Waarom is er een nutteloze spellenmap in het startmenu van Windows 7?

Inhoudsopgave:

Waarom is er een nutteloze spellenmap in het startmenu van Windows 7?
Waarom is er een nutteloze spellenmap in het startmenu van Windows 7?
Anonim

Games-aanbieders

De map Games bevat ook "Game Providers". Standaard is hier alleen een link 'Meer games van Microsoft'. U gaat naar de Xbox Web Games-pagina, waar u gratis games kunt spelen die u in uw browser kunt spelen, maar niet kunt downloaden naar uw computer.

Als je de nu afgesloten Games for Windows Marketplace van Microsoft nog steeds op je computer hebt geïnstalleerd, wordt deze hier weergegeven. Games for Windows Marketplace werd geassocieerd met Games for Windows – LIVE. Het was de poging van Microsoft om een boeiende digitale etalage voor pc-games op te zetten, maar Microsoft deed niet het vereiste werk en liet Steam het overnemen.

Geen van de 'spelaanbieders' waar de meeste mensen tegenwoordig om geven - Steam, Battle.net, Origin, GOG en meer - kan worden geïntegreerd met de Games Explorer. Het oorspronkelijke doel van Microsoft was om een centrale locatie te bieden voor alle games en gamewinkels die op je computer waren geïnstalleerd, maar ze wilden het niet pushen.

Afbeelding
Afbeelding

Games Map Kenmerken

De Games Explorer biedt nog een paar functies, maar het zijn eigenlijk maar een paar extra dingen bovenop een Windows Verkenner-venster.

Deze interface geeft ESRB-classificaties weer - die kunnen worden gebruikt door de functie Ouderlijk toezicht om de toegang tot volwassen games te beperken - en informatie over systeemvereisten. Dit maakt gebruik van de Windows Experience Index om informatie te geven over de aanbevolen en vereiste score, samen met de huidige score van uw systeem. De Windows Experience Index is verwijderd in Windows 8.1 omdat het een verspilling van systeembronnen was.

Het biedt ook opties voor het automatisch downloaden van game-updates - we zijn niet op de hoogte van games die dit gebruiken - evenals het downloaden van nieuws en game-art.

Deze functies hadden een goed begin kunnen zijn voor Microsoft om op te bouwen, maar dat is nooit gebeurd.

Afbeelding
Afbeelding

Waarom zou het je iets kunnen schelen?

Je zou niet om de Games Explorer moeten geven. In Windows 7 pushte Microsoft deze functie nog steeds, daarom heeft het zijn eigen toplocatie in het Start-menu. In Windows 8 is het volledig verborgen.

Het is niet verwijderd uit Windows 8 - je kunt het nog steeds openen door op Windows-toets + R te drukken, shell:games in het dialoogvenster Uitvoeren te typen en op Enter te drukken. Er is echter geen reden waarom je het ooit zou willen gebruiken - de eigen snelkoppelingen van Microsoft zijn hier verwijderd op Windows 8, dus je ziet een leeg venster tenzij je een game van derden hebt geïnstalleerd die integreert met de Games Explorer.

De Games Explorer is ontworpen om al je geïnstalleerde games weer te geven, evenals nieuws en updates voor hen. Dat is een rol die nu wordt vervuld door Steam en andere services. Zelfs games die wel in de Games Explorer verschijnen, bieden over het algemeen alleen een snelkoppeling en enkele beoordelingen of systeemprestatiegegevens. Ze zullen hier niet echt updaten - dat is een rol die is gereserveerd voor volwassen, ondersteunde services die niet zijn verlaten.

Afbeelding
Afbeelding

Deze functie bestaat nog steeds als onderdeel van het Start-menu van Windows 7 omdat Microsoft deze in Windows Vista heeft toegevoegd en er nooit iets mee heeft gedaan. Als ze het zouden blijven ontwikkelen, zou het misschien een nuttige interface zijn geworden voor al je geïnstalleerde games, maar het is nu iets dat je moet negeren.

Gelukkig kun je deze menuoptie verbergen als je wilt. Klik met de rechtermuisknop op de taakbalk, selecteer Eigenschappen, klik op het tabblad Menu Start, klik op de knop Aanpassen, scrol omlaag naar Games en selecteer Dit item niet weergeven.

Populair onderwerp