Waarom hebben de meeste Windows 8-gebruikers niet geüpgraded naar Windows 8.1?

Inhoudsopgave:

Waarom hebben de meeste Windows 8-gebruikers niet geüpgraded naar Windows 8.1?
Waarom hebben de meeste Windows 8-gebruikers niet geüpgraded naar Windows 8.1?
Anonim

Het staat in de Windows Store, niet in Windows Update

Vorige versies van Windows gedistribueerde updates via Windows Update. Grote updates stonden bekend als Service Packs en verschenen naast alle andere updates in Windows Update. Gebruikers hadden één plek om al hun updates van Microsoft te krijgen en ze konden automatisch op de achtergrond worden geïnstalleerd. Windows 8 werkt op dezelfde manier - updates zijn beschikbaar via Windows Update en kunnen automatisch worden geïnstalleerd - behalve Windows 8.1.

De Windows 8.1-update is niet beschikbaar in Windows Update. In plaats daarvan maakt het deel uit van de Windows Store - dat is de Store-app in de nieuwe schermvullende interface die voorheen bekend stond als Metro. De meeste Windows 8-gebruikers, die Windows 8 op non-touch hardware gebruiken, hebben nooit een reden om deze app te bezoeken. Het bevat alleen aanraak-apps voor de interface die voorheen bekend stond als Metro - nu verwarrend "Store-apps" genoemd. De Store linkt naar sommige desktop-applicaties, maar het zijn slechts links - je moet het applicatie-installatieprogramma downloaden en normaal installeren, dus er is geen reden om de Store te gebruiken voor desktop-apps.

Zelfs Windows 8.1 Update 1 zal beschikbaar zijn via Windows Update voor mensen die al Windows 8.1 gebruiken. Het is niet helemaal duidelijk waarom de updates op twee verschillende manieren worden gedistribueerd, vooral omdat Windows 8.1 Update 1 een vrij belangrijke update is met interface-wijzigingen, zoals Windows 8.1 was.

Afbeelding
Afbeelding

Microsoft-account vereist

Update: We zijn geïnformeerd door een Microsoft-medewerker dat, hoewel de update inderdaad in de Store verschijnt, er geen Microsoft-account voor nodig is om te downloaden. We hadden het hier blijkbaar bij het verkeerde eind - in onze verdediging vereist de preview-versie van Windows 8.1 een Microsoft-account om te downloaden uit de Store en niets anders in de Store functioneert zonder een Microsoft-account.

Windows 8 laat je inloggen met een Microsoft-account of een lokaal gebruikersaccount. Microsoft wil echt dat je inlogt met een Microsoft-account, daarom is de optie voor lokale gebruikersaccounts begraven - maar veel mensen geven nog steeds de voorkeur aan lokale gebruikersaccounts.

Terwijl desktopgebruikers normaal gesproken prima overweg kunnen met een lokaal gebruikersaccount, vereist Microsoft dat u zich aanmeldt met een Microsoft-account voordat u Windows 8.1 uit de Store kunt downloaden. U kunt altijd gewoon een nieuw gebruikersaccount maken, er een Microsoft-account van maken, Windows 8.1 installeren en dat account verwijderen, maar de meeste mensen zullen dat niet doen. Microsoft gokt er duidelijk op dat veel Windows 8-gebruikers ervoor kiezen om in te loggen met een Microsoft-account om de update te downloaden en eraan vast te houden, waardoor ze effectief van een lokaal account naar een Microsoft-account gaan.

Afbeelding
Afbeelding

Zijn bedrijven gewoon traag?

Bedrijven lopen vaak achter met nieuwe versies van Windows en houden vast aan het beproefde in plaats van de nieuwste software te gebruiken. Kijk maar eens hoeveel bedrijven al zo lang vastzitten met Windows XP en nu pas updaten, maar dan naar Windows 7.

Dus, houden bedrijven vast aan Windows 8 in plaats van te upgraden naar Windows 8.1? Wij betwijfelen het. Voor een conservatief bedrijf is Windows 8.1 zelfs beter dan Windows 8 - het biedt een verbeterde interface voor toetsenbord- en muisgebruikers, samen met de terugkeer van de Start-knop. Zelfs als ze tablets gebruiken, is Windows 8.1 een enorme verbetering met een krachtigere Snap-functie en nieuwe apps.

Het is onwaarschijnlijk dat bedrijven Windows 8 hebben gestandaardiseerd en niet willen upgraden naar Windows 8.1. Natuurlijk, sommige bedrijven houden vast aan Windows 8 - als dat zo is, komt dat omdat Windows 8.1 klinkt als een nieuwe versie van het besturingssysteem die moet worden geëvalueerd in plaats van het vernieuwde servicepack voor Windows 8 dat het is.

De Mac-vergelijking

Mac-gebruikers hebben de neiging om sneller te upgraden naar nieuwere versies van Mac OS X dan pc-gebruikers die Windows upgraden. Een deel hiervan is de prijs - de nieuwe versie van Mac OS X, bekend als OS X 10.8 Mavericks, is gratis beschikbaar en alle toekomstige versies zullen dat ook zijn. Maar Windows 8.1 is ook gratis voor Windows 8-gebruikers.

NetMarketShare toont ook de gebruiksstatistieken voor de meest populaire Mac-versies, met Mac OS X 10.8 met 2,09%, Mac OS X 10.7 met 2,13% en Mac OS X 10.6 met 2,17%. Meer Mac-gebruikers gebruiken ook oudere versies van Mac OS X dan de huidige, gratis versie - dus misschien is dit niet alleen een Microsoft-probleem.

Afbeelding
Afbeelding

Updates en servicepacks versus besturingssysteemversies

Misschien is de echte reden waarom veel mensen nog steeds Windows 8 gebruiken, omdat Microsoft ervoor koos om Windows 8 te maken.1 een nieuwe versie van het besturingssysteem in plaats van een servicepack of traditionele update. Wanneer Windows 8.1 Update 1 arriveert via Windows Update, zullen de meeste Windows 8.1-gebruikers ernaar upgraden. We zullen de verschillen in marktaandeel tussen Windows 8.1 en Windows 8.1 Update 1-systemen niet vergelijken.

Als Windows 8.1 via Windows Update zou zijn aangekomen, zouden de meeste Windows 8-gebruikers er inmiddels een upgrade naar hebben uitgevoerd - ze zijn tenslotte getraind om Windows Update te gebruiken.

Met bijna 30% van de internetgebruikers die nog steeds Windows XP gebruiken, is het laatste wat Microsoft nodig heeft om nog een verouderde versie van Windows te maken waar mensen bij blijven. Windows 8.1 zou beschikbaar moeten worden gemaakt via Windows Update, zodat Microsoft niet voor altijd verouderde versies van Windows zoals de originele Windows 8 hoeft te blijven ondersteunen.

Microsoft koos ervoor om een spetterende nieuwe versie van Windows uit te brengen in plaats van een traditionele update. Door de toegangsdrempel te verhogen, hebben ze ervoor gezorgd dat veel Windows-gebruikers vastzitten met Windows 8 in plaats van Windows 8.1. Dit is voor niemand goed.

Populair onderwerp