Hoe maak je een opstartbare back-up van je hele Mac op een externe schijf

Inhoudsopgave:

Hoe maak je een opstartbare back-up van je hele Mac op een externe schijf
Hoe maak je een opstartbare back-up van je hele Mac op een externe schijf
Anonim

Selecteer uw systeemschijf in de vervolgkeuzelijst "Kopiëren" en uw externe schijf na "naar". Laat het dialoogvenster "gebruiken" op "Back-up - alle bestanden" staan; de andere opties maken geen opstartbare schijf met al je bestanden.

Als alles er goed uitziet, klikt u op "Nu kopiëren". U wordt om uw wachtwoord gevraagd. Houd er rekening mee dat als u doorgaat, alle bestanden op uw bestemmingsstation worden verwijderd, dus zorg ervoor dat er niets belangrijks op dat station is opgeslagen.

Afbeelding
Afbeelding

Daarna wordt je opstartpartitie volledig naar je externe schijf gekopieerd.

Afbeelding
Afbeelding

Dit kan even duren, afhankelijk van de grootte van je schijf, maar je kunt nog steeds wat licht computerwerk doen terwijl het actief is. Als alles klaar is, wordt je dat verteld.

Afbeelding
Afbeelding

Je kunt in de Finder door het volledige bestandssysteem bladeren en je zult zien dat het er precies zo uitziet als je primaire systeemstation.

Afbeelding
Afbeelding

Voel je vrij om de schijf uit te werpen wanneer het proces is voltooid. Als je klaar bent, kunnen we de rit testen.

Opstarten vanaf een gekloond Mac-systeem

Om op te starten vanaf je gekloonde back-up, sluit je gewoon je schijf aan op je Mac, druk je op de aan/uit-knop en houd je de Option-toets ingedrukt wanneer het systeem wordt ingeschakeld. Je zult uiteindelijk een paar opstartopties zien.

Afbeelding
Afbeelding

Om op te starten vanaf je externe schijf, klik je erop en klik je op de pijl eronder. Je Mac start normaal op, maar alles wordt geladen vanaf je externe schijf in plaats van je interne.

Je krijgt de beste resultaten als je dit op dezelfde Mac uitvoert als van waaruit het is gekloond (alsof de harde schijf van die Mac doodgaat, maar al zijn andere hardware in orde is). Het is misschien mogelijk om het op een andere Mac van hetzelfde model te gebruiken, of zelfs op sommige andere Macs, maar we hebben dit niet getest en uw kilometerstand kan variëren.

Nogmaals, deze volledige systeemback-ups zouden waarschijnlijk niet uw primaire back-up moeten zijn. Er is geen actieve catalogus van uw bestanden, zoals Time Machine-aanbiedingen, wat betekent dat u geen oude versies kunt opgraven van dingen die u hebt overschreven.

Een systeemkopie is geen geweldige primaire back-up, maar het is geweldig om in de buurt te hebben als er iets misgaat. Beschouw dit als een ander hulpmiddel in uw gereedschapskist.

Populair onderwerp