.

Deze online applicaties zijn ook vereenvoudigd en uitgekleed. Hoewel ze een vergelijkbare interface bieden als de desktopversie van Office, compleet met een lint, hebben ze minder ingebouwde functies. Dit is niet per se een slechte zaak, aangezien de meeste mensen niet alle functies gebruiken die beschikbaar zijn in de desktop Office apps. Wilt u een samenvoegbewerking uitvoeren of macro's uitvoeren? U kunt dat niet doen in Office Online, maar u hebt die functies waarschijnlijk toch niet nodig.

Office Online werkt ook niet als je geen internetverbinding hebt. Als je documenten offline wilt bewerken, heb je de desktopversie van Office nodig.

Afbeelding
Afbeelding

Pros: Office Online is volledig gratis, is gemakkelijk toegankelijk vanaf elk apparaat en is beter voor re altime samenwerking.

Nadelen: Office Online biedt slechts een paar populaire Office-toepassingen, heeft niet veel van de meer geavanceerde functies en werkt alleen als je een internetverbinding hebt.

Office Online versus Google Docs

Google Docs is de gratis, webgebaseerde kantoorsuite van Google. Office Online is het antwoord van Microsoft op de opkomst van Google Docs.

Office Online en Google Docs lijken op dit moment redelijk op elkaar. Beide zijn gratis, webgebaseerde applicaties die u in uw browser uitvoert. Beide zijn vereenvoudigde, uitgeklede ervaringen waarmee je je bestanden opslaat in een online opslagservice: Microsoft OneDrive of Google Drive. Beide hebben ingebouwde re altime samenwerkingsfuncties. Beide bieden toepassingen voor het maken van documenten, spreadsheets en presentaties. Google Docs biedt ook toepassingen voor het maken van formulieren en tekeningen, maar Office Online biedt een complete app voor het maken van notities in OneNote. Elk heeft een paar verschillende functies die de andere niet heeft, maar ze lijken erg op elkaar voor gemiddelde gebruikers.

Afbeelding
Afbeelding

Hou ervan of haat het, Microsoft Office is nog steeds de standaard als het gaat om kantoorsuites. Office Online voelt veel meer aan als Microsoft Office dan Google Docs, tot op het lint toe. Wat nog belangrijker is, Office Online slaat uw documenten op in Microsoft Office-bestandsindelingen zoals.docx,.xlsx en.pptx. Office Online zou beter compatibel moeten zijn met Microsoft Office-bestanden. Wanneer u een bestand maakt in Office Online, moet het er hetzelfde uitzien in de desktopversie van Microsoft Office. Microsoft kent hun eigen bestandsindelingen, terwijl Google Docs er niet perfect mee omgaat.

Afbeelding
Afbeelding

Google Documenten werkt offline, maar Office Online vereist altijd een internetverbinding. Ondanks de Scroogled-advertenties van Microsoft, heeft Google Docs offline ondersteuning, terwijl Office Online dat niet doet. Google Documenten is aantrekkelijk als u zowel offline als online een gratis kantoorsuite wilt gebruiken - Microsoft wil dat u beta alt voor de desktopversie als u deze af en toe offline wilt gebruiken.

Afbeelding
Afbeelding

Pros: Office Online biedt native compatibiliteit met Office-documentindelingen. Het heeft ook een meer vertrouwde interface als je gewend bent aan moderne, gelintiseerde versies van Office.

Nadelen: U kunt documenten niet offline bewerken met Office Online.

Dus, moet je Office Online gebruiken? Nou, dat is aan jou. Als u een volledig gratis versie van Office wilt, zodat u Microsoft $ 9 niet hoeft te betalen.99 per maand, het is een aantrekkelijke optie. Aan de andere kant heb je misschien de meer geavanceerde functies in de desktopversie van Office nodig. Als u Google Docs al gebruikt, wilt u misschien overstappen op de betere compatibiliteit van kantoordocumenten - of u wilt misschien beginnen met Google Docs voor offline ondersteuning. Het is aan jou.

Je zou de verschillende applicaties hier eens moeten proberen en kijken welke het beste voor jou is. Sommige mensen hebben veel van de geavanceerde functies van Office nodig, terwijl sommige mensen alleen de basis nodig hebben.

Populair onderwerp