Windows XP Einde van ondersteuning is op 8 april 2014: waarom Windows u waarschuwt

Inhoudsopgave:

Windows XP Einde van ondersteuning is op 8 april 2014: waarom Windows u waarschuwt
Windows XP Einde van ondersteuning is op 8 april 2014: waarom Windows u waarschuwt
Anonim

Waar kan ik naar upgraden?

Beƫindigde ondersteuning betekent dat het tijd is om te upgraden van Windows XP. Als het uiterlijk van Windows 8 u niet bev alt, hoeft u niet te upgraden naar de nieuwste "touch-first"-versie van Windows van Microsoft. U kunt nog steeds exemplaren van Windows 7 kopen en uw Windows XP-pc upgraden naar Windows 7. Windows 7 wordt beschouwd als een waardige opvolger van Windows XP na de val van Windows Vista, en Windows 7 wordt tot 14 januari 2020 ondersteund met beveiligingsoplossingen. Als u een upgrade naar Windows 8 uitvoert, wordt Windows 8 tot 10 januari 2023 ondersteund met beveiligingsoplossingen! Deze informatie is beschikbaar op de Microsoft-pagina met informatie over de levenscyclus van Windows.

Afbeelding
Afbeelding

Natuurlijk zijn Windows-licenties zo duur om te kopen dat u misschien wilt overwegen een nieuwe computer te kopen in plaats van $ 100 te betalen voor een nieuw exemplaar van Windows en deze op een oude, trage computer te installeren.

Betalen voor Windows is ook niet de enige optie. U kunt overwegen om Ubuntu of een lichtgewicht versie van Ubuntu zoals Lubuntu te installeren. Deze op Linux gebaseerde desktopbesturingssystemen zijn volledig gratis te gebruiken en zullen u jarenlang voorzien van beveiligingsupdates. Als je gewoon die oude Windows XP-computer gebruikt om op internet te surfen en geen Windows-specifieke software nodig hebt, is Ubuntu een goed, gratis alternatief.

Maar ik heb nog steeds Windows XP nodig

Sommige mensen zullen nog steeds Windows XP nodig hebben voor die oude zakelijke toepassingen die niet werken op moderne versies van Windows. Als je om de een of andere reden nog steeds Windows XP nodig hebt, probeer het dan zo veilig mogelijk te maken:

  • Verbreek de verbinding: Als u een Windows XP-desktoptoepassing nodig hebt die geen internettoegang vereist, koppelt u uw Windows XP-pc los van het netwerk en gebruikt u deze volledig offline.
  • Run XP op een virtuele machine: u kunt Windows XP op een virtuele machine uitvoeren op een moderne versie van Windows, zoals Windows 7 of 8. Professionele edities van Windows 7 zelfs Windows XP-modus, waarmee u een virtuele Windows XP-machine kunt opzetten zonder een afzonderlijke Windows XP-licentie te hoeven kopen. Microsoft zal de Windows XP-modus of Windows XP ook niet meer ondersteunen in virtuele machines na 8 april 2014, maar het is veiliger om Windows XP te beperken tot een virtuele machine dan om het als uw belangrijkste besturingssysteem te gebruiken.
  • Gebruik Mozilla Firefox of Google Chrome: Beide browsers zullen tot ten minste 2015 ondersteund blijven worden met beveiligingsoplossingen voor Windows XP. Internet Explorer 8 zal echter niet ondersteund. Als u Internet Explorer 8 voor een specifieke website nodig hebt, moet u IE alleen voor die website gebruiken en de andere browsers voor alles op internet.
  • Installeer een antivirusprogramma: een antivirusprogramma zal u niet volledig beschermen, maar het is een stuk beter dan een onveilig besturingssysteem zonder bescherming te gebruiken. Zorg ervoor dat uw antivirusprogramma momenteel updates ontvangt - u wilt geen oud, verlopen exemplaar van een betaald antivirusprogramma gebruiken.

Het volgen van standaard best practices voor computerbeveiliging zal ook helpen. U moet bijvoorbeeld de vreselijke, onveilige Java-browserplug-in verwijderen als deze zich op uw Windows XP-systeem bevindt.

Afbeelding
Afbeelding

Ja, het is tijd om te upgraden van Windows XP. Het is 13 jaar geleden en Microsoft heeft in het verleden zelfs de ondersteuning voor Windows XP uitgebreid. Als Microsoft de ondersteuning zou blijven uitbreiden, zouden veel klanten nooit upgraden.

Populair onderwerp