Nee, het is niet altijd aan het opnemen: wat u moet weten over Google Glass

Inhoudsopgave:

Nee, het is niet altijd aan het opnemen: wat u moet weten over Google Glass
Nee, het is niet altijd aan het opnemen: wat u moet weten over Google Glass
Anonim

Het staat niet altijd aan

Google Glass neemt niet alleen niet altijd op, maar brengt het grootste deel van zijn vrije tijd door. Google Glass bestaat uit een klein scherm boven iemands rechteroog, een microfoon en een beengeleidingsheadset die geluiden naar het binnenoor stuurt door botten te laten trillen. Deze beengeleidingstechnologie klinkt misschien een beetje als iets uit sciencefiction, maar je kunt beengeleidingsheadsets kopen voor minder dan $ 30 op Amazon. Iemand die tijdens het zwemmen naar muziek wil luisteren, zou er een kunnen kopen.

Al deze functies zijn normaal gesproken uitgeschakeld. Net als een typische smartphone brengt de Google Glass het grootste deel van zijn tijd door in de stand-bymodus. Het wordt wakker om een paar specifieke redenen. Het wordt alleen automatisch wakker wanneer er een melding binnenkomt - iemand kan ervoor kiezen om hun inkomende sms-berichten op Glass te zien. Tenzij er een melding binnenkomt, wordt deze alleen ingeschakeld wanneer de drager ervoor kiest om hem in te schakelen. Het wordt niet automatisch wakker om u op te nemen, net zoals een smartphone niet automatisch wakker wordt om naar u te luisteren.

Afbeelding
Afbeelding

Het luistert niet altijd

Google Glass kan worden ingeschakeld door 'OK Glass' te zeggen. Betekent dit dat hij altijd luistert? Ja, maar niet op de manier waarop je zou denken.

Deze functie werkt op dezelfde manier als de "OK Google" -functie op de Moto X- en Nexus 5-smartphones en de "Xbox On" -functie op de Xbox One. Google Glass heeft een energiezuinige audioprocessor die voortdurend audiogegevens vastlegt en analyseert om te zien of deze overeenkomen met deze woorden. Als het met deze woorden overeenkomt, wordt het apparaat - of het nu een Google Glass, een smartphone of een Xbox is - ingeschakeld en wachten op verdere invoer.

De energiezuinige audioprocessor luistert alleen naar deze woorden. Het luistert niet naar andere woorden, stuurt wat het hoort naar Google of archiveert het niet voor later. Al deze verwerking gebeurt lokaal. Google Glass zou niet altijd kunnen luisteren en uploaden naar Google - het zou gewoon niet genoeg batterijvermogen hebben om de gegevens te uploaden of op te slaan.

Hoe weet u of iemand glas gebruikt

Je kunt zien of Google Glass is ingeschakeld. Kijk naar het scherm boven het rechteroog van de persoon. Als het aan is, zie je een klein lampje - je kunt het kleine scherm dat ze van dichtbij zien. Door naar dit lampje te zoeken, kunt u zien of een Google Glass-gebruiker zijn apparaat gebruikt of niet.

Google Glass kan worden geactiveerd door 'OK Glass' te zeggen, je hoofd op een bepaalde manier te bewegen of door het touchpad op het frame te gebruiken. Om een video of foto te maken, moet een Google Glass-gebruiker zeggen "OK Glass, maak een foto", op de cameraknop boven hun rechteroog drukken of knipogen - dit laatste is een recente ontwikkeling. Standaard neemt Glass slechts 10 seconden video op wanneer de drager ervoor kiest om een video op te nemen. Glass maakt niet heimelijk video's en foto's van jou - het zou vrij duidelijk moeten zijn als iemand video's en foto's maakt.

Afbeelding
Afbeelding

Laten we eerlijk zijn. Google Glass is niet veel erger dan een smartphone. Mensen lopen constant rond met hun smartphones voor zich gehouden - we hebben zelfs mensen dit zien doen in openbare toiletten, waarschijnlijk alleen om sms-berichten te lezen - en niemand slaat een oogje in het zeil. Die mensen zouden foto's en video's van je kunnen maken met de camera van hun smartphone, maar smartphones zijn gewoon normaal geworden. Iemand die een smartphone vasthoudt, neemt u waarschijnlijk niet op, en iemand met een Google Glass waarschijnlijk ook niet.

Je hoeft Google Glass niet leuk te vinden en je wilt misschien niet dat mensen het in sociale situaties met je gebruiken - al was het maar omdat het afleidt - maar je moet op zijn minst begrijpen hoe het werkt. Google Glass en andere draagbare gadgets zullen in de toekomst alleen maar meer wijdverbreid worden.

Populair onderwerp