Screenshot Tour: wat is er nieuw in Windows 8.1 Update 1

Inhoudsopgave:

Screenshot Tour: wat is er nieuw in Windows 8.1 Update 1
Screenshot Tour: wat is er nieuw in Windows 8.1 Update 1
Anonim

Desktop-applicaties als standaardapplicaties op pc's zonder touchscreen

Voortzetting van het thema van het juiste doen op basis van uw hardware, Windows zal desktoptoepassingen gebruiken als uw standaardtoepassingen op pc's zonder aanraakscherm. Voorheen zou het openen van een afbeelding vanaf het bureaublad je wegleiden naar de app Foto's op volledig scherm. Iemand die niet bekend was met Windows 8 zou in de war zijn omdat er geen taakbalk of titelbalk in deze applicatie was.

Windows 8.1 Update 1 is slimmer. Als u dubbelklikt op een afbeelding om deze op het bureaublad te openen en uw pc geen aanraakscherm heeft, wordt deze geopend in Windows Photo Viewer in een venster op uw bureaublad. Normale Windows-gebruikers zouden hun bestandsassociaties in het Configuratiescherm niet meer moeten wijzigen.

Afbeelding
Afbeelding

Zoek- en aan/uit-pictogrammen op startscherm

Het startscherm bevat nu zoek- en aan/uit-pictogrammen in de rechterbovenhoek. Met het aan/uit-pictogram kunt u uw computer afsluiten of opnieuw opstarten zonder de charms-balk te openen. Zowel de zoek- als de Power-pictogrammen brengen functies naar voren die al in Windows 8 aanwezig zijn, maar ze maken deze functies beter vindbaar voor gebruikers die misschien niet weten waar ze moeten zoeken.

Microsoft heeft nooit hulpfuncties toegevoegd aan Windows 8, dus dit soort dingen is een echte verbetering voor mensen die de nieuwe interface proberen te begrijpen.

Afbeelding
Afbeelding

Contextmenu's voor muisgebruikers

Windows 8.1 gebruikt nu contextmenu's in plaats van app-balken wanneer u een muis gebruikt. Als u bijvoorbeeld met de rechtermuisknop op een tegel op uw startscherm in Windows 8.1 klikt, ziet u de app-balk onder aan uw scherm. Wanneer u met de rechtermuisknop op Windows 8.1 Update 1 klikt, ziet u een meer traditioneel contextmenu. Deze contextmenu's werken beter met een muis en vereisen minder muisbewegingen. Bij interactie met aanraking zie je nog steeds de app-balken.

Om de een of andere reden lijkt dit alleen op het startscherm te gebeuren. Je ziet nog steeds app-balken in Store-apps als je met de rechtermuisknop klikt. Misschien zal Microsoft Store-apps in de toekomst updaten om contextmenu's te gebruiken.

Afbeelding
Afbeelding

Titelbalken in Store-apps voor muisgebruikers

Microsoft heeft titelbalken toegevoegd aan Store-apps. Deze titelbalken verschijnen alleen als je een muis gebruikt, dus ze zullen de boel niet rommelig maken als je een aanraakscherm gebruikt.

Beweeg uw muis naar de bovenkant van het scherm wanneer u een Store-app gebruikt en u ziet een titelbalk, zodat u met de toepassing kunt communiceren zoals u met een venster op het Windows-bureaublad zou werken. Dit maakt de interface intuïtiever voor muisgebruikers, hoewel het zeker niet zo visueel consistent is als Windows 8 oorspronkelijk was.

Afbeelding
Afbeelding

Toon winkel-apps op de taakbalk

De taakbalk toont nu pictogrammen voor het uitvoeren van Store-apps en desktop-apps. Deze instelling kan worden gewijzigd in het eigenschappenvenster van de taakbalk - zoek naar het selectievakje "Windows Store-apps op de taakbalk weergeven" - maar het is standaard ingeschakeld.

Store-apps draaien nog steeds in de modus Volledig scherm en kunnen niet worden gebruikt in vensters op het bureaublad zonder Stardock's ModernMix. Windows 9 zal waarschijnlijk Store-apps in Windows laten draaien naast traditionele Windows-desktopapplicaties.

(Als je het bijhoudt, vertelt dit dialoogvenster ons dat ze nu officieel "Windows Store-apps" heten - niet Metro-apps, moderne apps, Windows 8-achtige apps, meeslepende apps of iets anders dat Microsoft heeft noemde ze in het verleden. En ja, dit zou betekenen dat een sideloaded Windows 8-app een niet-Store Store-app is.)

Afbeelding
Afbeelding

Pin Store-apps vast aan taakbalk

Of je nu ervoor kiest om alle winkel-apps op de taakbalk weer te geven of niet, je kunt nu individuele snelkoppelingen voor winkelapplicaties vastzetten op je taakbalk zoals je een desktop-applicatie zou vastzetten. Klik met de rechtermuisknop op een tegel of snelkoppeling naar een toepassing en zet deze vast.

Afbeelding
Afbeelding

Desktop-taakbalk in Store-apps

Je hebt toegang tot je taakbalk in Store-apps terwijl je de muis gebruikt. Beweeg uw muiscursor naar de onderkant van uw scherm en de taakbalk verschijnt. Het verschijnt alleen wanneer u een muis gebruikt en uw cursor naar de onderkant van uw scherm verplaatst, dus het mag niet in de weg zitten als u het niet nodig hebt. Het werkt alsof de instelling "taakbalk automatisch verbergen" is ingeschakeld.

Dit werkt alleen als je de optie "Windows Store-apps op de taakbalk weergeven" hebt ingeschakeld, maar deze is standaard ingeschakeld.

Deze functie kan zeker nuttig zijn, maar Windows 8 is er duidelijk niet voor ontworpen. De taakbalk die over de Store-versie van Internet Explorer is gelegd, ziet er bijvoorbeeld uit als een puinhoop. Alleen al het verwijderen van de transparantie zou een verbetering zijn. Het is vreemd om hier transparantie te zien toen het bijna volledig van het bureaublad werd verwijderd in Windows 8.

Afbeelding
Afbeelding

Hogere schaalopties voor beeldschermen met hoge DPI

Windows 8.1 Update 1 biedt ook verbeterde ondersteuning voor beeldschermen met hoge resolutie op het bureaublad. U kunt meerdere nieuwe schaalopties selecteren - zelfs de interface opschalen tot wel 500%. Deze schaalopties zullen vooral belangrijk zijn op kleinere 4K-schermen en zullen een comfortabeler desktopgebruik mogelijk maken op alle hoge-resolutie Windows-laptops die worden uitgebracht.

Afbeelding
Afbeelding

Schijfruimteverbeteringen

Naast het gebruik van minder schijfruimte, bevat Windows 8.1 Update 1 een opnieuw ontworpen hulpprogramma voor schijfruimtebeheer. Met deze tool kunt u gemakkelijker bekijken en beheren wat schijfruimte op uw Windows 8.1-apparaat gebruikt en is ideaal voor op aanraking gebaseerde Windows-tablets met kleine hoeveelheden opslagruimte. Het is beschikbaar in de app Pc-instellingen onder Pc en apparaten > Schijfruimte.

Afbeelding
Afbeelding

Je vraagt je misschien af waarom Microsoft de vreemde naam "Windows 8.1 Update 1" voor deze update heeft gekozen. Welnu, het komt overeen met het Windows Phone-versiesysteem van Microsoft. Dus als u een Windows Phone-gebruiker bent die niet weet wat een Service Pack is, bent u meteen thuis. Voor de meeste Windows-gebruikers is het nieuwe naamgevingssysteem gewoon te omslachtig.

Populair onderwerp