Hoe contact opnemen met de klantenservice en daadwerkelijk een mens krijgen

Inhoudsopgave:

Hoe contact opnemen met de klantenservice en daadwerkelijk een mens krijgen
Hoe contact opnemen met de klantenservice en daadwerkelijk een mens krijgen
Anonim

De telefoon is niet meer de enige mogelijkheid om met een mens te praten. Veel bedrijven bieden ook een online chat-interface, waarmee je vanaf je toetsenbord met een mens kunt praten. Het kan zijn dat je nog een paar vragen moet beantwoorden, maar het gaat veel sneller en de wachttijden zijn meestal veel korter. Soms krijg je zelfs meteen een mens, terwijl telefoonlijnen vaak lang moeten wachten. Controleer de website van het bedrijf om te zien of het klantenondersteuning biedt via online chat en probeer die optie als deze bestaat.

Sommige bedrijven bieden zelfs e-mailondersteuning, zodat u contact kunt opnemen met een mens met een probleem. Dit zal niet altijd werken - soms heb je echt een heen-en-weer interactie met mensen nodig. Maar Amazon biedt bijvoorbeeld online chat, e-mail en telefonische interactie als u de ondersteuningssite bezoekt. We hebben de e-mailoptie met succes gebruikt om verschillende problemen met aankopen op te lossen, een snel bericht af te vuren en een nuttig antwoord te ontvangen dat het probleem op een bepaald moment binnen de volgende dag oplost. Je krijgt een mens om het probleem op te lossen en je hoeft niet eens te wachten of met een mens te praten.

Sla de telefoonbomen over en ga direct naar een telefoniste

Afbeelding
Afbeelding

Als je toch met iemand aan de telefoon moet praten, zijn er een paar manieren om de boom over te slaan en een mens te krijgen. Vaak kunt u gewoon op "0" op het numerieke toetsenblok blijven drukken - voor "operator" - totdat het systeem u naar een mens verwijst. Met geautomatiseerde spraaksystemen kunt u vaak "Spreek met een agent", "Agent", "Vertegenwoordiger" of iets dergelijks zeggen om een mens te krijgen, zelfs als het systeem u alleen maar vraagt om uw probleem te beschrijven. Soms kan het een paar pogingen duren voordat het daadwerkelijk op uw verzoek reageert.

Mensen op de ene afdeling kunnen je vaak ook doorverwijzen naar mensen op een andere afdeling. Als je problemen hebt om toegang te krijgen tot de klantenservice van een bedrijf dat producten verkoopt, kun je proberen contact op te nemen met de verkoopafdeling. Ze zijn misschien meer geneigd om u aan de telefoon te krijgen met een persoon. U kunt dan de verkoopagent vragen u door te verbinden met iemand van de juiste afdeling.

Gebruik GetHuman voor bijzonder hardnekkige telefoonbomen

Afbeelding
Afbeelding

Als de gebruikelijke trucs niet werken, is GetHuman.com een geweldige bron die informatie geeft over hoe je een mens aan de telefoon kunt krijgen bij een heleboel verschillende bedrijven. De website biedt handleidingen voor het navigeren door die onaangename telefoonbomen waarvoor u knop na knop moet indrukken, waarbij u zich een weg baant door een geautomatiseerd systeem dat is ontworpen om het bedrijf geld te besparen voordat u wordt doorgegeven aan de duurdere klantenservice.

Bezoek de telefoonnummerdatabase van GetHuman.com, voer een bedrijfsnaam in het vak in en u ziet informatie over contact opnemen met een mens. We hebben de betaalde services van GetHuman nooit echt gebruikt, maar we hebben de gratis handleidingen een paar keer met succes gebruikt.

Sluit bijvoorbeeld "Comcast" aan op de box, klik op "Telefoon- en contactgegevens" en u ziet informatie over het specifieke telefoonnummer dat u moet bellen, de gemiddelde wachttijd, de openingstijden van het callcenter en de knoppen die je moet indrukken om een mens aan de lijn te krijgen.

Probeer de Facebook- of Twitter-pagina van het bedrijf

Twitter is vaak een betere manier om problemen met een niet-reagerend bedrijf op te lossen dan de normale ondersteuningskanalen. Dat komt omdat bedrijven sociale-mediateams hebben die los staan van het normale klantenserviceteam, en willen te veel openbare klachten op sociale media vermijden.

Voor sommige kleinere bedrijven kan het ook goed werken om op hun Facebook-pagina te reageren, hoewel Twitter de neiging heeft populairder te zijn als plaats voor online klantenservice.

Tweet je probleem op het officiële account - of het officiële ondersteuningsaccount - en ze kunnen je om meer informatie vragen of je in contact brengen met iemand die je kan helpen met het probleem. Het is het proberen waard als normale kanalen gewoon niet voor je werken - misschien kun je helemaal geen contact opnemen met een mens, of misschien lijken de mensen met wie je hebt gesproken niet genoeg macht of interesse te hebben om je te helpen met je probleem. En als je je probleem publiekelijk bekend maakt aan al je volgers, zijn ze misschien nog meer bereid om te helpen.

Afbeelding
Afbeelding

Ga persoonlijk met iemand praten

In sommige gevallen kun je het beste met een mens praten door een bedrijf persoonlijk te bezoeken. Dit helpt zelfs bij grotere bedrijven zoals internetproviders, mobiele telefoonbedrijven en banken. Als het bedrijf een lokaal filiaal heeft dat zich bezighoudt met klanten of klanten, probeer het dan persoonlijk te bezoeken. Ze kunnen je niet negeren als je recht voor hun gezicht staat - en winkelvertegenwoordigers hebben een veel sterker verlangen om ervoor te zorgen dat je blij naar buiten loopt. We zijn in situaties geweest waarin - na 6 uur proberen om telefonische ondersteuning af te handelen - naar een winkel gaan om het probleem in 20 minuten op te lossen.

Populair onderwerp