Hoe u de trackpadbewegingen van uw Macbook gebruikt

Inhoudsopgave:

Hoe u de trackpadbewegingen van uw Macbook gebruikt
Hoe u de trackpadbewegingen van uw Macbook gebruikt
Anonim

Scrollen is eenvoudig - plaats twee vingers op uw trackpad en beweeg ze omhoog, omlaag, naar links of naar rechts om in een willekeurige richting te scrollen.

Zoom in of uit in een browser of een ander document met een knijpbeweging om te zoomen. Plaats twee vingers op het trackpad en beweeg ze naar elkaar toe om in te zoomen of uit elkaar om uit te zoomen.

Voer een "slimme zoom" uit door met twee vingers dubbel te tikken op de inhoud waarop u wilt inzoomen. Als we bijvoorbeeld met twee vingers dubbeltikken op een How-To Geek-artikel, zoomt het automatisch in zodat de hoofdinhoudskolom het browservenster vult.

Afbeelding
Afbeelding

Draai het huidige document door twee vingers op uw trackpad te plaatsen en ze in een cirkel te bewegen, alsof u aan een knop draait. Dit zal niets doen in een webbrowser, maar zal werken in toepassingen waar dit van toepassing is. Dit gebaar roteert bijvoorbeeld de huidige foto wanneer u deze in iPhoto gebruikt.

Afbeelding
Afbeelding

Navigatiegebaren

Plaats twee vingers op het trackpad en veeg naar links of rechts om tussen pagina's te vegen. Dit gebaar gaat bijvoorbeeld terug of vooruit naar een pagina in Safari of Chrome.

Afbeelding
Afbeelding

Om tussen Spaces (meerdere desktops) of schermvullende applicaties te schakelen, plaatst u vier vingers op het trackpad en veegt u naar links of rechts. Om al deze Spaces, schermvullende applicaties en vensters te bekijken, plaats je vier vingers op het trackpad en veeg je omhoog. Dit opent het Mission Control-scherm. U kunt ook met vier vingers naar beneden vegen om dit scherm te verlaten.

Afbeelding
Afbeelding

Om Launchpad te bekijken, dat pictogrammen toont voor al uw geïnstalleerde applicaties en waarmee u ze kunt starten, voert u een knijpbeweging uit met uw duim en drie vingers.

Afbeelding
Afbeelding

Om uw bureaublad te bekijken, voert u een "omgekeerde knijpbeweging" uit - plaats uw duim en drie andere vingers op het trackpad en spreid ze uit elkaar in plaats van ze samen te knijpen. De vensters op uw scherm worden uit de weg geschoven, zodat u uw bureaublad kunt zien. Om uw vensters terug te krijgen, voert u het tegenovergestelde gebaar uit, door uw vingers samen te knijpen in plaats van ze uit elkaar te spreiden.

Afbeelding
Afbeelding

Plaats twee vingers aan de rechterkant van je trackpad en veeg ze naar links om het Berichtencentrum te openen. Meldingen van applicaties zoals e-mailclients, instant messaging-programma's, Twitter-applicaties en al het andere dat systeemmeldingen maakt, verschijnen hier.

Afbeelding
Afbeelding

Gebaren bekijken en aanpassen

Met Apple kun je bijna al deze gebaren aanpassen, wijzigen welk gebaar overeenkomt met welke actie, en alle gebaren uitschakelen die je niet wilt gebruiken. Ze bieden ook video's die laten zien hoe deze gebaren werken - een welkome afwisseling van de trackpad-bewegingen van Windows 8, die nergens in de interface werden uitgelegd.

Om dit paneel te openen, klikt u op het Apple-pictogram in de balk bovenaan uw scherm, klikt u op Systeemvoorkeuren en klikt u op Trackpad. Hier vind je instellingen en video's. Plaats de muisaanwijzer op een gebaar om de korte video te bekijken die laat zien hoe het werkt.

Afbeelding
Afbeelding

Een paar van de gebaren hier zijn standaard uitgeschakeld, maar kunnen worden ingeschakeld. Met één beweging kunt u bijvoorbeeld vensters over uw scherm verplaatsen door drie vingers op uw trackpad te plaatsen en uw vingers te bewegen. Of u kunt de App Exposé-optie inschakelen en met vier vingers naar beneden vegen om alle geopende vensters te zien die aan de huidige toepassing zijn gekoppeld.

(Om alle geopende vensters voor alle toepassingen te bekijken, veegt u met vier vingers omhoog om Mission Control te bezoeken.)

Afbeelding
Afbeelding

Je zult waarschijnlijk niet altijd elk gebaar gebruiken, maar ze zijn erg handig om je Mac te omzeilen. Hiermee kunt u vloeiende vingerbewegingen gebruiken in plaats van te jagen en te pikken naar de kleine doelen op uw scherm. Ga naar het Trackpad-paneel in Systeemvoorkeuren om de gebaren op elk moment te bekijken.

Populair onderwerp