8 Tips en trucs voor browsen met Safari op iPad en iPhone

Inhoudsopgave:

8 Tips en trucs voor browsen met Safari op iPad en iPhone
8 Tips en trucs voor browsen met Safari op iPad en iPhone
Anonim

Veeg om terug en vooruit te gaan

Je kunt een pagina teruggaan of een pagina vooruit gaan door vanaf beide zijden van je scherm te vegen. Om bijvoorbeeld terug te gaan naar de vorige pagina, plaatst u uw vinger aan de linkerkant van het scherm en schuift u deze naar het midden van het scherm.

Afbeelding
Afbeelding

Lezermodus inschakelen

Safari biedt een speciale leesmodus die artikelen op webpagina's vereenvoudigt. Reader Mode verwijdert alle navigatie-elementen en toont u alleen de essentiële stukjes van het artikel - de artikeltekst en de afbeeldingen. Om de huidige webpagina in de leesmodus te bekijken, tikt u op het pictogram aan de linkerkant van de adresbalk van Safari - het ziet eruit als verschillende horizontale zwarte lijnen.

Afbeelding
Afbeelding

Webpagina's opslaan voor offline lezen

Met de ingebouwde leeslijstfunctie in Safari kun je een lijst met webpagina's opslaan die je later wilt lezen. Het werkt een beetje zoals Pocket, Instapaper en soortgelijke toepassingen. Net als deze andere toepassingen downloadt Reading List ook een offline kopie van de pagina's die u kunt toevoegen om later te lezen, zodat u ze offline kunt bekijken.

Om een webpagina aan uw leeslijst toe te voegen, tikt u op de knop Delen op de werkbalk en tikt u op Toevoegen aan leeslijst.

Afbeelding
Afbeelding

Om toegang te krijgen tot uw leeslijst, tikt u op het boekpictogram op de werkbalk en tikt u op de bril. Om een artikel uit deze lijst te verwijderen, veegt u het naar links en tikt u op de knop Verwijderen die verschijnt.

Afbeelding
Afbeelding

Gebruik bladwijzers zoals browserextensies

Safari voor iOS ondersteunt geen browserextensies, maar wel bookmarklets. Bookmarklets zijn kleine stukjes JavaScript die als bladwijzer kunnen worden opgeslagen. Wanneer u de bookmarklet opent vanuit uw bookmarks, wordt het JavaScript uitgevoerd op de huidige pagina. Bookmarklets kunnen de plaats innemen van veel browserextensies.

Als u bijvoorbeeld Pocket gebruikt, kunt u normaal gesproken geen pagina's vanuit Safari rechtstreeks naar Pocket delen. Installeer de Pocket-bookmarklet en u kunt uw bladwijzers openen en op Opslaan in Pocket tikken om de huidige pagina aan uw Pocket-wachtrij toe te voegen om later te lezen. Bookmarklets kunnen op vele, vele andere manieren worden gebruikt.

Afbeelding
Afbeelding

Privégegevens wissen en instellingen wijzigen

Safari's instellingen zijn niet zichtbaar in Safari zelf. Als u uw privé-browsegegevens wilt wissen, uw standaardzoekmachine wilt wijzigen of andere instellingen wilt aanpassen, moet u dit doen vanuit de systeembrede app Instellingen.

Om toegang te krijgen tot de instellingen van Safari, ga je terug naar je startscherm, tik je op het pictogram Instellingen en selecteer je de Safari-categorie in de zijbalk.

Afbeelding
Afbeelding

Browsergegevens synchroniseren met iCloud

Safari's iCloud-integratie stelt u in staat uw opgeslagen wachtwoorden, geopende tabbladen, favorieten en andere browsergegevens te synchroniseren met uw iCloud-account. Deze gegevens worden heen en weer gesynchroniseerd met de Safari-browser op iOS en Mac OS X, dus het werkt goed als je Apple-hardware hebt. Tik gewoon op het cloudpictogram op de Safari-werkbalk om geopende tabbladen van uw andere apparaten te bekijken.

Apple ondersteunt Safari voor Windows niet meer, maar ze bieden wel een andere oplossing voor Windows-gebruikers. Installeer het iCloud-configuratiescherm van Apple en u kunt bladwijzers synchroniseren met Mozilla Firefox, Google Chrome of Internet Explorer.

iCloud-bladwijzersynchronisatie op Windows
iCloud-bladwijzersynchronisatie op Windows

Activeer privé-navigatiemodus

Safari biedt een modus voor privé browsen. Al het browsen dat u doet in de modus voor privé browsen, laat geen "sporen" achter - geschiedenisvermeldingen, cookies en andere vergelijkbare gebruiksgegevens. Omdat het geen cookies opslaat, zorgt het er ook voor dat u wordt uitgelogd van alle websites waarop u zich hebt aangemeld zodra u de modus voor privé browsen verlaat.

Om de modus voor privé browsen te activeren, opent u een nieuw tabblad met de knop + op de werkbalk en tikt u op de knop Privé onder aan de pagina Favorieten. De werkbalken en interface van Safari veranderen van wit in bijna zwart, wat aangeeft dat u privé aan het browsen bent. Om de modus voor privé browsen te verlaten, opent u opnieuw een nieuw tabblad en tikt u op de optie Privé onder aan de pagina.

Afbeelding
Afbeelding

Als je een iPad, iPhone of iPod Touch hebt die je kinderen gebruiken, kun je ook Beperkingen inschakelen. Beperkingen werken als ouderlijk toezicht, blokkeren de toegang tot websites die u niet goedkeurt en stellen u in staat uw apparaat op andere manieren te vergrendelen.

Populair onderwerp