Hoe u de systeemschijf, verwisselbare apparaten en afzonderlijke bestanden van uw Mac kunt versleutelen

Inhoudsopgave:

Hoe u de systeemschijf, verwisselbare apparaten en afzonderlijke bestanden van uw Mac kunt versleutelen
Hoe u de systeemschijf, verwisselbare apparaten en afzonderlijke bestanden van uw Mac kunt versleutelen
Anonim

Standaard zal FileVault u om uw Apple ID vragen. Hierdoor kunt u weer toegang krijgen tot de schijf als u de gebruikersnaam en het wachtwoord voor het lokale account op uw Mac bent vergeten. Als je je codering liever niet koppelt aan een (mogelijk hackbaar) online account, is dat geen probleem: je kunt in plaats daarvan kiezen voor een herstelsleutel. Bewaar deze sleutel op een veilige plek, want dit is de enige manier waarop u uw bestanden kunt herstellen als u de toegang tot de lokale accounts op uw Mac verliest met toestemming om de schijf te decoderen.

Zodra u klaar bent met het configureren van FileVault, begint uw Mac uw schijf op de achtergrond te coderen. Dit kan dagen duren, dus overweeg om je Mac 's nachts wakker te houden.

Verwisselbare apparaten versleutelen

Met macOS kun je ook hele externe schijven versleutelen. De inhoud van de schijf wordt gecodeerd met een wachtwoordzin die u kiest, en niemand zal er toegang toe hebben zonder die wachtwoordzin. Het werkt als BitLocker To Go op Enterprise-edities van Windows, maar het is beschikbaar voor alle Mac-gebruikers.

Om een schijf te coderen, open je gewoon de Finder en sluit je de schijf aan op je Mac. Ctrl+klik of klik met de rechtermuisknop op het station in de zijbalk van de Finder en selecteer de optie Versleutelen.

Afbeelding
Afbeelding

De schijf wordt gecodeerd zodra u uw wachtwoord naar keuze invoert - zorg ervoor dat u een veilig wachtwoord gebruikt! Het kan zijn dat u enkele minuten moet wachten voordat de inhoud van uw schijf is versleuteld, afhankelijk van de grootte van uw schijf en de snelheid ervan.

Afbeelding
Afbeelding

Verlies je wachtwoord niet! Als je dat doet, heb je geen toegang tot bestanden op de versleutelde schijf.

Versleutel specifieke bestanden met een schijfkopie

Je kunt individuele bestanden versleutelen door een versleutelde bestandscontainer of schijfkopie te maken. Wanneer u met uw gecodeerde bestanden wilt werken, koppelt u gewoon de schijfkopie en voert u uw wachtwoord in. De bestanden zijn beschikbaar voor gebruik en alle bestanden die u op de schijfkopie opslaat, worden versleuteld. Wanneer u de schijfkopie ontkoppelt, worden de bestanden vergrendeld en heeft niemand er toegang toe tenzij ze uw coderingswachtwoord hebben.

Dit is een eenvoudige methode om bestanden te versleutelen. U hoeft geen volledige apparaten te coderen; u hoeft slechts een enkel containerbestand te gebruiken. Beter nog, de versleutelde schijfkopie die u maakt, kan online worden gesynchroniseerd met een service zoals Dropbox of Google Drive. U hebt een online kopie en kunt deze synchroniseren tussen uw computers, maar niemand heeft toegang tot uw bestanden zonder uw coderingssleutel. U hoeft zich geen zorgen te maken dat uw gevoelige gegevens in gevaar komen als u een veilig wachtwoord gebruikt.

Afbeelding
Afbeelding

Volg onze gids voor het maken en gebruiken van een versleutelde schijfkopie voor meer informatie. Onthoud dat als u uw wachtwoord verliest, u uw schijfkopie niet kunt koppelen en geen toegang kunt krijgen tot de bestanden erin!

Afbeelding
Afbeelding

Andere coderingshulpprogramma's zoals de eerbiedwaardige VeraCrypt werken ook op een Mac, maar je hebt ze niet zo hard nodig als op een Windows-pc. De bovenstaande versleutelingstools zijn geïntegreerd in macOS.

Populair onderwerp