Wat u moet weten over iPhone- en iPad-back-ups

Inhoudsopgave:

Wat u moet weten over iPhone- en iPad-back-ups
Wat u moet weten over iPhone- en iPad-back-ups
Anonim

Tik op de optie Opslag en back-up onder aan het iCloud-paneel voor meer informatie over het back-upproces. Op dit scherm kun je zien hoeveel iCloud-opslagruimte je hebt - dat is standaard 5 GB vrije ruimte. Met de schakelaar iCloud-back-up kunt u kiezen of uw apparaat al dan niet een back-up maakt naar iCloud.

Afbeelding
Afbeelding

Om de gebruikte ruimte voor back-ups te bekijken, tik je op Opslag beheren. Als je meerdere apparaten hebt, zie je een lijst met je apparaten en hoeveel iCloud-ruimte hun back-ups gebruiken. Normaal gesproken hoeft u zich niet al te veel zorgen te maken over iCloud-back-ups, maar misschien wilt u uw opslagruimte inkorten als u bijna geen ruimte meer heeft.

Tik op een apparaat om meer gedetailleerde informatie over de laatste back-up te bekijken. Je ziet precies welke apps de meeste ruimte innemen. Om ruimte vrij te maken, kunt u back-ups voor een van de apps uitschakelen. Wanneer iCloud de volgende keer een back-up maakt, wordt er geen back-up gemaakt van apps die u hier uitschakelt, waardoor u ruimte bespaart. U kunt ook de meest recente back-up verwijderen door op Back-up verwijderen te tikken.

Afbeelding
Afbeelding

iTunes-back-ups

Je kunt een back-up maken in iTunes door je iPhone, iPad of iPod Touch op je computer aan te sluiten met de meegeleverde USB-kabel. Ontgrendel uw apparaat, open iTunes en selecteer het apparaat. U ziet een gedeelte Back-up, waar u kunt bepalen hoe uw apparaat een back-up maakt en handmatig een back-up maakt.

Standaard maakt uw apparaat automatisch een back-up naar iCloud, uiteraard in de veronderstelling dat u iCloud instelt. U kunt in plaats daarvan automatisch een back-up van uw apparaat naar uw computer laten maken en kiezen of u deze lokale back-ups wilt versleutelen met een wachtwoord. Als u een eenmalige back-up op uw computer wilt maken, klikt u op de knop Nu een back-up maken.

Merk op dat iTunes-back-ups anders zijn dan iCloud-back-ups. Wanneer u een back-up maakt via iTunes, krijgt u een volledige kopie van alle gegevens op uw apparaat, zodat u uw apparaat later in exact dezelfde staat kunt herstellen. Met iCloud wordt alleen een back-up gemaakt van "de belangrijkste gegevens" op uw apparaat op uw iCloud-account. iCloud-back-ups bevatten bijvoorbeeld geen volledige kopie van de muziek en video's op uw apparaat, maar iTunes-back-ups wel. Hierdoor kunt u beperkte iCloud-ruimte besparen en voorkomen dat u enorme hoeveelheden gegevens moet uploaden en downloaden.

Voor de meeste mensen zijn iCloud-back-ups goed genoeg. Je hebt iTunes niet nodig. Maar als u echt een volledige back-up wilt, kunt u er een maken vanuit iTunes. Om deze back-up later te herstellen, sluit u uw apparaat aan op uw computer en gebruikt u de knop Back-up herstellen.

Afbeelding
Afbeelding

Apps die synchroniseren met online services

Veel apps zijn verbonden met een online service, dus aparte back-ups zijn niet echt nodig. Als je bijvoorbeeld notities maakt in Evernote, worden ze online opgeslagen in je Evernote-account, zodat je ze vanaf andere apparaten kunt openen. Je hebt geen iCloud- of iTunes-back-up van je Evernote-notities nodig - als je een nieuw apparaat krijgt, kun je gewoon inloggen op de Evernote-app met hetzelfde account en al je notities staan voor je klaar. iCloud kan nog steeds een back-up maken van een deel van de gegevens die deze apps gebruiken - dit kan ervoor zorgen dat de instellingen die specifiek zijn voor die lokale app behouden blijven - maar uw belangrijke gegevens zullen waarschijnlijk worden gesynchroniseerd met een online account.

Als je een gemiddelde iPhone- of iPad-gebruiker bent, hoef je je niet al te veel zorgen te maken over back-ups. Meld u gewoon aan met een iCloud-account en laat uw apparaat het voor u regelen. U hoeft niet meer handmatig back-ups te maken met iTunes. Als u bijna geen ruimte meer heeft en Apple niet wilt betalen voor meer iCloud-opslag, wilt u misschien uw back-ups beheren.

Populair onderwerp