Wilt u sneller browsen? Stop met het wissen van uw browsercache

Inhoudsopgave:

Wilt u sneller browsen? Stop met het wissen van uw browsercache
Wilt u sneller browsen? Stop met het wissen van uw browsercache
Anonim

Waarom je de cache zou willen wissen (maar waarschijnlijk niet)

De cache wordt gewist als onderdeel van de tool "privé browsegegevens wissen" die in alle webbrowsers is opgenomen. Omdat de cache een archief is van bestanden van websites die je hebt bezocht, kan iemand met toegang tot je computer de cache onderzoeken en enkele websites zien die je hebt bezocht. Het is niet zo uitgebreid een browsegeschiedenis als de werkelijke geschiedenisfunctie van uw browser, maar het kan op een vergelijkbare manier worden gebruikt. Als iemand bijvoorbeeld de afbeelding van het How-To Geek-logo in je cache vindt, weten ze dat je How-To Geek hebt bezocht. Als je gevoelige websites hebt bezocht waarvan je niet wilt dat andere mensen hiervan op de hoogte zijn, zal het wissen van je cache die sporen wissen.

Natuurlijk kunnen alleen mensen met toegang tot je computer op deze manier rondneuzen.

De cache neemt ook ruimte op de harde schijf in beslag. Een tool als CCleaner kan behoorlijk wat gegevens verwijderen door browsercaches te wissen. De cache wordt echter na verloop van tijd opnieuw opgebouwd. Browsers beperken de hoeveelheid gegevens die ze in de cache opslaan, dus uw browser verwijdert automatisch oude gegevens en houdt de cachegrootte onder controle. Het zal niet alleen maar groter worden totdat je het wist, dus je hoeft je echt geen zorgen te maken over het zelf wissen van de cache.

Afbeelding
Afbeelding

Wis geschiedenis en tijdelijke bestanden zonder uw cache te wissen

U kunt uw browsergeschiedenis, cookies, downloadgeschiedenis en andere gegevens wissen zonder de cache van uw browser te wissen. Schakel de optie voor het wissen van de cache uit wanneer u uw browsegegevens wist. Natuurlijk laat dit wat privégegevens achter, maar de cache is erg handig. Als u zich geen zorgen maakt dat mensen met toegang tot uw computer zien waar u bent geweest, is er geen reden om deze te verwijderen.

Je kunt je browser ook de gegevens voor een korte periode laten verwijderen, zoals het afgelopen uur. Hiermee worden de sporen van een uur browsen gewist zonder je hele cachegeheugen te wissen.

Afbeelding
Afbeelding

Als je een tool als CCleaner gebruikt, kun je eenvoudig de internetcache-optie van je browser uitschakelen om te voorkomen dat deze je browsercache wist. Merk op dat elke browser zijn eigen afzonderlijke cachebestanden heeft. Dus als u met Chrome bladert, hoeft u alleen maar ervoor te zorgen dat CCleaner of een vergelijkbaar programma uw Chrome-cache niet wist.

Wijzig deze optie eenmaal in CCleaner en het onthoudt uw voorkeursinstelling voor de toekomst.

Afbeelding
Afbeelding

Blader door gevoelige sites zonder uw cache te vervuilen

Misschien wil je je cache wissen nadat je gevoelige websites hebt bezocht, zodat mensen niet kunnen zien dat je er later bent geweest.

In plaats van je cache elke keer te wissen wanneer je een gevoelige website bezoekt, gebruik je de privé-browsing-modus van je browser om door websites te bladeren die je niet in je cache wilt hebben. Dat is de privé-navigatiemodus in Firefox, de incognitomodus in Chrome en InPrivate-navigatie in Internet Explorer. Wanneer u bladert in de modus voor privé browsen, worden er geen gegevens of browsegeschiedenis bewaard - dit omvat cachebestanden.

Afbeelding
Afbeelding

Browsercaches zijn goed. Browsers maken ze met een reden, en het is niet alleen om een geschiedenis van uw browse- of verspilde ruimte op te bouwen. Als je regelmatig je cache wist, vertraag je gewoon je eigen browse-ervaring.

<tabel >

Cache wissen Besturingssystemen Windows 11 Auto Express Windows 10 Auto Express iPhone en iPad Auto Express Android Webbrowsers Google Chrome Auto Express Firefox Extra handleidingen voor het wissen van caches Stop met het wissen van uw browsercache om sneller te bladeren Auto Express Moet u de systeemcache van Android wissen?

Populair onderwerp