4 Dingen om in gedachten te houden bij het kopen van een Chromebook voor Linux

Inhoudsopgave:

4 Dingen om in gedachten te houden bij het kopen van een Chromebook voor Linux
4 Dingen om in gedachten te houden bij het kopen van een Chromebook voor Linux
Anonim

Opslagruimte

Chromebooks worden geleverd met zeer weinig lokale opslagruimte, vaak een vrij kleine 16 GB solid-state schijf. De visie van Google is dat je een klein lokaal besturingssysteem hebt - dat is Chrome OS - en al het andere wordt in de cloud opgeslagen. Als u een typisch Linux-desktopsysteem wilt gebruiken, wilt u natuurlijk meer opslagruimte voor toepassingen en uw persoonlijke bestanden.

Houd hier rekening mee bij het ophalen van een Chromebook. Misschien wilt u een Chromebook met een 32 GB SSD of zelfs een veel grotere mechanische harde schijf, als u die kunt vinden. Mechanische harde schijven zullen langzamer zijn dan SSD's en daarom worden ze uitgefaseerd.

Je kunt ook een SD-kaart of USB-drive aan je Chromebook toevoegen voor meer ruimte, maar SD-kaarten en USB-drives zijn langzamer - ze zijn goed voor media, maar niet ideaal voor applicaties en andere dingen die je misschien wilt gebruiken uw lokale harde schijf.

Afbeelding
Afbeelding

Manieren om Linux te installeren

Je kunt desktop Linux op twee manieren op je Chromebook installeren. Met Crouton kunt u desktop Linux naast uw Chrome OS-systeem installeren. U kunt met een toetsaanslag schakelen tussen de Chrome OS-desktop en uw traditionele Linux-interface, waarbij u praktisch beide tegelijkertijd gebruikt. Dit heeft ook het voordeel dat u dezelfde hardwarestuurprogramma's gebruikt die bij uw Chromebook zijn geleverd voor het Linux-systeem, dus alles zou goed moeten werken.

Je kunt het ook desktop Linux instellen in een dual-boot systeem, het traditionele Linux-systeem installeren op een SD-kaart of USB-station en er vanaf opstarten. Het installeren van Linux naast Chrome OS is voor de meeste mensen de handigste optie, maar Linux-die-hards voor desktops die Chrome OS niet belangrijk vinden, geven misschien de voorkeur aan een dual-boot-systeem.

Afbeelding
Afbeelding

Sommige software draait op Chrome OS, maar niet op Linux

Hoewel Chrome OS is gebaseerd op Linux, heeft Chrome OS enkele functies die u niet kunt gebruiken op desktop Linux. Zo kun je Netflix niet op Linux kijken zonder een vuile hack, terwijl Netflix volledig wordt ondersteund op Chrome OS. De vuile hack gebruikt Wine om de Windows-versie van Silverlight uit te voeren, dus het werkt alleen op Intel-gebaseerde Chromebooks.

Google biedt nog steeds geen officiële Google Drive-client voor Linux, bijna twee jaar nadat ze voor het eerst zeiden dat ze eraan werkten. Die 100 GB gratis Google Drive-ruimte die je krijgt met een Chromebook, zal moeilijker te gebruiken zijn op Linux. U kunt nog steeds toegang krijgen tot Google Drive via uw webbrowser, een Google Drive-client van derden installeren of gewoon Google Drive gebruiken in de Chrome OS-omgeving.

Dropbox biedt wel een officiële Linux-client, dus misschien wil je deze of een ander alternatief voor Google Drive gebruiken voor je cloudopslagbehoeften.

Afbeelding
Afbeelding

Houd er rekening mee dat Chromebooks langzamere, energiezuinige CPU's en low-end geïntegreerde grafische hardware zullen hebben. Ze zijn ontworpen om goedkoop te zijn en geoptimaliseerd voor een lange levensduur van de batterij. Geef geen paar honderd dollar op een Chromebook in de verwachting dat het meerdere virtuele machines tegelijk zal draaien of een snelle Linux-gaminglaptop is. Chromebooks zijn lichtgewicht web-gerichte laptops, en ze zullen lichtgewicht Linux-laptops maken.

Populair onderwerp