Hoe een zonsopgangwekker goedkoop te bouwen

Inhoudsopgave:

Hoe een zonsopgangwekker goedkoop te bouwen
Hoe een zonsopgangwekker goedkoop te bouwen
Anonim

Selecteer "Wakker worden".

Afbeelding
Afbeelding

Tik op de ronde plusknop in de rechterbenedenhoek van het scherm.

Afbeelding
Afbeelding

Geef het wekalarm eerst een aangepaste naam als je wilt.

Afbeelding
Afbeelding

Veeg vervolgens omhoog en omlaag over de cijfers om een tijd te selecteren waarop u wakker wilt worden. Houd er rekening mee dat dit de tijd is dat de lichten op volle sterkte zijn zodra ze klaar zijn met vervagen, dus pas deze tijd dienovereenkomstig aan.

Afbeelding
Afbeelding

Hieronder selecteert u de dagen van de week waarop u het alarm wilt instellen.

Afbeelding
Afbeelding

Tik vervolgens op "Infaden". U kunt 10, 20 of 30 minuten selecteren, wat de hoeveelheid tijd is die uw lampen nodig hebben om langzaam van zwak naar volledige helderheid te vervagen. Dus als je dit instelt op 10 minuten en de tijd instelt op 6 uur 's ochtends, gaan de lichten eerst aan en beginnen ze te vervagen om 5:50 uur.

Afbeelding
Afbeelding

Je hebt die set, ga terug door op de pijl terug in de linkerbovenhoek te tikken en tik vervolgens op "Waar?". Plaats een vinkje naast de kamer die je wilt inschakelen en activeren voor je wekker. Eenmaal geselecteerd, druk op de pijl terug.

Afbeelding
Afbeelding

Onder "Waar?", kunt u op "Alle lichten" tikken om specifieke lichten te selecteren die u wel of niet wilt gebruiken door selectievakjes in of uit te schakelen. Standaard worden alle lichten in die kamer gebruikt.

Afbeelding
Afbeelding

Ga terug en klik vervolgens op "Opslaan" in de rechterbovenhoek van het scherm.

Afbeelding
Afbeelding

Je wekalarm wordt bovenaan weergegeven, waar je op de tuimelschakelaar rechts kunt tikken om het op elk gewenst moment handmatig in of uit te schakelen. Je kunt desgewenst meer dan één wekalarm maken door op de ronde plusknop te tikken en de vorige stappen opnieuw te doorlopen.

Belkin WeMo configureren

Hoewel het Belkin WeMo smart bulb-systeem niet het beste smart bulb-systeem is dat we tot nu toe hebben getest, heeft het echt solide opties bij gebruik als zonsopgangwekker. Verder, als u uw slimme lampsysteem uitdrukkelijk koopt om als zonsopgangwekker te dienen, is dit de beste waarde in termen van uitgegeven dollars aan nutwinst.

Afbeelding
Afbeelding

Om een zonsopgangsimulatie-alarm te creëren in het Belkin-systeem, opent u de controle-app en tikt u op het menu-item "Regels" in het onderste navigatiepaneel. Selecteer "Op tijd, zonsopgang/zonsondergang". Selecteer de lampen die u 's ochtends wilt activeren. Stel de tijd in en stel vervolgens de helderheid van de lamp in op vol met een fade-in van 30 minuten. Sla uw wijzigingen op en u bent helemaal klaar.

Ge Link/Wink configureren

Het slimme verlichtingssysteem van Wink kan erg zuinig zijn (u kunt de GE Link-hub en lampen krijgen voor een fractie van de kosten van andere slimme lampsystemen) en de software is over het algemeen best goed, maar hiervoor toepassing is het behoorlijk verschrikkelijk.

De enige reden waarom we het slimme verlichtingssysteem Wink in deze verzameling hebben opgenomen, was om 1) nieuwe kopers te waarschuwen om het niet te kopen als hun doel is om een goede zonsopgang te creëren die een wekker simuleert en 2) bestaande eigenaren te laten zien hoe je een work around kunt opzetten.

Afbeelding
Afbeelding

De belangrijkste tekortkoming van de Wink-controle-app is dat deze geen fade-in/fade-out-functionaliteit heeft. Je kunt de lampen niet zo instellen dat ze op X-tijd worden ingeschakeld en langzaam gedurende Y-minuten vervagen, wat het hart is van elke zonsopgang die een wekker simuleert.

De work around, en het is een work around waarvan we zullen toegeven dat het nogal onhandig is, is het creëren van een reeks alarmen die een fade-in routine forceren. Als u bijvoorbeeld wilt dat de lichten om 05:00 uur aangaan en feller worden totdat ze om 05:30 uur 100% helderheid bereiken, moet u een reeks alarmen maken die de helderheid langzaam verhogen: b.v. 10% helderheid om 5:00 uur met oplopende procentuele verhogingen om 5:10, 5:20 en 5:30 (of zelfs kleinere tijdsintervallen als je het geduld ervoor hebt).

Het is onvolmaakt en irritant om in te stellen, maar als je al geld hebt geïnvesteerd in een Wink-systeem en slimme lampen, is het beter om een secundair systeem te kopen om als wekker te dienen.

Met een kleine investering (minder dan het kopen van een speciale wekker) heb je niet alleen een slim lampensysteem voor je slaapkamer, maar ook een volledig functionele zonsopgangwekker waarmee je zelfs op de donkerste momenten uit bed komt dagen van het jaar.

Populair onderwerp