10 tips voor browsen met Chrome op Android, iPhone en iPad

Inhoudsopgave:

10 tips voor browsen met Chrome op Android, iPhone en iPad
10 tips voor browsen met Chrome op Android, iPhone en iPad
Anonim

Gebruik de tabbladenlijst – alleen telefoons

Tik op een telefoon op de tabbladknop van Chrome om al uw geopende tabbladen te bekijken. Tik op een tabblad om ernaar te schakelen, tik op de X-knop om een tabblad te sluiten of plaats uw vinger op een geopend tabblad en veeg naar links of rechts om het te sluiten. U kunt snel alle geopende tabbladen sluiten door de optie Alle tabbladen sluiten in het menu te selecteren.

Afbeelding
Afbeelding

Dubbeltik om slim te zoomen

Chrome heeft een "slimme zoom"-functie waarmee je overal op een webpagina kunt dubbeltikken en inzoomen. Als u bijvoorbeeld een desktopwebsite bekijkt en de kolom met de hoofdinhoud klein is, dubbeltik erop en Chrome zoomt op intelligente wijze in op dat deel van de pagina. De kolom waarop u dubbel heeft getikt, neemt de volledige breedte van uw scherm in beslag.

Merk op dat deze functie alleen werkt op sites die zijn ontworpen voor desktopbrowsers. Google heeft de slimme zoomfunctie op voor mobiel geoptimaliseerde websites uitgeschakeld om de zaken te versnellen. Natuurlijk werken standaard knijpbewegingen om te zoomen ook in Chrome.

Afbeelding
Afbeelding

Selecteer snel een menu-optie – alleen Android

Als je een menu gebruikt in de meeste Android-applicaties, tik je op de menuknop, wacht je tot het menu verschijnt en tik je vervolgens op de menuoptie die je wilt selecteren. Chrome biedt een snellere methode. Raak de menuknop aan, beweeg uw vinger omlaag totdat deze zich boven een menuoptie bevindt en til vervolgens uw vinger van het scherm. Hiermee selecteer je in één beweging een menuoptie.

Afbeelding
Afbeelding

Google Voice Search

Je kunt overal in Chrome gemakkelijk toegang krijgen tot Google Voice Search. Tik op een tablet op het microfoonpictogram in de adresbalk. Tik op een telefoon op de adresbalk, tik op de X en tik vervolgens op het microfoonpictogram dat verschijnt. U kunt een zoekopdracht uitspreken, een websiteadres inspreken of een vraag stellen vanaf hier.

Afbeelding
Afbeelding

Vraag desktopsite aan

Als u de desktopversie van een website in Chrome wilt aanvragen, tikt u op de menuknop en selecteert u Desktopsite aanvragen. Chrome doet zich voor als een desktopbrowser.

Afbeelding
Afbeelding

Open Tab en Browser Data Sync

Chrome synchroniseert uw geopende tabbladen en andere browsergegevens tussen uw apparaten wanneer u zich aanmeldt met een Google-account. Dit is vooral handig als u Chrome op uw laptop, smartphone en tablet gebruikt. Op uw andere apparaten ziet u altijd uw geopende tabbladen, zodat u gemakkelijk verder kunt gaan waar u was gebleven. Om uw geopende tabbladen te bekijken, gaat u naar de nieuwe tabbladpagina van Chrome en tikt u op de optie Andere apparaten in de rechterbenedenhoek van de pagina of tikt u op de menuknop en selecteert u Andere apparaten.

Afbeelding
Afbeelding

Vooraf laden en bandbreedtereductie inschakelen

Chrome kan tijd en bandbreedte besparen met zijn voorlaad- en bandbreedteverlagende functies. Vooraf laden is standaard ingeschakeld en zorgt ervoor dat Chrome automatisch de webpagina opha alt die het denkt te zullen laden. Als u bijvoorbeeld een artikel van vijf pagina's leest en u aan het einde van de tweede pagina komt, ha alt Chrome de derde pagina op voordat u op de link tikt, zodat de pagina veel sneller wordt geladen als u dat doet. Standaard is deze functie alleen ingeschakeld op wifi om te voorkomen dat kostbare mobiele gegevens worden verspild.

Als u de functie Gegevensgebruik verminderen inschakelt, worden webpagina's die u laadt door de servers van Google geleid en gecomprimeerd voordat ze u bereiken. Dit zal uw bandbreedtegebruik verminderen - iets dat belangrijk is als u een beperkte hoeveelheid mobiele data heeft die u wilt besparen.

Om deze functies te configureren, tikt u op de menuknop, tikt u op Instellingen en selecteert u Bandbreedtebeheer op Android of Bandbreedte op iPhone of iPad.

Afbeelding
Afbeelding

Google Cloudprinter

Chrome is geïntegreerd met Google Cloud Print op alle platforms. Tik op de menuknop en tik op Afdrukken om af te drukken naar een van uw Google Cloud Print-compatibele printers. als u geen printer heeft die deze functie ondersteunt, kunt u Chrome op een desktopcomputer installeren en elke printer toegankelijk maken via Google Cloudprinter.

Op iPhone en iPad ondersteunt Chrome ook Apple's AirPrint - maar met Google Cloud Print kun je elke printer toegankelijk maken vanaf je smartphone of tablet.

Afbeelding
Afbeelding

Vlaggen

De desktopversie van Chrome bevat verborgen experimentele functies, net als de Android-versie. Typ chrome://flags in de adresbalk van Chrome om toegang te krijgen tot deze functies. U vindt meer nieuwe functies in Chrome Beta voor Android en u kunt meer verborgen Chrome-pagina's vinden door chrome://chrome-urls in uw adresbalk te typen.

Merk op dat deze functie niet beschikbaar is op iPhone en iPad. Chrome is in wezen gewoon een andere interface voor Safari op deze platforms.

Je moet geen van deze instellingen wijzigen, tenzij je weet wat je doet.

Afbeelding
Afbeelding

Als je Chrome gebruikt op een gejailbreakte iPhone of iPad, kun je software van derden gebruiken om van Chrome je standaardbrowser te maken en de snelle Nitro JavaScript-engine in te schakelen die alleen voor Safari is gereserveerd.

Populair onderwerp