Upgraden van Windows XP? Dit is wat u moet weten over Windows 7

Inhoudsopgave:

Upgraden van Windows XP? Dit is wat u moet weten over Windows 7
Upgraden van Windows XP? Dit is wat u moet weten over Windows 7
Anonim

Wanneer u met de rechtermuisknop op een taakbalkpictogram klikt, ziet u ook de "springlijst" van het programma. Deze lijst biedt toegang tot recente bestanden en andere veelvoorkomende instellingen. Als u bijvoorbeeld Word op uw taakbalk heeft, kunt u met de rechtermuisknop op het Word-pictogram klikken en een recent document selecteren om het snel te openen.

De taakbalk groepeert ook de meerdere vensters van een programma in een enkele taakbalk. Plaats de muisaanwijzer erop of klik op het pictogram en klik op het gewenste venster. U kunt ook meerdere keren op de taakbalkpictogramknop klikken om tussen de vensters van een programma te schakelen.

Afbeelding
Afbeelding

als je de nieuwe taakbalk niet leuk vindt, is dat prima. U kunt een taakbalk in Windows XP-stijl terugkrijgen door met de rechtermuisknop op de taakbalk te klikken, Eigenschappen te selecteren en de optie Taakbalkknoppen aan te passen. Het selectievakje Gebruik kleine pictogrammen hier maakt de taakbalk ook kleiner, waardoor er wat ruimte op het scherm vrijkomt.

Afbeelding
Afbeelding

Startmenu

Het Start-menu van Windows 7 ziet er anders uit dan dat van Windows XP, maar het zou niet moeilijk moeten zijn om eraan te wennen. Wanneer u op de Start-knop klikt of op de Windows-toets drukt, ziet u een lijst met uw veelgebruikte programma's. Deze lijst wordt automatisch bijgewerkt om u de handigste snelkoppelingen te bieden. U kunt ook altijd een snelkoppeling bovenaan uw menu Start laten verschijnen door met de rechtermuisknop op de snelkoppeling te klikken en te klikken op Vastmaken aan menu Start.

De rechterkant van uw Start-menu biedt gemakkelijke toegang tot veelvoorkomende locaties zoals het Configuratiescherm en mappen op uw computer.

Afbeelding
Afbeelding

U kunt op Alle programma's klikken om alle programma's te bekijken die op uw computer zijn geïnstalleerd, maar dit is niet de meest efficiënte manier om programma's te starten. Om snel een programma te starten, typt u gewoon de naam in het menu Start om ernaar te zoeken en drukt u op Enter. U kunt vanaf hier ook naar bestanden op uw computer zoeken. Tik gewoon op de Windows-toets en begin met typen.

Afbeelding
Afbeelding

Gebruikersaccountbeheer (UAC)

Gebruikersaccountbeheer (UAC) is geïntroduceerd in Windows Vista en drastisch verbeterd in Windows 7. Met deze functie kan uw gebruikersaccount meestal beperkte machtigingen gebruiken, waardoor u wordt gevraagd wanneer hogere machtigingen vereist zijn. U moet bijvoorbeeld akkoord gaan met een UAC-prompt voordat u de meeste programma's op uw computer installeert. Dit biedt extra beveiliging, omdat programma's op uw computer niet naar systeembestanden kunnen schrijven zonder om toestemming te vragen.

UAC irriteert je niet te veel. U zult nogal wat UAC-prompts zien wanneer u uw computer instelt en software installeert, maar daarna ziet u ze niet vaak meer. Laat UAC ingeschakeld en accepteer alleen UAC-prompts die u verwacht - ga bijvoorbeeld akkoord met de prompt die u ziet wanneer u een programma installeert.

Afbeelding
Afbeelding

Windows Verkenner

Windows Verkenner ziet er anders uit, maar werkt op dezelfde manier. Het bevat een werkbalk in plaats van het traditionele menu Bestand/Bewerken/Bekijken, maar u kunt ook op Alt drukken om dat verborgen menu tijdelijk weer te geven - dit werkt ook in andere vergelijkbare toepassingen, zoals Internet Explorer.

Het Windows Verkenner-venster biedt u snelle snelkoppelingen naar uw belangrijkste mappen in het linkerdeelvenster. Downloads verschijnen standaard in uw map Downloads. Er zijn ook bibliotheken, dit zijn "virtuele mappen" die de inhoud van meerdere mappen weergeven. Uw documentenbibliotheek bevat bijvoorbeeld de map C:\Gebruikers\NAAM\Documenten, evenals alle andere mappen die u toevoegt. U moet waarschijnlijk uw persoonlijke bestanden in deze bibliotheken opslaan, of in ieder geval mappen onder C:\Users\NAME, waarbij NAAM uw gebruikersaccountnaam is. Dit is de persoonlijke gegevensmap van uw gebruikersaccount.

Afbeelding
Afbeelding

Windows Verkenner heeft ook een ingebouwde zoekfunctie die u kunt gebruiken om snel in de bestanden van uw computer te zoeken. Windows bouwt een index van uw bestanden op de achtergrond, dus dit gaat zo snel mogelijk.

Afbeelding
Afbeelding

Met de functie Thuisgroep kunt u eenvoudig meerdere Windows 7- en Windows 8-computers met elkaar verbinden voor het delen van bestanden en printers. Als je ooit geprobeerd hebt om een thuisnetwerk op te zetten tussen Windows XP-systemen en daar moeite mee had, zul je merken dat het schrikbarend eenvoudig is om een thuisgroep in Windows 7 op te zetten.

Configuratiescherm

Het Configuratiescherm geeft standaard categorieën en links weer. U kunt nog steeds een traditionele pictogramweergave weergeven door op de optie Weergeven op in de rechterbovenhoek te klikken, maar dat hoeft niet echt. De eenvoudigste manier om een instelling te vinden in het Configuratiescherm is met het zoekvak - zoek gewoon naar de instelling die u wilt gebruiken met het ingebouwde zoekvak.

Je kunt de instellingen van het Configuratiescherm ook vinden door ze in het zoekvak in het menu Start te typen, zodat je direct naar een bepaalde instelling kunt gaan zonder dat je het Configuratiescherm hoeft te openen.

Afbeelding
Afbeelding

Er zijn nog veel meer nieuwe dingen om te leren in Windows 7, maar het zou niet te ontmoedigend moeten zijn. De interface van Windows 7 heeft veel gemeen met die van Windows XP.

Populair onderwerp