Uw thuisrouter kan ook een openbare hotspot zijn - geen paniek

Inhoudsopgave:

Uw thuisrouter kan ook een openbare hotspot zijn - geen paniek
Uw thuisrouter kan ook een openbare hotspot zijn - geen paniek
Anonim

Wat krijg je hiervan?

Als klant van de ISP heb je de mogelijkheid om gratis verbinding te maken met deze hotspots. Laten we zeggen dat u en vele andere mensen in uw stad Comcast XFINITY Internet hebben. Wanneer u uw huis verlaat en ergens anders heen gaat, kunt u gratis verbinding maken met een van deze Comcast XFINITY Wi-Fi-netwerken omdat u een klant bent. U hoeft alleen uw Comcast XFINITY-accountgegevens op te geven. In wezen stelt deze functie uw internetprovider in staat u een extra service te bieden, waardoor al die modems in het wild goed kunnen worden gebruikt door extra Wi-Fi te bieden.

Dus dat is het voordeel voor jou - je krijgt gratis toegang tot meer wifi-hotspots. De website van Comcast biedt zelfs een kaart van waar deze hotspots te vinden zijn, met gratis Wi-Fi-hotspots die beschikbaar zijn in woonwijken waar ze anders niet beschikbaar zouden zijn.

Afbeelding
Afbeelding

Het is niet zoals het hosten van een open wifi-netwerk

Dit soort functies heeft niet dezelfde gevaren als het gebruik van je eigen open Wi-Fi-hotspot. Als iemand bijvoorbeeld illegale inhoud heeft gedownload op een open Wi-Fi-netwerk dat je hebt opgezet, kun je in strijd komen met het Copyright Alert System en in de problemen komen. Als iemand kinderporno heeft gedownload via uw openbare wifi-netwerken, kan de politie aan uw deur komen en u arresteren. Het is allemaal gekoppeld aan uw IP-adres.

Omdat het openbare wifi-signaal dat deze functies bieden, wordt behandeld als een afzonderlijke verbinding, kom je niet in de problemen voor wat iemand ermee doet. Het moet een apart IP-adres zijn en het gebruik wordt gekoppeld aan het account waarmee de andere persoon zich aanmeldt. De typische risico's van het gebruik van een open Wi-Fi-hotspot zijn niet van toepassing.

Zijn er nadelen?

Een vraag die je je zou kunnen stellen, is of die extra apparaten die verbinding maken met je wifi-netwerk en bandbreedte gebruiken, je thuisnetwerkverbinding verslechteren. U wilt tenslotte geen tragere wifi accepteren en niet de snelheid krijgen waarvoor u beta alt, zodat andere mensen uw router kunnen gebruiken.

Snelheidsdegradatie zou waarschijnlijk geen grote zorg moeten zijn. Internetproviders moeten deze functie afstemmen zodat uw thuisverbinding niet merkbaar wordt verslechterd door andere mensen die deze gebruiken. Comcast stelt bijvoorbeeld: "De breedbandverbinding met uw huis wordt niet beïnvloed door de XFINITY WiFi-functie." Ze kunnen dit bereiken door prioriteit te geven aan verkeer van uw thuisverbinding en bandbreedtebeperking die apparaten op het openbare wifi-netwerk kunnen gebruiken. De openbare Wi-Fi-verbinding kan net die extra bandbreedte gebruiken die normaal ongebruikt blijft - u gebruikt uw verbinding waarschijnlijk niet de hele dag op zijn maximale capaciteit.

Comcast merkt wel op dat "uw wifi-netwerk in huis, evenals XFINITY wifi, gedeeld spectrum gebruiken, en zoals bij elk gedeeld medium kan er enige impact zijn naarmate meer apparaten wifi delen. We hebben de XFINITY WiFi-functie ingericht om robuust gebruik te ondersteunen, en daarom verwachten we een minimale impact op het wifi-netwerk in huis.” Dit is normaal - hoe meer routers en Wi-Fi-apparaten in een gebied, hoe meer interferentie er is als apparaten strijden om de ethergolven. Dit mag echter niet leiden tot een merkbare afname van de wifi-snelheid. Comcast beperkt het openbare Wi-Fi-netwerk tot vijf apparaten tegelijk en andere ISP's zullen waarschijnlijk volgen, dus je hebt geen 100 andere apparaten aangesloten op je thuisrouter.

Afbeelding
Afbeelding

Zou het je iets kunnen schelen?

Je kunt deze functie waarschijnlijk uitschakelen als je het niet leuk vindt. Met Comcast kunt u het bijvoorbeeld uitschakelen door naar hun accountbeheerpagina te gaan of hun telefoonnummer te bellen en te vragen. Andere ISP's zullen u waarschijnlijk toestaan om het op gelijkaardige manieren uit te schakelen.

Natuurlijk zul je waarschijnlijk geen vertragingen zien als je deze functie ingeschakeld laat - ervan uitgaande dat je internetprovider de zaken correct instelt - dus het zou geen kwaad moeten om het ingeschakeld te laten. Dit soort functies biedt u meer gratis Wi-Fi-hotspots waarmee u verbinding kunt maken en helpt andere mensen ook om gratis Wi-Fi te krijgen. Het is een manier om internettoegang te delen zonder vertragingen of juridische risico's, dus waarom zou u het niet ingeschakeld laten? Hoe meer wifi, hoe beter.

Nee, dit artikel was geen advertentie voor Comcast - het is een uitleg en goedkeuring van een functie die in Europa wordt aangeboden door bedrijven als Fon en ISP's zoals BT, SFR en free.fr. Comcast is de eerste ISP waarvan we weten dat deze deze functie nu in de VS biedt. Dit soort functies is niet iets om bang voor te zijn - het is een goede zaak.

Populair onderwerp