U kunt nu Android-desktop-pc's en -laptops kopen - maar zou u dat moeten doen?

Inhoudsopgave:

U kunt nu Android-desktop-pc's en -laptops kopen - maar zou u dat moeten doen?
U kunt nu Android-desktop-pc's en -laptops kopen - maar zou u dat moeten doen?
Anonim

Android kan niet concurreren met het Windows-bureaublad

Anderzijds is Android geen vervanging voor het Windows-bureaublad als u desktop-applicaties nodig hebt. Als alles wat je gebruikt de touch-first-interface is, kan Android van top tot teen concurreren met Windows 8, maar de meeste mensen doen dat niet. De meeste Windows 8-gebruikers gebruiken nog steeds de traditionele Windows-desktop- en desktop-applicaties.

Sla de Android-pc over als u een krachtige pc wilt om een muis en toetsenbord mee te gebruiken. Android-desktops en -laptops zijn in feite overgroeide tablets, wat misschien is wat sommige mensen willen, maar geen volledige vervanging voor een Windows-desktop of laptop-pc.

Het Windows-bureaublad is zo krachtig dat je, als je wilt, Android-apps op een Windows-pc kunt uitvoeren. Het is minder handig, maar het is een voorbeeld van de kracht van een volledig desktopbesturingssysteem.

Afbeelding
Afbeelding

Android heeft enkele ernstige beperkingen

Android werkt goed op een smartphone en op kleine tablets zoals de Nexus 7. Android is echter nooit ontworpen voor desktop-pc's met 27-inch beeldschermen.

Je bent beperkt tot één applicatie tegelijk op het scherm op Android. U kunt niet meerdere vensters op het scherm hebben. Dit is prima op een smartphone, maar is een serieuze beperking op een desktop-pc. (Natuurlijk kun je zwevende apps gebruiken om meerdere apps tegelijk te bekijken, maar je hoeft alleen een subset van speciaal ontworpen apps te gebruiken om op deze manier te werken.)

Android heeft behoorlijke ondersteuning voor toetsenborden, maar de muisondersteuning is niet ideaal. Er is geen concept van een "rechtsklik" op Android. De muiscursor verschijnt op uw scherm en wanneer u met de linkermuisknop klikt, simuleert deze een aanraakgebeurtenis. U kunt niet met de rechtermuisknop klikken om een contextmenu te openen.

Afbeelding
Afbeelding

Mogelijke toepassingen

Android convertibles zijn logisch. Je hebt een Android-tablet en je kunt de tablet in een toetsenbord plaatsen als je iets moet typen. Hierdoor kunt u sneller e-mails typen, documenten schrijven of andere soortgelijke dingen onderweg doen. We hebben gezien dat mensen iPads met toetsenborden gebruiken als zeer lichtgewicht laptopvervangers, dus een Android-laptop zou een vergelijkbare functie kunnen hebben als je Android verkiest boven iOS (of als je gewoon een Android-apparaat goedkoper kunt krijgen).

Een Android-desktop-pc is minder logisch. Het is te groot om draagbaar te zijn, dus het zou gewoon op één plek zitten. Het zou misschien ideaal zijn voor een op aanraking gebaseerd kiosksysteem - mensen zouden Android-games kunnen spelen, de webbrowser kunnen gebruiken en andere dingen kunnen doen met een meer vertrouwde interface met meer apps dan Windows 8 heeft. Het is natuurlijk geen vervanging voor Windows, Mac OS X, desktop Linux of misschien zelfs Chrome OS (waarmee meerdere vensters mogelijk zijn) als je echt werk moet doen waarvoor een desktop-pc nodig is.

Afbeelding
Afbeelding

Google koopt het niet, dus waarom zou u dat wel doen?

Android convertibles - eigenlijk tablets met een toetsenbordaccessoire - zijn logisch. Maar Android-desktops hebben op dit moment niet veel zin. Zelfs Google vindt Android niet geschikt voor desktops of laptops, daarom pushen ze Chrome OS-gebaseerde desktops en laptop-pc's.

Als Google het idee van een Android-desktop-pc niet koopt, waarom zou u er dan een kopen? Google zal de ervaring van Android op een desktop of laptop niet verbeteren terwijl ze Chrome OS op deze apparaten willen pushen.

Afbeelding
Afbeelding

Dus, moet je een Android-desktop-pc kopen? Waarschijnlijk niet. Moet je een Android-laptop of convertible kopen? Misschien, als u echt een Android-tablet wilt met een toetsenbordbevestiging, maar beschouw deze apparaten als tablets met extra functies, niet als laptops met volledige voeding.

Populair onderwerp