Het snoer doorknippen: kan het kopen van afleveringen en online tv kijken goedkoper zijn dan kabel?

Inhoudsopgave:

Het snoer doorknippen: kan het kopen van afleveringen en online tv kijken goedkoper zijn dan kabel?
Het snoer doorknippen: kan het kopen van afleveringen en online tv kijken goedkoper zijn dan kabel?
Anonim
  • All-You-Can-Watch Streaming: Netflix, Amazon Prime Instant Video en Hulu Plus bieden dit soort diensten aan. Voor een enkel maandelijks bedrag van $ 8 krijgt u bijvoorbeeld toegang tot de volledige catalogus met tv-programma's en films van Netflix en kunt u zoveel kijken als u wilt. Als je de volledige vijf seizoenen van Breaking Bad in één maand wilt bekijken, moet je $ 8 betalen voor Netflix of ongeveer $ 145 om de hele serie afleveringen op iTunes te kopen. Zelfs als je een jaar de tijd zou nemen om Breaking Bad te kijken, hoef je maar $ 96 te betalen en heb je de mogelijkheid om te kijken wat je maar wilt op Netflix. Amazon Prime werkt op dezelfde manier als Netflix, maar met minder selectie, terwijl Hulu Plus je ook commercials laat zien, zelfs als je een maandelijks bedrag beta alt.
Afbeelding
Afbeelding
  • Gratis streaming met advertenties: Sommige tv-programma's kunnen direct nadat ze zijn uitgezonden online worden gestreamd en kunnen gratis worden bekeken. Het nadeel is dat de streams commercials hebben die je moet bekijken - maar nogmaals, je zou commercials moeten bekijken, zelfs als je voor tv zou betalen. Hulu heeft een aantal gratis shows met commercials. Andere shows zijn elders beschikbaar - volledige afleveringen van The Daily Show en The Colbert Report zijn bijvoorbeeld beschikbaar voor streaming op de officiële website van elke show. Je kunt dergelijke afleveringen ook vinden op de website van elk tv-netwerk.
Afbeelding
Afbeelding

De prijs van een aflevering

Op iTunes kun je verwachten dat je ongeveer $ 2,99 tot $ 3,49 beta alt voor een HD-aflevering en $ 1,99 tot $ 2,49 voor een SD-aflevering. Je kunt ook seizoenspassen kopen om een heel seizoen goedkoper te krijgen, en deze prijzen variëren afhankelijk van het aantal afleveringen dat je in een seizoen krijgt.

Sommige shows zijn alleen beschikbaar door afleveringen te kopen, zelfs jaren later. Je kunt bijvoorbeeld geen oude seizoenen van Game of Thrones op Netflix, Hulu of Amazon Prime Instant Video krijgen, maar je kunt wel afleveringen van Game of Thrones kopen op iTunes.

Dus, wanneer is het goedkoper?

Of dit goedkoper is dan kabel hangt af van hoeveel tv-programma's je kijkt en hoe nieuw ze zijn. Als u bijvoorbeeld iemand bent die elk nieuw tv-programma bekijkt op het moment dat het wordt uitgezonden, moet u bij de kabel blijven. Aan de andere kant, als je iemand bent die alleen naar oude shows kijkt die beschikbaar zijn op Netflix, zou je veel geld besparen door de kabel te laten vallen en bij Netflix te blijven. Als je maar een handvol programma's per jaar hebt bekeken, zou je die programma's kunnen kopen - of ze nog goedkoper kunnen streamen als ze beschikbaar waren voor streaming - en geld besparen door de kabel te laten vallen.

Het afkappunt varieert van persoon tot persoon, afhankelijk van de kosten van uw kabelrekening, het aantal programma's dat u bekijkt en op welke services ze beschikbaar zijn. Als je geïnteresseerd bent, moet je een lijst maken met programma's die je wilt bekijken. Doe wat onderzoek om te zien op welke services ze beschikbaar zijn en hoeveel ze kosten. In plaats van elke show die je op iTunes bekijkt te kopen, is het een beter idee om een dienst voor het kopen van afleveringen te combineren met streamingdiensten zoals Netflix, Hulu en Amazon Prime. Dit kan u helpen meer geld te besparen.

Laten we zeggen dat u $ 86 per maand beta alt voor kabel. En laten we zeggen dat je seizoenen van tv-programma's koopt voor $ 40 per stuk op iTunes - sommige zullen goedkoper zijn. Je kunt dan twee volledige seizoenen per maand kopen - dat is vierentwintig seizoenen per jaar - en je houdt wat extra geld over om Netflix te betalen. Dit is een heel ruw voorbeeld - om een echte te krijgen, moet je je concentreren op de specifieke shows die je echt wilt bekijken.

Afbeelding
Afbeelding

Zoeken waar shows beschikbaar zijn

Met Just Watch kun je naar tv-programma's en films zoeken en zien waar ze beschikbaar zijn voor streaming of digitale aankoop. Zoeken op een website zoals deze is veel sneller en handiger dan het doorzoeken van elke afzonderlijke service.

Roku-streamingboxen hebben ook een universele zoekfunctie waarmee je in al je Roku-kanalen naar inhoud kunt zoeken en kunt zien waar een tv-programma of film beschikbaar is. Natuurlijk ondersteunt de Roku iTunes niet, dus niet elke service wordt hier weergegeven. Deze functie is ook alleen beschikbaar voor Roku-gebruikers in de VS en niet in Canada.

Afbeelding
Afbeelding

Dank aan wilsontp op de forums voor het inspireren van dit artikel! We hopen dat we u voldoende informatie hebben gegeven, zodat u de cijfers kunt analyseren en kunt beslissen of het knippen van kabels financieel zinvol voor u is.

Populair onderwerp