Hoe u automatische updates in Google Chrome kunt repareren (en aanpassen)

Inhoudsopgave:

Hoe u automatische updates in Google Chrome kunt repareren (en aanpassen)
Hoe u automatische updates in Google Chrome kunt repareren (en aanpassen)
Anonim

De volledige tekst van de fout is:

Als je niet zo'n Windows-gebruiker of systeembeheerder bent, dan is dat een enorm verzoek aan je. Uw typische computergebruiker thuis of op kantoor kan een lang en gelukkig leven leiden zonder ooit in de Groepsbeleid-editor te hoeven stappen (noch onder 99,9% van de omstandigheden zou dat ooit nodig moeten zijn).

Maak je echter geen zorgen, hoe vreemd het voor de meeste mensen ook is om in de Groepsbeleid-editor te rommelen, we hebben de tocht voor je gemaakt en hebben alles geschetst wat je moet doen om het updateproces te repareren.

Opmerking: De Groepsbeleid-editor is helaas alleen beschikbaar voor gebruikers van Windows Pro en hoger (bijv. Windows 7 Pro, Enterprise, enz., Windows 8 Pro). Als uw editie van Windows lager is dan Pro (bijv. Windows 7 Home), moet u precies datgene doen in het register dat we graag vermijden om lezers noodzakelijkerwijs naar binnen te leiden. Lees de rest van deze tutorial om een idee te krijgen van wat u precies aan het bewerken bent, maar raadpleeg dan het Google-helpbestand Google Update for Enterprise met een focus op het gedeelte Registerinstellingen (waarin alle registersleutels worden gemarkeerd die u handmatig moeten bewerken om te bereiken wat we hier doen met de Groepsbeleid-sjabloon).

Zorg ervoor dat u beheerderstoegang heeft tot de computer waarop u het Google Chrome-updatebeleid wilt wijzigen voordat we verder gaan, aangezien u het beleid niet kunt wijzigen zonder beheerderstoegang. Verder, als u zich in een bedrijfsomgeving bevindt, neem dan contact op met uw IT-afdeling voordat u doorgaat. Zelfs als je beheerderstoegang hebt tot de computer die je gebruikt, zullen de IT-mensen niet erg blij zijn om te ontdekken dat je hun Groepsbeleid-implementaties hebt overschreven (en als geen van de webbrowsers op het werk correct wordt bijgewerkt, zou je breng het onder hun aandacht door ze dit artikel te laten zien, zodat ze het kunnen repareren).

Heb je administratieve toegang en ongeveer 10-15 minuten om mee te werken? Goed, laten we Chrome repareren.

Aangepaste sjablonen voor groepsbeleid van Google installeren

Hoewel je het probleem mogelijk kunt oplossen door in het Windows-register te duiken en enkele registersleutels te wijzigen en andere te verwijderen, gaan we je niet instrueren om die methode te gebruiken. Niet alleen is graven in het Windows-register over het algemeen een slecht idee, omdat fouten en fouten snel tot grote problemen kunnen leiden, maar de methode van de Groepsbeleid-editor die we gaan doornemen, blijft actueel, zelfs als Google Chrome verschillende registersleutels gebruikt in de toekomst (terwijl het tonen van specifieke registersleutels vandaag werkt, maar volgend jaar mogelijk niet).

Handmatig een nieuwe versie van Chrome downloaden en proberen je huidige installatie te overschrijven, zal ook niet werken, omdat de nieuwe installatie nog steeds contact moet opnemen met de updateservers en het foutief ingestelde beleid de update nog steeds blokkeert. Deze methode is de enige trefzekere manier om terug te gaan naar regelmatig geplande automatische updates.

Om aan de slag te gaan, hebben we een kopie van een aangepast beleidssjabloon voor Chrome nodig. Met de release van een versie van Google Chrome die Groepsbeleid ondersteunt, heeft Google bedachtzaam een sjabloon geleverd voor alle mogelijke instellingen voor Groepsbeleid die op bedrijfsniveau kunnen worden toegepast op een Chrome-installatie. Download hier een kopie van de sjabloon (directe link naar bestand). Ga je gang en laat het bestand voorlopig in je downloadmap staan (of, als je een paranoïde bestandsarchiver bent zoals wij, label het en archiveer het voor de eeuwigheid).

Vervolgens gaan we de Windows Groepsbeleid-editor starten en het aangepaste Google Chrome-sjabloonpakket installeren, zodat we het beleid met succes kunnen wijzigen zonder het Windows-register aan te raken. U kunt de Groepsbeleid-editor aanroepen door het dialoogvenster Uitvoeren (Win+R) te openen en in te typen: gpedit.msc

Afbeelding
Afbeelding

Zodra de Groepsbeleid-editor is geopend, moet u navigeren naar, via de sectie in het linkernavigatievenster, Lokaal computerbeleid -> Computerconfiguratie -> Beheersjablonen. Klik met de rechtermuisknop op het item, zoals te zien is in de bovenstaande schermafbeelding, en selecteer "Sjablonen toevoegen/verwijderen …" en blader vervolgens naar de locatie van de GoogleUpdate.adm-sjabloon die u zojuist hebt gedownload.

Afbeelding
Afbeelding

Bevestig dat het bestand aanwezig is in het venster Toevoegen/Verwijderen, zoals hierboven te zien is, en klik vervolgens op de knop Toevoegen. Het aangepaste Google Chrome-beleid is nu geïnstalleerd in de Editor voor lokaal groepsbeleid.

Automatisch bijwerken configureren

Afbeelding
Afbeelding

Zodra je het aangepaste beleid hebt geïnstalleerd, is het tijd om de sjablonen te zoeken in de Editor voor lokaal groepsbeleid. Er zijn twee locaties mogelijk, afhankelijk van uw versie van Windows:

Gebruikers van Windows XP/2000 en Windows Server 2003 moeten kijken in Beheersjablonen -> Google -> Google Update.

Gebruikers van Windows Vista/7/8 en Windows Server 2008 (en hoger) moeten kijken in Beheersjablonen -> Klassieke beheersjablonen (ADM) -> Google -> Google Update.

Al het werk dat we doen, v alt binnen het gedeelte Google Update, te zien in de bovenstaande schermafbeelding, en de subbeleidsregels die daar worden gevonden. Al het andere beleid moet onaangeroerd blijven. Er zijn zes beleidslijnen die we moeten veranderen. Navigeer naar de onderstaande submappen en dubbelklik vervolgens op het beleidsitem om het te bewerken:

Google Update -> Voorkeuren -> Auto-update controleperiode overschrijven

Afbeelding
Afbeelding

Schakel de overschrijving naar "Ingeschakeld", de standaardfrequentie is 1440 minuten (elke 24 uur). U kunt de tijdcyclus aanpassen, als u daar een dringende reden voor heeft, door de waarde te wijzigen.

Google Update -> Applicaties -> Updatebeleid

Afbeelding
Afbeelding

Schakel de status van het overschrijven van beleid naar "Ingeschakeld". De standaardinstelling in de opties moet "Altijd updates toestaan" zijn; schakel het naar deze instelling als het is uitgeschakeld. U kunt ook overschakelen naar alleen handmatige updates of automatische stille updates als u daar nogmaals een dringende behoefte aan heeft. We raden u ten zeerste aan om alle updates altijd toe te staan om ervoor te zorgen dat uw browser veilig is.

Google Update -> Applicaties -> Google Chrome -> Installaties toestaan

Afbeelding
Afbeelding

Toggle naar "Ingeschakeld"; er zijn geen optionele configuratieschakelaars om te wijzigen.

Google Update -> Applicaties -> Google Chrome -> Updatebeleid negeren

Afbeelding
Afbeelding

Toggle naar "Ingeschakeld"; net als bij het eerdere applicatie-updatebeleid, kunt u de frequentie selecteren. De standaard moet zijn "Altijd updates toestaan". Als u deze instelling bij de vorige beleidswijziging heeft gewijzigd, controleert u of deze hier overeenkomt.

Zodra je de wijzigingen hebt aangebracht in het beleid voor het negeren van installatie en updatebeleid, navigeer je naar de volgende locatie en herhaal je de exacte instellingen voor de Chrome-binaire bestanden:

Google Update -> Applicaties -> Google Chrome Binaries -> Installaties toestaan

Google Update -> Applicaties -> Google Chrome Binaries -> Updatebeleid overschrijven

De dialoogvensters zien er absoluut identiek uit aan de bovenstaande schermafbeeldingen, omdat u alleen de instellingen repliceert die u op Google Chrome hebt toegepast voor de binaire bestanden van Google Chrome.

Als je alle instellingen hebt omgeschakeld, sluit je de Editor voor lokaal groepsbeleid en keer je terug naar Google Chrome. Start de browser opnieuw en ga naar Instellingen -> Over Google Chrome. Klik op de update-knop en geniet van uw vers bijgewerkte Chrome-installatie:

Afbeelding
Afbeelding

Opmerking: als je al het juiste groepsbeleid hebt ingesteld zoals beschreven in deze tutorial en Chrome kan nog steeds niet worden bijgewerkt; raadpleeg dit ondersteuningsdocument van Google waarin de locatie van twee weesregistersleutels wordt aangegeven die (in zeldzame gevallen) moeten worden verwijderd. De meerderheid van de gebruikers zou echter in staat moeten zijn om het groepsbeleid eenvoudig bij te werken en het register helemaal te vermijden.

Populair onderwerp