Hoe de Command- en Option-toetsen werken op een Mac

Inhoudsopgave:

Hoe de Command- en Option-toetsen werken op een Mac
Hoe de Command- en Option-toetsen werken op een Mac
Anonim

De optietoets

De Option-toets werkt op dezelfde manier als de AltGr-toets op veel pc-toetsenborden, wat verklaart waarom er ook "Alt" op staat. Als u deze ingedrukt houdt en op een andere toets drukt, kunt u een speciaal teken typen dat normaal niet op het toetsenbord verschijnt. Als u bijvoorbeeld op Option+4 drukt met de Amerikaanse toetsenbordindeling, produceert u ¢, het centteken dat normaal niet op uw toetsenbord verschijnt. Net als andere modificatietoetsen wordt het ook gebruikt als onderdeel van sommige sneltoetsen.

Op deze toets staat het ⌥-symbool. Dit symbool wordt overal in de Mac-menu's gebruikt om aan te geven wanneer u op de Option-toets kunt drukken, net zoals het symbool van de Command-toets. In tegenstelling tot de Command-toets hebben we geen geschiedenis die aangeeft waarom dit symbool is gekozen.

Als u bijvoorbeeld op het Apple-menu klikt, ziet u de sneltoets die is toegewezen aan Forceer stop. als je niet gewend bent aan het toetsenbord van een Mac, zien deze symbolen er misschien uit als hiërogliefen, maar ze zeggen eigenlijk dat je op Option+Command+Escape moet drukken om het dialoogvenster te openen waarin je applicaties geforceerd kunt afsluiten. Het is net als Taakbeheer op Windows.

Afbeelding
Afbeelding

Modificatiesleutelsymbolen

Om de sneltoetsen uit te voeren die in Mac OS X worden getoond, moet je de symbolen kennen. Afgezien van ⌘ staat voor Command en ⌥ staat voor Option, ^ staat voor Control, terwijl ⇧ staat voor de Shift-toets.

Als je wilt wijzigen welke toets wat doet, kun je dit aanpassen door op het Apple-menu te klikken, Systeemvoorkeuren te openen, het toetsenbordpictogram te selecteren en op Modificatietoetsen te klikken. U kunt hier ook de Caps Lock-toets instellen op "Geen actie", waardoor de Caps Lock-toets op uw Mac effectief wordt uitgeschakeld.

Afbeelding
Afbeelding

Optie- en Command-toetsen in Windows

Als je Windows op je Mac gebruikt via Boot Camp, worden de toetsenbordtoewijzingen gewijzigd zodat ze logischer zijn in Windows. De Option-toets functioneert als Alt en de Command-toets werkt als de Windows-toets.

Dit kan een beetje verwarrend zijn als je heen en weer gaat tussen OS X en Windows. U moet bijvoorbeeld op Command+C drukken om tekst in OS X te kopiëren, maar u moet op Ctrl+C drukken om tekst in Windows te kopiëren. Deze toetsen bevinden zich op verschillende plaatsen, dus het kan uw spiergeheugen verstoren. Om dit probleem op te lossen, kunt u SharpKeys gebruiken om de Command- en Ctrl-toetsen in Windows opnieuw toe te wijzen.

In Mac OS X kunt u desgewenst ook het dialoogvenster Modificatietoetsen gebruiken om de functies van de Ctrl- en Command-toetsen om te wisselen. Hierdoor zouden de sneltoetsen op uw Mac meer werken als de sneltoetsen op een Windows-pc.

De Command- en Option-toetsen lijken misschien een beetje vreemd, maar alles werkt ongeveer hetzelfde op een Mac. De symbolen ⌘ en ⌥ zijn op het toetsenbord afgedrukt, zodat u de sneltoetsen die overal in Mac OS X worden weergegeven, gemakkelijker kunt begrijpen.

Populair onderwerp