HTG beoordeelt de Nixplay: een wifi-fotolijst die echt werkt

Inhoudsopgave:

HTG beoordeelt de Nixplay: een wifi-fotolijst die echt werkt
HTG beoordeelt de Nixplay: een wifi-fotolijst die echt werkt
Anonim

Hoewel elke Nixplay-eenheid een SD-kaartsleuf en USB-poort heeft voor het lokaal laden van bestanden, is de geweldige functie van het frame het cloudgebaseerde fotobeheer. Elke Nixplay-eenheid wordt geleverd met een gratis standaard Nixplay-account waarmee je foto's kunt uploaden, foto's van Facebook-, Instagram- en Picasa-webalbums kunt importeren en foto's via e-mail kunt accepteren (elk Nixplay-account heeft een aangepast e-mailadres). Het gratis standaardaccount is goed voor één frame, maximaal 5.000 foto's en 10 unieke diavoorstellingen (in wezen het Nixplay-equivalent van categorieën/albums).

Gebruikers die meerdere frames willen beheren en/of hun opslagruimte willen vergroten, kunnen zich abonneren op het Nixplay Plus-abonnement voor $ 3,99 per maand, wat tot vijf frames per account mogelijk maakt, 30 GB cloudgebaseerde foto-opslag, 50 unieke diavoorstellingen en alle foto's worden in hun oorspronkelijke resolutie opgeslagen. Aangezien bijna elke digitale fotolijst met internettoegang een betaald abonnement vereist voor volledige functionaliteit, zijn we heel blij om te zien dat de Nixplay alleen een betaald abonnement vereist voor gebruikers die de service echt veel gebruiken. Het is volkomen redelijk om een kleine vergoeding te vragen wanneer de bandbreedte en opslagvereisten toenemen.

Hoe werkt de Nixplay? Laten we eens kijken naar de vereiste instellingen, hoe we foto's naar het frame kunnen sturen, en dan overgaan tot het goede, het slechte en het oordeel.

Hoe stel ik het in?

Afbeelding
Afbeelding

De installatie is heel eenvoudig en zou minder dan tien minuten moeten duren (de meeste tijd zal worden besteed aan het opstarten van het apparaat en het bijwerken van de software). We raden u aan het op uw computer te installeren (of een laptop bij de hand te hebben om het proces af te ronden als u het apparaat direct uit de doos wilt plaatsen waar u het wilt hebben).

Pak het apparaat uit, bevestig het frame van de ezel, sluit het apparaat aan en pak de afstandsbediening uit. Druk op de aan/uit-knop op de afstandsbediening of op de achterkant van het apparaat om het te starten. Zodra het apparaat klaar is met opstarten, krijgt u een lijst met beschikbare Wi-Fi-knooppunten te zien. Zelfs als u niet van plan bent de cloudservice te gebruiken, moet u toch minstens één keer verbinding maken met de servers om het apparaat te initialiseren en te controleren op updates.

Nadat je Nixplay-fotolijst is verbonden met je wifi, zal het alle beschikbare updates downloaden, toepassen, zichzelf herstarten en je vervolgens een eenvoudig wit scherm presenteren met een 16-cijferig serienummer. Neem dat serienummer en ga naar de Nixplay-website.

Afbeelding
Afbeelding

Klik op Frame activeren in de rechterbovenhoek en volg de activeringsinstructies. Je moet het serienummer van 16 cijfers, je achternaam en voornaam, een geldig e-mailadres opgeven en vervolgens een gebruikersnaam selecteren voor de Nixplay-service (dit is het e-mailadres waarnaar mensen foto's kunnen sturen naar gebruikersnaam @ mynixplay.com dus kies een praktische, zoals voornaamachternaam). Zodra je alle benodigde informatie hebt verstrekt, sturen de Nixplay-servers een bevestigingswoord naar je Nixplay-frame dat je vervolgens invoert op de aanmeldingspagina. De onze was, nogal vrolijk, "Geluk".

Zodra je de woordprompt invoert vanuit het Nixplay-scherm, kun je naar je Nixplay-webaccount springen en beginnen met het laden van foto's. Voordat we dat echter doen, willen we wijzen op een van de fantastische kleine details die de Nixplay-fotolijst echt verkoopt als de fotolijst die je kunt krijgen voor al die tantes, ooms, grootouders en overgrootouders in je leven: ze bevatten een afstandsbediening beheertool voor alle instellingen. Vanuit het apparaat zelf kun je naar een instellingenmenu gaan om zaken aan te passen zoals wanneer het apparaat slaapt, hoe de bewegingsdetectie werkt, of het apparaat de meest recente foto's moet weergeven of elke keer opnieuw moet beginnen, enz. Realistisch gezien, als je deze fotolijst specifiek aan een familielid geeft omdat ze geen zware gebruikers van sociale media / computers zijn en je een manier wilt om digitale foto's met hen te delen, is het geweldig dat je het apparaat ook op afstand kunt beheren. Wanneer je bent ingelogd op je Nixplay-account, hoef je alleen maar op Frames te klikken en vervolgens op het specifieke frame dat je wilt beheren en je ziet dit paneel:

Afbeelding
Afbeelding

Dat is elke aanpasbare optie zonder de wifi-instellingen en de helderheid van het scherm. We kunnen je niet vertellen hoe blij we zijn dat ze een manier hebben toegevoegd om het frame op afstand aan te passen; op deze manier hoeven we, wanneer overgrootmoeder belt en zegt dat de foto's te snel veranderen, haar niet door de menu's te leiden, we kunnen het gewoon aanpassen en vragen of ze de nieuwe snelheid prettig vindt.

Nu we je aandacht hebben gevestigd op die geweldige functie, zijn we klaar om foto's op de lijst te zetten.

Hoe gebruik ik het?

Op dit punt kun je terugkeren naar de hoofdpagina van Nixplay en voor de eerste keer inloggen op je account. U wordt begroet met een leeg configuratiescherm. Aan de linkerkant van het scherm vindt u snelkoppelingen naar albums, diavoorstellingen, individuele frames (dit zijn de fysieke frames die u met de service hebt geactiveerd) en algemene instellingen en abonnementen. Standaard heb je één leeg "demo"-album. We komen zo terug op dat demo-album. Onthoud nu dat de Nixplay-eenheid een SD-kaartsleuf en een USB-poort heeft, zodat je altijd foto's op sommige flash-media kunt laden en in de fotolijst kunt plakken; wat de Nixplay echter onderscheidt, is de cloudopslag, dus daar richten we ons op.

Afbeelding
Afbeelding

Aan de rechterkant van het scherm heb je een lijst met al je diavoorstellingen. Laat je hier niet in de war brengen door het feit dat ze het voorbeeldfotoalbum "Demo" en de voorbeelddiavoorstelling "Demo" noemden, albums en diavoorstellingen zijn verschillende dingen.

Afbeelding
Afbeelding

Zowat alles in het Nixplay-configuratiescherm is drag-and-drop-vriendelijk. Als u meteen aan de slag wilt, kunt u enkele voorbeeldfoto's van een map op uw computer rechtstreeks naar het demo-album slepen, vervolgens rechtsom draaien en het demo-album rechtstreeks naar de kolom Diavoorstelling slepen:

Afbeelding
Afbeelding

Op dit punt zou je een klein wolkpictogram moeten zien knipperen in de bovenhoek van het scherm op je Nixplay-fotolijst; het apparaat communiceert met de servers en downloadt uw foto's. Omdat er geen foto's waren om weer te geven toen je het voor het eerst instelde, zou het apparaat nog steeds inactief moeten zijn op het menuscherm als volgt:

Afbeelding
Afbeelding

Druk op de knop "diavoorstelling" op de afstandsbediening of gebruik de pijltoetsen aan de achterkant van het frame om de diavoorstelling te selecteren en klik op OK. Je foto's zouden moeten laden:

Afbeelding
Afbeelding

Helemaal aan het begin van de diavoorstelling wordt onderaan een klein vakje weergegeven dat aangeeft hoeveel nieuwe bestanden die dag aan de diavoorstelling zijn toegevoegd. Dat is een leuke touch, vooral als je de fotolijst voor een familielid aan het opzetten bent; ze krijgen een melding dat er die dag nieuwe foto's in de diavoorstelling zullen verschijnen.

Naast het handmatig uploaden van afbeeldingen naar Nixplay, kun je Nixplay ook automatisch foto's laten ophalen uit albums die je hebt gemaakt op Facebook, Picasa en Instagram. Laten we bijvoorbeeld zeggen dat u Facebook voornamelijk gebruikt als een hulpmiddel om contact te houden met vrienden en familie door familiefoto's te delen en dat u die familiefoto's wilt delen met een ouder familielid dat niet op Facebook zit. Je kunt eenvoudig je Timeline Photos-album of een specifiek album met familiefoto's toevoegen aan je Nixplay-fotolijst door op Albums -64343452 Facebook te klikken en in te loggen om Nixplay toegang te geven tot je foto's.

Zodra je Nixplay hebt geautoriseerd om toegang te krijgen tot je Facebook-foto's (of Picsasa/Instagram-foto's), is het exact hetzelfde proces dat we hierboven hebben beschreven. U sleept eenvoudig het hele fotoalbum van die service (of opent het album en selecteert specifieke foto's), naar de zijbalk Diavoorstellingen, net zoals we deden met het demo-album (houd er rekening mee dat als u automatisch wilt bijwerken tussen uw foto-account en het frame, je moet het hele album toevoegen en niet alleen enkele foto's uit het album):

Afbeelding
Afbeelding

De laatste manier om afbeeldingen uit de cloud toe te voegen, is door e-mail te gebruiken. Nixplay heeft standaard een e-mailfilter ingeschakeld; alleen die e-mailadressen die op de witte lijst staan, kunnen foto's naar het frame sturen. Hoewel je het filter kunt uitschakelen, denken we dat het een verstandig idee is om adressen op de witte lijst te zetten zodat ze automatisch foto's kunnen verzenden. Om het delen van e-mail in te schakelen, klikt u op Albums -> E-mailalbums. In het begin heb je niets om naar te kijken omdat er geen albums zijn; klik op "Instellingen beheren" in de hoek van het paneel E-mailalbums om dat te wijzigen:

Afbeelding
Afbeelding

Klik op "Nieuwe contactpersoon toevoegen" en voeg eventuele e-mailadressen toe die u op de witte lijst wilt plaatsen. We raden u aan om ten minste uw eigen op de witte lijst te zetten, zelfs als u niet van plan bent andere vrienden of familieleden in staat te stellen de functie te gebruiken, zodat u altijd de e-mailgateway kunt gebruiken om foto's te uploaden. Super handig om bijvoorbeeld te kunnen BCC: je Nixplay-adres als je vakantiefoto's naar je moeder of broer stuurt, zodat die foto's ook op oma's Nixplay-frame terechtkomen.

Afbeelding
Afbeelding

Wanneer je een nieuw contact invoert, inclusief jezelf, heb je de mogelijkheid om de foto's in een houder te laten wachten tot je ze sorteert, of ze automatisch naar een diavoorstelling te sturen. De e-mailfunctie is een geweldige manier om het bereik van de fotolijst uit te breiden naar veel familieleden, terwijl één persoon het eigenlijke beheer doet; als je bijvoorbeeld overgrootmoeder een kader geeft, kun je de e-mailadressen van kleinkinderen, achterkleinkinderen, etc. toevoegen.en laat ze allemaal foto's naar het frame sturen.

Het goede, het slechte en het oordeel

We hebben ermee gespeeld, we hebben het foto's gemaild, we hebben er sociale media-albums op gedumpt, we hebben het zelfs over de rivier en door het bos naar oma's huis gebracht en bij haar achtergelaten. Wat is het oordeel aan het eind van de dag?

Het goede:

  • Meerdere methoden om foto's te delen met de frames; je kunt ze delen via de Nixplay-webpagina, via e-mail en vanuit Facebook-, Instagram- en Picasa-albums.
  • Bevat zowel een SD-kaartsleuf als een USB-poort voor snel lokaal laden (en met die externe slots, zelfs als het bedrijf vouwt, kunt u nog steeds het frame zonder cloud-sharing-functionaliteit blijven gebruiken).
  • Bewegingsdetectie en op tijd gebaseerde slaap minimaliseert het stroomverbruik en houdt het frame alleen aan als iemand in de buurt is om ernaar te kijken.
  • Eenvoudige installatie en albumbeheer op afstand maken het perfect voor minder dan technisch onderlegde familieleden.
  • De prijs van $ 99 is zeer redelijk voor de kwaliteit van het product en het aantal inbegrepen functies; het is momenteel de beste prijs in de categorie met Wi-Fi-fotolijstjes en biedt zoveel meer dan andere fotolijsten met alleen e-mail; het gratis-voor-het-eerste-frame bedrijfsmodel is ook superieur aan andere bedrijven die $ 5-15 accounts nodig hebben voor zelfs een enkel frame.
  • Het is snel; foto's die per e-mail zijn verzonden of van het webportaal zijn overgebracht, verschijnen binnen ongeveer 5 seconden op het Nixplay-apparaat.

The Bad:

  • Hoewel geschikt voor de taak, heeft het scherm met een resolutie van 800 × 600 een nogal lage resolutie in het tijdperk van tablets met retina-display en haarscherpe computermonitoren.
  • Het scherm heeft een verhouding van 4:3, maar de meeste foto's van digitale camera's zijn 3:2; als zodanig is er een zwarte band aan de boven- en onderkant van foto's die niet handmatig zijn bijgesneden. De fotolijst bevat een functie, te vinden in het instellingenmenu, waarmee u kunt overschakelen van verkleinen om te passen naar schermvullend, maar de schermvullende functie is geen bijsnijden, maar een vul-en-pan-functie. Dit is een lastige oplossing wanneer het beter zou zijn om verticale foto's gewoon niet bij te snijden en horizontale foto's net genoeg bij te snijden om het brievenbuseffect te verwijderen.
  • We zouden nu om extra's vragen, maar we zouden graag de mogelijkheid hebben om foto's toe te voegen met een korte Twitter-achtige teksttag van 160 tekens. We hebben al gezien dat het frame een bericht in een lichtgrijze doos kan bedekken (zoals wanneer het je vertelt dat er bijvoorbeeld 20 nieuwe foto's van die dag zijn). Het zou geweldig zijn als we die functie zouden kunnen kapen om een kleine metadata-tekstoverlay toe te voegen, zodat we informatie kunnen toevoegen voor de familieleden met wie we foto's delen, zoals "John die voor het eerst ijs proeft" of "Eerste reis naar de kermis”.

Het oordeel: Ondanks onze klachten over de lagere resolutie van het scherm en de ietwat onhandige ingebouwde uitsnede, wegen de voordelen van de Nixplay ruimschoots op tegen de kleine problemen. Het is een geweldige prijs voor $ 99. Je krijgt alles gratis voor een enkel frame en een zeer redelijke $ 3.99 per maand voor meerdere frames. De Nixplay-webportal is zeer gebruiksvriendelijk en het is heel eenvoudig om automatisch foto's delen via e-mail en Facebook/Picasa/Instagram-albums in te stellen. Het is een bijna geen configuratie/zero-fuss fotolijst die perfect is om aan familieleden te geven, zodat u automatisch foto's met hen kunt delen. En, zoals we eerder in de recensie vermeldden, zijn we heel blij met de functionaliteit voor beheer op afstand, waarmee je de daadwerkelijke frame-instellingen van een afstand kunt aanpassen. Tot op heden is het onze favoriete digitale fotolijst en we zijn al van plan er een te kopen voor alle grootouders en overgrootouders die hun kleinkind-foto-reparatie elke dag nodig hebben.

Populair onderwerp