Hoe u artikelen naar uw Kindle kunt verzenden om ze later te lezen met Tinderizer, Instapaper of Pocket

Inhoudsopgave:

Hoe u artikelen naar uw Kindle kunt verzenden om ze later te lezen met Tinderizer, Instapaper of Pocket
Hoe u artikelen naar uw Kindle kunt verzenden om ze later te lezen met Tinderizer, Instapaper of Pocket
Anonim

Tinderizer is een bookmarklet en is volledig browser/OS-agnostisch. Zolang u een moderne webbrowser gebruikt, kunt u deze gebruiken. Wanneer je een artikel leest, kun je op een enkele knop klikken om het naar je Kindle te sturen, geformatteerd en geoptimaliseerd.

Om Tinderizer te gebruiken, ga je naar de hoofdpagina en volg je de kleine zes stappen die je doorloopt. U moet inloggen op uw Amazon-account en naar Uw account gaan > Uw inhoud en apparaten beheren en op het tabblad Instellingen klikken.

Scroll naar beneden naar het gedeelte "E-maillijst met goedgekeurde persoonlijke documenten". Hier zet je de e-mailadressen die je toestemming wilt geven om documenten naar je Kindle-account te sturen op de witte lijst. Klik op "Een nieuw goedgekeurd e-mailadres toevoegen" en voer [email protected] als volgt in:

Afbeelding
Afbeelding

Zodra je de Tinderizer-e-mail op de witte lijst hebt gezet, is de volgende stap het maken van de aangepaste bookmarklet. Pak eerst je Kindle-e-mailadres. Je kunt je Kindle-e-mailadres vinden op dezelfde pagina waarop je de vermelding op de witte lijst hebt gemaakt. Kijk bovenaan het tabblad Instellingen voor 'E-mailinstellingen voor verzenden naar Kindle'. Daar moet je het specifieke e-mailadres vinden dat is gekoppeld aan de Kindle waarnaar je de documenten wilt sturen (meestal is dit je [email protected] en een variant daarvan zoals [email protected] voor je secundaire Kindles- en Kindle-apps).

Voer dat adres in Tinderizer in en klik op volgende om de bookmarklet te genereren.

Afbeelding
Afbeelding

Sleep die enorme "Stuur naar mijn Kindle!" link, door erop te klikken en vast te houden, tot aan de werkbalk van uw browser.

Afbeelding
Afbeelding

Zodra de bookmarklet is geplaatst, kun je erop klikken terwijl je een artikel leest dat je naar je Kindle wilt sturen. Wanneer u dit doet, ziet u een klein meldingsvenster in de linkerbovenhoek om u te vertellen wat er aan de hand is:

Afbeelding
Afbeelding

Zorg ervoor dat je Kindle is verbonden met wifi of het 3G-netwerk. Het nieuwe item zou automatisch moeten worden gedownload (selecteer Menu > Sync en controleer op nieuwe items als het niet verschijnt). Hier is een screenshot van hoe mooi een van onze artikelen eruitziet:

Afbeelding
Afbeelding

Zodra je de bookmarklet hebt ingesteld, ben je klaar om te gaan voor … nou ja, voor altijd. We gebruiken Tinderizer sinds 2011 en de enige keer dat we zelfs maar op de site moesten inchecken, was toen de juridische afdeling van Amazon ze liet veranderen van Kindlebility naar Tinderizer (en zelfs toen duurde het 20 seconden om een nieuwe bookmarklet te maken).

Dat is alles; voor elk artikel dat je op je Kindle wilt lezen, klik je op de bookmarklet en de Tinderizer-server stuurt een netjes opgemaakt document naar je Kindle. Als het zo eenvoudig is, waarom zou je je dan nog druk maken over iets anders? Nou, als je Tinderizer veel gebruikt, merk je meteen één ding: elk artikel dat je knipt en naar je Kindle verzendt, is zijn eigen document. Als je een heleboel artikelen knipt om later te lezen, heb je pagina's op je Kindle. Als je geen grote fan bent van rommel, wil je misschien onze volgende techniek eens bekijken.

Een klik verzenden met Instapaper of Pocket

Nu klaart Tinderizer de klus, maar als je een read-it-later-service zoals Instapaper of Pocket gebruikt, kun je die in plaats daarvan integreren met je Kindle. Op die manier wordt elke keer dat je een artikel naar een van die services stuurt, het ook naar je Kindle gestuurd. U kunt zelfs artikelen combineren in één overzichtelijke samenvatting met de artikelen die zijn gerangschikt als hoofdstukken in een boek.

Verzenden naar Kindle met Instapaper

Als je op zoek bent naar een later-lees-oplossing voor je Kindle, is Instapaper een gratis en gestroomlijnde optie die zowel de bit verzenden naar Kindle als de bit archiveren voor later dekt op een eenvoudige manier. -te gebruiken pakket - geen trucs van derden nodig. Nog aantrekkelijker is dat Instapaper onlangs hun gratis en premium gebruikersaccounts heeft samengevoegd tot één account, zodat alle gebruikers nu de premium-functiebundel krijgen.

Je moet de Instapaper-website bezoeken en je aanmelden voor een gratis account. Om te profiteren van de Kindle-vriendelijke bezorgservices van Instapaper, moet je twee bookmarklets instellen: één om artikelen naar je Instapaper-account te sturen (waardoor je wachtrij voor de samenvatting wordt opgebouwd) en één om artikelen onmiddellijk naar je Kindle te sturen (voor die artikelen die u direct wilt verzenden, sla de samenvatting over).

Ga eerst naar de Instapaper "Hoe te bewaren"-gids en installeer hun handige Chrome-extensie of sleep de bladwijzerknop "Opslaan naar Instapaper" naar de werkbalk van uw browser. Met deze knop kunt u uw Instapaper-wachtrij vullen.

Afbeelding
Afbeelding

Ten tweede, ga naar het menu Instellingen en scrol omlaag naar het gedeelte 'Kindle'. Er gebeurt hier veel, maar het eerste dat u hoeft te doen, is uw Kindle-e-mailadres invoeren. Je vindt je Kindle-e-mailadres op het tabblad Instellingen van deze pagina. Zoek naar 'E-mailinstellingen voor verzenden naar Kindle'. Daar moet je het specifieke e-mailadres vinden dat is gekoppeld aan de Kindle waarnaar je de documenten wilt sturen (meestal is dit je [email protected] en een variant daarvan zoals [email protected] voor je secundaire Kindles- en Kindle-apps).

Zodra je dat hebt ingevoerd, klik je op de "Kindle-bladwijzer ophalen" en sleep je de resulterende knop "Verzenden naar Kindle" naar je werkbalk.

Afbeelding
Afbeelding

Vervolgens moet je je persoonlijke Instpaper-e-mailadres krijgen, zodat je het op de witte lijst kunt zetten bij Amazon. Naast de vetgedrukte tekst "Je Kindle-e-mailadres" zie je een kleine blauwe "wat is dit?". Klik op de link en deze wordt uitgevouwen om het volgende weer te geven:

Afbeelding
Afbeelding

Neem dat @instapaper-adres en voeg het toe aan de goedgekeurde e-maillijst op het tabblad Instellingen van je Amazon-apparaatinstellingen.

Als dat geregeld is, ben je klaar om de Instapaper-to-Kindle-workflow te gaan gebruiken. Misschien wil je sleutelen aan de extra instellingen, zoals hoeveel artikelen er bij de samenvatting moeten worden opgenomen, hoe vaak de samenvatting moet worden verzonden en de drempeltrigger voor de samenvatting (verstuur de samenvatting bijvoorbeeld niet als er geen X-nummer is van nieuwe artikelen). Er is zelfs een handige overschrijfknop "Stuur nu artikelen" als je gewoon de wachtrij wilt dumpen en meteen de samenvatting wilt ontvangen.

Afbeelding
Afbeelding

Hoewel de standaard lettertype-instelling iets anders is dan Tinderizer, is het nog steeds netjes opgemaakt en gemakkelijk te lezen. Nog beter, de gemakkelijk te bladeren compilatiebestanden maken het supereenvoudig om alle artikelen die je de hele dag/week hebt opgeslagen in te halen zonder tientallen afzonderlijke bestanden op je Kindle te openen en te sluiten.

Verzenden naar Kindle met Pocket

Als je voor het eerst een read-it-later-service gebruikt en geen skin in de game hebt, raden we je aan om gewoon Instapaper te gebruiken. Niet alleen is de premium-laag nu gratis, maar hij regelt alles in huis. Pocket is een geweldige read-it-later-service, maar je moet wel door een extra hoepel springen om het met je Kindle aan de slag te krijgen, omdat het geen native send-to-Kindle-functionaliteit heeft.

Om Pocket met je Kindle te gebruiken, moet je je aanmelden voor een Pocket-account en vervolgens beginnen met het toevoegen van de Pocket-bookmarklet - je kunt de bookmarklet en de Chrome-extensie hier vinden. Installeer gewoon de Chrome-extensie of klik en sleep de bookmarklet naar de werkbalk van uw browser.

Afbeelding
Afbeelding

De extensie/bookmarklet helpt je om je Pocket-wachtrij te vullen met artikelen. Je kunt ze lezen in de Pocket-apps voor iOS of Android, maar als je ze naar je Kindle wilt sturen, heb je de hulp van een externe service nodig.

Officieel beveelt Pocket de gratis Pocket-to-Kindle-service aan, dus dat is degene die we zullen gebruiken. Bezoek de site en klik op “Start Here!” om het aan uw Pocket-account te koppelen.

Afbeelding
Afbeelding

U wordt gevraagd om P2K te autoriseren om toegang te krijgen tot uw Pocket-account. Klik op "Autoriseren" om te bevestigen. Voer je persoonlijke e-mailadres in wanneer daarom wordt gevraagd (niet je Kindle-e-mailadres!)

Afbeelding
Afbeelding

Er zijn twee serviceniveaus: standaard en premium. Voor onze doeleinden (gewoon een terugkerende samenvatting krijgen of de huidige wachtrij naar de Kindle sturen) is het standaardplan prima. Klik op "Kies standaard".

Zodra u uw keuze heeft gemaakt, bevindt u zich in het P2K-dashboard. Klik op "Bezorging maken" om het gewenste bezorgschema in te stellen.

Afbeelding
Afbeelding

Het dashboard is erg gebruiksvriendelijk. Selecteer "Dagelijks" of "Wekelijks" om uw leveringsschema in te stellen, pas vervolgens de dag, tijd, welke artikelen (nieuwste, oudste, tijd of willekeurig) aan en specificeer hoeveel artikelen. U kunt ook "Archiveer geleverde artikelen" aanvinken, waarmee de artikelen op de Pocket-service worden gearchiveerd nadat ze naar uw Kindle zijn verzonden. Zorg ervoor dat u alle artikelen in uw samenvatting leest, want ze staan niet meer in uw Pocket-wachtrij!

Als u klaar bent, klikt u op "Start levering".

Afbeelding
Afbeelding

Je wordt gevraagd om je Kindle-e-mailadres in te voeren en "[email protected]" te autoriseren op je witte lijst voor Amazon-bezorging.

Pak eerst je Kindle-e-mailadres. Je vindt je Kindle-e-mailadres op het tabblad Instellingen van deze pagina. Zoek naar 'E-mailinstellingen voor verzenden naar Kindle'. Daar moet je het specifieke e-mailadres vinden dat is gekoppeld aan de Kindle waarnaar je de documenten wilt sturen (meestal is dit je [email protected] en een variant daarvan, zoals [email protected] voor je secundaire Kindles- en Kindle-apps).

Voer dat e-mailadres in wanneer daarom wordt gevraagd in P2K. Vervolgens vanaf diezelfde pagina in de instellingen van Amazon. voeg "[email protected]" toe aan uw e-maillijst met goedgekeurde persoonlijke documenten.

Klik ten slotte op "Start nu met bezorgen!" om het proces te concurreren.

Op dat moment is je bezorgschema ingesteld en hoef je alleen maar achterover te leunen en te wachten tot de samenvattingen binnenkomen.

Populair onderwerp