Hoe OneDrive te gebruiken als uw standaard opslaglocatie op Windows 8.1

Inhoudsopgave:

Hoe OneDrive te gebruiken als uw standaard opslaglocatie op Windows 8.1
Hoe OneDrive te gebruiken als uw standaard opslaglocatie op Windows 8.1
Anonim

Je moet dit proces herhalen voor elke map die je wilt verplaatsen. Misschien wilt u enkele mappen overslaan - u wilt bijvoorbeeld uw map Downloads waarschijnlijk niet naar OneDrive verplaatsen, omdat dit een tijdelijke locatie is voor downloads, en u wilt niet elk bestand dat u downloadt uploaden.

Als u andere pc's met Windows 8.1 hebt, herha alt u dit proces op elk van deze en de mappen met gebruikersgegevens onder Deze pc worden gesynchroniseerd tussen uw pc's en uw OneDrive-opslag.

Richt uw bibliotheken op OneDrive

Deze tweede truc is enigszins overbodig als je de bovenstaande truc hebt gebruikt. Bibliotheken worden blijkbaar uitgefaseerd uit Windows - ze zijn nu standaard verborgen in Windows 8.1 - hoewel veel "Store-apps" er nog steeds van afhankelijk zijn. Met wat aanpassingen aan uw bibliotheken, worden bestanden die u opslaat in uw bibliotheken voor documenten, afbeeldingen, muziek of video's automatisch opgeslagen in OneDrive. Met deze methode kunt u ook uw bestanden splitsen tussen OneDrive en uw lokale opslag. Sommige bestanden in de bibliotheek kunnen worden opgeslagen in een lokale map en sommige in uw cloudopslag.

Om dit te doen, moet je eerst de verborgen bibliotheken in Verkenner weergeven. Klik in Verkenner op het tabblad Weergave op het lint, klik op de knop Navigatievenster en schakel het selectievakje Bibliotheken weergeven in.

Afbeelding
Afbeelding

Bibliotheken verschijnen in het navigatievenster van de Verkenner. Klik met de rechtermuisknop op een van de bibliotheken en selecteer Eigenschappen. Klik op de knop Toevoegen om een nieuwe map toe te voegen en selecteer een map in uw OneDrive-map. Mogelijk moet u hiervoor een nieuwe map in OneDrive maken. Voeg die map toe aan de bibliotheek, selecteer deze en klik op Bewaarlocatie instellen. Bestanden die u in de bibliotheek opslaat, worden nu automatisch opgeslagen in de map op OneDrive en gesynchroniseerd tussen uw computers.

Afbeelding
Afbeelding

Herhaal dit proces op al je computers en de bestanden in je OneDrive-account verschijnen in je bibliotheken. Houd er rekening mee dat bestanden die al in de bibliotheek staan niet naar OneDrive worden verplaatst - u moet de bibliotheek openen en ze tussen mappen verplaatsen om ze naar uw OneDrive-opslag te verplaatsen.

Wijzig uw opslaglocatie in elk programma

Veel programma's hebben standaard hun eigen opties voor het opslaan van bestanden. Als een afzonderlijk programma standaard geen bestanden op OneDrive opslaat, opent u de opties en zoekt u naar een optie van het type "Standaardopslaglocatie" om te wijzigen. Office 2013 slaat uw bestanden standaard op in OneDrive, dus u hoeft er niets voor te doen.

Houd er rekening mee dat u deze optie mogelijk niet hoeft aan te passen als u een van uw gebruikersgegevensmappen naar OneDrive hebt verplaatst. Als u bijvoorbeeld uw map Documenten naar OneDrive hebt verplaatst, worden programma's die proberen op te slaan in uw standaardmap Documenten automatisch opgeslagen in OneDrive.

Afbeelding
Afbeelding

Andere mappen koppelen aan OneDrive

OneDrive ondersteunt niet langer symbolische koppelingen op Windows 8.1, dus u kunt geen koppeling naar een externe map in uw OneDrive-map maken en OneDrive die map automatisch laten synchroniseren. OneDrive synchroniseert alleen bestanden en mappen die zich in de OneDrive-map zelf bevinden.

Gelukkig is er nog steeds een truc die werkt voor programma's die erop staan hun bestanden op een specifieke locatie buiten uw OneDrive-map op te slaan. Volg onze gids voor het synchroniseren van elke map met OneDrive op Windows 8.1 als u een map of bestand buiten uw OneDrive-map moet synchroniseren.

Afbeelding
Afbeelding

Microsoft wil dat mensen hun bestanden opslaan op OneDrive in plaats van op lokale opslag, dus verwacht dat ze dit in toekomstige versies van Windows nog gemakkelijker zullen maken. Voor nu is het eenvoudig om met een paar aanpassingen automatisch bestanden op te slaan in uw cloudopslagservice naar keuze.

Populair onderwerp