HTG beoordeelt de Braven BRV-X: weerbestendige Bluetooth-audio

Inhoudsopgave:

HTG beoordeelt de Braven BRV-X: weerbestendige Bluetooth-audio
HTG beoordeelt de Braven BRV-X: weerbestendige Bluetooth-audio
Anonim

Aan elk uiteinde zijn metalen palen waar je de meegeleverde nylon riem doorheen kunt rijgen, zodat je hem over je schouder, een deurknop of douchegordijnroede kunt slingeren.

Afbeelding
Afbeelding

De BRV-X is waterbestendig. Het bedrijf factureert de BRV-X zelfs als de "eerste echte buitenluidspreker", dus hoewel je hem niet kunt onderdompelen, kan hij bestand zijn tegen "regen, waterstralen en opspattend water". Kortom, je kunt het vrijwel overal mee naartoe nemen, behalve de bodem van het zwembad.

Het gebruiken

De BRV-X combineerde gemakkelijk met alles wat we erop gooiden, waaronder een Apple iPhone 5s, Nexus 7 en Nexus 4. Het verplaatsen van apparaat naar apparaat bleek eenvoudig en pijnloos te zijn. Als u een apparaat met NFC (Near Field Communication) heeft, kunt u dit eenvoudig tegen de BRV-X aanraken en direct koppelen.

Afbeelding
Afbeelding

Als je de waterbestendige dop losdraait, zie je een mooi verpakte set poorten en indicatorlampjes voor de batterijstatus.

Afbeelding
Afbeelding

De BRV-X heeft twee audiomodi - binnen en buiten. In wezen geeft binnen je een meer basachtig, rijk geluid, terwijl buiten lagere frequenties schuwt ten gunste van luidheid, zodat je het kunt horen over beukende golven, passerende auto's en luidruchtige gesprekken.

Voor apparaten zoals oude iPods en laptops die niet zijn uitgerust met Bluetooth, kunt u ze aansluiten op de extra poort met behulp van de meegeleverde 3,5 mm stereo-aansluitkabel.

De luidspreker biedt ook de mogelijkheid om een USB-kabel aan te sluiten, zodat je je tablet of telefoon van stroom kunt voorzien zodat je de hele nacht kunt dansen. Of, als je in de problemen zit en wat extra energie moet toevoegen aan de bijna lege batterij van je telefoon, kun je hem opladen via de 5200 mAh-batterij van de luidspreker.

De levensduur van de batterij hangt natuurlijk af van hoe hard je op de luidspreker drukt, d.w.z. hoe hard je erop speelt en of je er iets van oplaadt. Het bedrijf citeert echter meer dan 12 uur, en ik vond dat gemakkelijk te verkrijgen.

Bluetooth-bereik was ook uitstekend. Ik merkte geen onderbrekingen terwijl ik met mijn tablet van kamer naar kamer ging. Je kunt een effectief bereik van ongeveer 33 voet verwachten, hoewel het niet zo is dat de luidspreker of je telefoon moeilijk mee te nemen zijn, dus het is onwaarschijnlijk dat bereik ooit een probleem zal zijn.

Over geluid gesproken

Dus de belangrijkste vraag is natuurlijk, hoe klinkt het?

Over het algemeen vertegenwoordigt de BRV-X alles waar ik naar luister, vrij goed, vooral dingen die geschikt zijn voor het middenbereik. Er is wat bas, maar het mist de oomph om elke vorm van muurrammelen te veroorzaken of antisociale neigingen te bevorderen. Het wordt ook niet super luid, schijnbaar meer inhoud om leuk te klinken in plaats van de wereld te overstemmen.

Het biedt schoon, rijk geluid, duurzaamheid en gemak. Het is ideaal voor iemand die in een slaapzaal, een klein appartement of in een kleine kantooromgeving woont waar je misschien muziek op je kantoor wilt hebben zonder je baas naast de deur te storen. Het beste van alles is dat u uw BRV-X snel kunt koppelen met een andere BRV-X voor echt stereogeluid.

Ten slotte kunt u de vergadermogelijkheden van de BRV-X gebruiken. Druk gewoon op de "beantwoorden-beëindigen"-knop en je hebt een ruisonderdrukkende luidsprekertelefoon, wat een stapje hoger is dan de blikkerige kleine luidspreker van mijn telefoon.

Van luidsprekers … tot gedistribueerde audio

Hoewel de BRV-X een cool en krachtig apparaatje is, vertegenwoordigt het slechts een topje van de audio-ijsberg in vergelijking met wat Braven doet met hun andere producten.

Het bedrijf demonstreerde met trots hun "Vibe" gedistribueerde audiosysteem op de CES van dit jaar, en het volstaat te zeggen dat het echt veel veelzijdigheid en gemak biedt, waardoor gebruikers muziek kunnen delen op meerdere apparaten en platforms.

Afbeelding
Afbeelding

Met het Vibe-systeem kun je Braven-luidsprekers niet alleen aan groepen toewijzen, als geheel of als individuen functioneren, je kunt ook elke bestaande Bluetooth-luidspreker toevoegen die je al hebt.

Kortom, het Vibe-systeem bestaat uit het "Vibe Station", een alles-in-één hub/luidspreker die verbinding maakt met uw draadloze netwerk en Bluetooth-apparaat.

Afbeelding
Afbeelding

Dan heb je "Vibe Replay", in feite extra luidsprekers (minus de hub) die je aan je Vibe Station(s) kunt toevoegen voor meer geluid. Dan is er de "Vibe Link" die verbinding maakt met uw draadloze hub en waarmee u uw bestaande Bluetooth-luidspreker(s) ermee kunt bedienen.

Afbeelding
Afbeelding

Ten slotte geeft de Braven Vibe-app - compatibel met iOS, Android en Windows - u nauwkeurige controle over uw muziek en uitvoer, zodat u uw apparaten kunt beheren, verschillende bronnen kunt bedienen, luidsprekers in zones of groepen kunt verdelen, zoals evenals het streamen van verschillende inhoud naar een luidspreker, zone of over het hele netwerk.

Tijdens de demo was de technicus van Braven in staat om naadloos nummers en afspeellijsten van zone naar zone te verplaatsen, Madonna op de ene en Jay-Z op de andere te spelen, of zones te combineren zodat je snel hetzelfde nummer door het hele systeem kunt pijpen. Best netjes en opwindend om dat soort ultieme controle over je luisterervaring te hebben, terwijl je niet gebonden bent aan een desktop- of rack-unit.

Het goede, het slechte en het oordeel

Uiteindelijk is de Braven BRV-X slechts een luidspreker. Dat gezegd hebbende, in de loop van de paar weken dat ik het heb gebruikt, is het een fijn ding gebleken om in de buurt te hebben, vooral bij het bekijken van video's op tablet en laptops, bij het luisteren naar muziek in andere kamers dan waar mijn desktopcomputer zit, en het voeren van telefonische vergaderingen.

Maar dit is allemaal subjectief, dus hoe v alt het echt uiteen? Wat is er goed aan? Wat is slecht? En waar beslissen we over?

Het goede

  • Gebouwd om lang mee te gaan en tegen een stootje te kunnen; water-/weerbestendig
  • Heldere geluidskwaliteit van het midden tot het hogere bereik
  • Met twee geluidsmodi kunt u schakelen tussen binnen- en buitenomgevingen
  • Ruisonderdrukkende speakerphone
  • Lange batterijduur/laadstation

The Bad

  • Een beetje licht in de bodem; bas mist punch
  • Industrieel tankachtig ontwerp spreekt de modebewuste mensen misschien niet aan
  • Prijzig, vooral voor één (1) kleine Bluetooth-luidspreker

Het Verdict

De BRV-X is, ondanks zijn kleine formaat en alles wat je maar kunt bedenken, een redelijk high-end stuk stereo-apparatuur. Met een adviesprijs van $ 229,99 is het niet goedkoop. Dus, terwijl je het niet erg vindt om het in je rugzak te gooien of ineen te krimpen als het van de picknicktafel wordt geslagen. Je zult het erg vinden als je het verliest of als het wordt gestolen (hoewel hetzelfde kan worden gezegd voor de Beats Pill van $ 199).

Voor die prijs krijg je echter een mooi, schoon, consistent geluid (niet te basachtig) in een stevige kleine, weerbestendige schaal die je overal mee naartoe kunt nemen. En met twee geluidsmodi weet je zeker dat je het waarschijnlijk kunt horen, waar je het ook mee naartoe neemt. Voeg daarbij de batterijduur van meer dan 12 uur, de mogelijkheid om uw andere apparaten op te laden en de mogelijkheden voor telefonisch vergaderen, en u ziet een mooi rendement op uw investering.

Het bedrijf heeft verklaard dat de BRV-X rond midden tot eind februari beschikbaar zal zijn. Meer informatie over Braven en hun productlijn is te vinden op hun website.

Populair onderwerp