OneNote is nu gratis: is de notitie-app van Microsoft de moeite waard om te gebruiken?

Inhoudsopgave:

OneNote is nu gratis: is de notitie-app van Microsoft de moeite waard om te gebruiken?
OneNote is nu gratis: is de notitie-app van Microsoft de moeite waard om te gebruiken?
Anonim

OneNote biedt nu ook een OneNote Clipper die in elke grote browser werkt. Met de Clipper kunt u eenvoudig inhoud van webpagina's naar uw notities knippen vanuit uw browser.

De interface lijkt misschien een beetje druk om zo snel mogelijk een notitie te maken, daarom is er een Quick Note-snelkoppeling die u kunt gebruiken. Druk gewoon op Windows-toets + N in Windows en klik op Nieuwe snelle notitie of druk nogmaals op N. Typ uw notitie in dat venster dat verschijnt en het zal worden opgeslagen in uw Quick Notes.

Afbeelding
Afbeelding

Ondersteunde platforms

Je zou waarschijnlijk verwachten dat een Microsoft Office-product beperkt zou zijn tot Windows en misschien ook Mac, maar dat is niet waar. Microsoft heeft een heel ecosysteem van apps voor OneNote opgebouwd, waaronder apps voor de Windows-desktop, Windows 8, Windows Phone, Mac OS X, Android, iPad, iPhone en het web. Er is geen Chrome-app of Linux-desktopclient, maar dankzij de webversie werkt het op Chromebooks en Linux-desktops.

Afbeelding
Afbeelding

Dus het is allemaal gratis?

Net als Evernote en andere services is OneNote niet helemaal gratis. Microsoft houdt enkele functies tegen om hun Office 365 Home Premium-service van $ 9,99 per maand te verkopen.

De betaalde versie van OneNote bevat ondersteuning voor lokale notebooks die zijn opgeslagen op uw harde schijf (de gratis versie werkt met notities die zijn opgeslagen op uw OneDrive-account), de mogelijkheid om video en audio op te nemen samen met uw notities en versiegeschiedenis. Het kan ook worden geïntegreerd met Outlook, SharePoint en OneDrive voor Bedrijven.

De meeste functies hier zijn het belangrijkst voor zakelijke gebruikers. Hoewel u geen notities kunt maken die offline zijn opgeslagen, synchroniseert OneNote de notities die zijn opgeslagen in uw OneDrive-account, zodat u deze offline kunt blijven gebruiken.

Afbeelding
Afbeelding

OneNote versus Evernote

Als je geïnteresseerd bent in een applicatie voor het maken van aantekeningen zoals OneNote, is de kans groot dat je Evernote of een andere applicatie voor het maken van aantekeningen al gebruikt.

OneNote is een robuustere, complete applicatie dan Evernote. Het bevat functies die niet in Evernote worden gevonden en stelt je in staat om veel soorten multimediabestanden inline in een notitie in te voegen, terwijl dergelijke bestanden als bestandsbijlagen aan een notitie in Evernote moeten worden toegevoegd. Als u van plan bent om met de hand aantekeningen te maken - zoals met een stylus op een Windows-tablet of iPad - is OneNote absoluut de leider in het omgaan met handgeschreven invoer. De bewerkingsinterface van OneNote is vergelijkbaar met die van Word.

De bewerkingsinterface van Evernote is eenvoudiger en meer gericht op het bewerken van tekstnotities. Deze tekstnotities kunnen ook afbeeldingen en opmaak bevatten, maar ze kunnen niet alle soorten inhoud bevatten die een notitie in OneNote zou kunnen bevatten. Afhankelijk van de soorten notities die u maakt, geeft u misschien de voorkeur aan de meer minimale tekst-notities-interface van Evernote boven de meer uitgebreide interface van OneNote.

OneNote synchroniseert ook uw notities en wijzigingen onmiddellijk, terwijl de desktopversies van Evernote ze slechts om de 15 minuten synchroniseren. De synchronisatiefuncties van Evernote zijn de laatste tijd bekritiseerd omdat ze onbetrouwbaar zijn.

Als je geïnteresseerd bent in OneNote, moet je het eens proberen en kijken wat je ervan vindt. Misschien geeft u er de voorkeur aan boven Evernote. OneNote kan Evernote-notities niet rechtstreeks importeren, maar er zijn tools zoals Evernote2OneNote die notities voor u kunnen importeren.

Als je in de toekomst terug wilt schakelen, biedt OneNote de mogelijkheid om je notities te exporteren en kan Evernote rechtstreeks OneNote-bestanden importeren.

Afbeelding
Afbeelding

OneNote is een krachtige, solide applicatie. Tevreden Evernote-gebruikers willen misschien hun olifant niet achterlaten en een schakelproces doorlopen, maar iedereen die een solide, complete applicatie voor het maken van aantekeningen wil, moet OneNote eens serieus bekijken.

Populair onderwerp