De digitale kluis die Hollywood wil dat je gebruikt: UltraViolet uitgelegd

Inhoudsopgave:

De digitale kluis die Hollywood wil dat je gebruikt: UltraViolet uitgelegd
De digitale kluis die Hollywood wil dat je gebruikt: UltraViolet uitgelegd
Anonim

Het idee van UltraViolet

Het is hun verdienste dat de filmstudio's niet besloten om elk hun eigen incompatibele iTunes-concurrenten te creëren. UltraViolet is eigenlijk een leuk idee - althans qua concept. Het is een DRM-systeem, maar wel een die interoperabel is en waarmee je kunt kiezen tussen meerdere winkels en meerdere services voor het opslaan, downloaden en streamen van je video's. Je zit niet vast aan een enkele winkel en een enkele service - of, erger nog, een aparte winkel en aparte service voor elke filmstudio.

Het eerste dat je nodig hebt om UltraViolet te gebruiken, is een digitaal kluisje om je films in op te bergen. Je kunt je bijvoorbeeld aanmelden voor een gratis Flixster-account. U kunt dan de Flixster-apps gebruiken om de films en tv-programma's in uw UltraViolet-account te streamen of te downloaden.

Als je Blu-Ray-schijven koopt, zul je waarschijnlijk merken dat ze worden geleverd met UltraViolet-codes. Deze codes kunnen worden ingewisseld voor UltraViolet-kopieën die kunnen worden opgeslagen in een service als Flixster. Ongeacht de filmstudio, hun UltraViolet-kopieën kunnen op dezelfde plaats worden opgeslagen. U kunt ook digitale kopieën in UltraViolet-formaat kopen bij verschillende winkels en ze allemaal in uw belangrijkste digitale videokluisje bewaren. U kunt een "schijf naar digitaal"-service gebruiken waarmee u tegen betaling digitale kopieën van uw fysieke dvd's of Blu-Ray-schijven krijgt, of een digitale kopie online kopen.

UltraViolet stelt je in staat om je bibliotheek te delen met maximaal vijf mensen en zorgt voor drie gelijktijdige streams, dus het biedt zelfs een aantal leuke functies voor delen

In theorie is dit een leuk idee - het zou keuze, concurrentie en een levendig ecosysteem mogelijk moeten maken. In de praktijk is de uitvoering niet erg gebruiksvriendelijk geweest.

Afbeelding
Afbeelding

De realiteit van UltraViolet

De meeste mensen lijken zich niet bezig te houden met UltraViolet. UltraViolet kreeg onlangs meer publieke aandacht dankzij de Veronica Mars-film, die zijn Kickstarter-backers van hun digitale kopieën voorzag via een UltraViolet-inwisselcode. Veel fans waren hier niet blij mee en worstelden met UltraViolet en zijn buggy-applicaties.

Om deze code daadwerkelijk in te wisselen, moet je je aanmelden voor een service zoals Warner Bros 'Flixster, Walmart's Vudu, Best Buy's CinemaNow of Target's Target Ticket. Je moet je dan aanmelden voor een UltraViolet-account op UVVU.com, die UltraViolet-inwisselservice koppelen aan je digitale locker en de code van de service inwisselen, waardoor deze beschikbaar wordt op je digitale locker.

Mogelijk krijg je een foutmelding dat je service "al gekoppeld is aan een UltraViolet-account" als je je ooit in het verleden hebt aangemeld, bijvoorbeeld om te proberen een UltraViolet-code in te wisselen die bij een Blu-Ray-schijf is geleverd. Je moet dan je vergeten account opgraven of een nieuwe aanmaken.

De apps die zijn gekoppeld aan de services van UltraViolet lijken ook buggier en minder compleet, volgens de vele teleurgestelde Kickstarter-backers.

Afbeelding
Afbeelding

Laten we eerlijk zijn - filmstudio's hebben gefaald in hun doel om een aantrekkelijk alternatief voor iTunes te bieden. Ze hebben het systeem niet gemakkelijk te begrijpen en gebruiksvriendelijk gemaakt, en ze hebben ook geen aantrekkelijke applicaties geleverd die net zo goed werken als iTunes of zelfs Amazon's dienst voor het kopen van digitale films. Als ze dat hadden gedaan, zouden we niet zien dat de Veronica Mars Kickstarter-supporters het internet overspoelen met hun klachten. Mensen zouden graag UlraViolet gebruiken omdat het hen meer keuze en gemak bood.

Er is geen echte reden om UltraViolet te zoeken. Als u een gratis digitale kopie kunt krijgen met uw Blu-Ray-schijf, is dat één ding, maar u kunt waarschijnlijk beter iTunes of Amazon gebruiken als u een digitale kopie van een film wilt.

Populair onderwerp