Hoe u uw streamingvideo kunt laten stoppen met bufferen, zo verdomd veel

Inhoudsopgave:

Hoe u uw streamingvideo kunt laten stoppen met bufferen, zo verdomd veel
Hoe u uw streamingvideo kunt laten stoppen met bufferen, zo verdomd veel
Anonim

Voer, voordat u iets doet, een snelheidstest uit om te zien hoe uw internet presteert. Sommige verbindingen zijn gewoon te traag om video's af te spelen met instellingen van hoge kwaliteit zonder buffering.

Als je wilt weten hoe snel je verbinding is, ga dan naar Netflix's eigen Fast.com of Speedtest.net. De website van Netflix beveelt specifieke internetsnelheden aan voor verschillende kwaliteitsniveaus. Als je bijvoorbeeld in HD-kwaliteit wilt streamen, raadt Netflix een snelheid van minimaal 5 Mbps aan.

Als de tools zeggen dat je verbinding langzamer is dan dat, is je verbindingssnelheid misschien gewoon te laag voor het streamen van video. U kunt mogelijk contact opnemen met uw internetprovider en meer betalen voor een snellere internetverbinding, of u kunt overstappen naar een andere internetprovider die er een biedt.

Als je weet dat je beta alt voor een snellere verbinding dan wat je krijgt, kunnen er een paar problemen zijn. Misschien is je wifi-netwerk niet erg sterk in die kamer - probeer je computer met een Ethernet-kabel op de router aan te sluiten en voer de test opnieuw uit. Als het betere snelheden laat zien, kan je wifi-netwerk de schuldige zijn (zie hieronder). Als je echter slechte snelheden krijgt, zelfs als je bekabeld bent, wil je contact opnemen met de klantenservice van je internetprovider om erachter te komen waarom je niet de snelheden krijgt waarvoor je beta alt.

Verbeter uw wifi-signaal

Afbeelding
Afbeelding

Als je na het uitvoeren van de bovenstaande tests merkt dat je wifi-netwerk de schuldige is, is het tijd om aan het werk te gaan. Er zijn veel verschillende manieren om uw wifi-verbinding te verbeteren en interferentie te verminderen. Plaats uw router op een plaats waar muren, metalen voorwerpen en apparatuur het signaal niet blokkeren of verstoren. Als het aan de andere kant van het huis is, overweeg dan om je modem en router dichter bij de woonkamer te plaatsen, waar je streaming-apparaten zijn. Bekijk onze volledige gids voor het verbeteren van je wifi voor meer tips op dit gebied.

Als je een oudere router hebt, overweeg dan om je router te upgraden naar een nieuwe die de nieuwste, snelste wifi-standaarden ondersteunt. Als uw streamingapparaten nieuwe Wi-Fi-standaarden ondersteunen, maar uw router niet, profiteert u pas van de voordelen als u die router upgradet.

Probeer een bekabelde Ethernet-verbinding

Afbeelding
Afbeelding

Het verbeteren van je wifi is handig, maar is een groot gedoe - en is in sommige huizen gewoon niet gemakkelijk. Als je kunt, overweeg dan om je streamingapparaat rechtstreeks op je router aan te sluiten met een Ethernet-kabel. Het is gemakkelijk om direct voor wifi te gaan bij het instellen van deze apparaten, maar wifi is zelden de beste optie als het gaat om snelheid en betrouwbaarheid.

De meeste moderne streaming-apparaten hebben een Ethernet-poort, waaronder Roku-boxen, de Apple TV en Amazon Fire TV-box, om nog maar te zwijgen van videogameconsoles zoals de PlayStation 4, Xbox One, PlayStation 3 en Xbox 360. Veel smart-tv's hebben ook ingebouwde Ethernet-poorten, wat helpt als je streamt met de ingebouwde apps van de smart-tv.

Niet elk apparaat heeft echter Ethernet-poorten. Je zult ze met name niet vinden op kleinere streaming-sticks zoals de Google Chromecast, Fire TV-stick en Roku-stick.

Als een apparaat wel een ethernetpoort heeft, kun je het met een ethernetkabel aansluiten op een van de poorten aan de achterkant van je router. Er zou zelfs geen software-installatie bij betrokken moeten zijn - het apparaat zou de Ethernet-verbinding automatisch moeten opmerken en gebruiken, en hopelijk zult u een merkbare toename in kwaliteit en snelheid zien.

Zorg ervoor dat u uw verbinding niet maximaliseert

Afbeelding
Afbeelding

Voor de meeste mensen zouden de bovenstaande tips wonderen moeten doen. Maar in sommige gevallen lossen zelfs een snel internetabonnement en een bekabelde verbinding de bufferproblemen niet op - en dat komt meestal doordat u de verbinding overbelast.

Het kan bijvoorbeeld zijn dat iemand anders in je huis ook probeert te streamen op een andere tv, of je kunt je verbinding maximaal benutten met BitTorrent-downloads, grote pc-gamedownloads of andere zware activiteiten op een andere pc. Zorg ervoor dat geen van uw apparaten zwaar wordt gedownload of gestreamd, waardoor uw verbinding kan verzadigen.

Je zou zelfs kunnen proberen om Quality of Service op je router in te stellen, als je router dit aanbiedt. Met QoS kunt u prioriteit geven aan streaming videoverkeer en deprioriteit voor andere verkeerstips, waardoor uw router automatisch het verkeer vertraagt dat u minder belangrijk vindt.

Configureer streaming-instellingen op YouTube, Netflix en andere services

Het is mogelijk om in de instellingen van veel verschillende diensten, waaronder YouTube en Netflix, te graven en de gewenste kwaliteitsinstelling te kiezen.

Deze services zijn echter allemaal ingesteld om u automatisch de optimale kwaliteitsinstelling te bieden, afhankelijk van uw verbinding. Daarom neemt de videokwaliteit soms af wanneer je internet traag of verzadigd is - de service kiest ervoor om je een lagere videokwaliteit te bieden in plaats van de video te bevriezen en te wachten met bufferen.

Als je bufferberichten ziet, heb je de service mogelijk geconfigureerd om altijd hoge videokwaliteitsniveaus te kiezen die je verbinding niet snel genoeg aankan.

Op YouTube zorgt de automatische instelling in de rechterbenedenhoek van een video ervoor dat deze niet buffert. Als je meteen een hoge instelling kiest wanneer video's beginnen te spelen en je verbinding niet snel genoeg is, zal de video eerst moeten bufferen.

Afbeelding
Afbeelding

Op Netflix kun je naar de pagina Jouw account gaan en onder Mijn profiel op 'Afspeelinstellingen' klikken. U kunt dan Laag, Medium, Hoog of Auto kiezen. Auto is de beste optie: u krijgt de best mogelijke videokwaliteit. Als je dit instelt op Hoog, moet Netflix mogelijk video's bufferen voordat je ze kunt afspelen als je verbinding traag is. Zet het op Auto en je krijgt een hoge kwaliteit als je verbinding het aankan, hoe dan ook.

Afbeelding
Afbeelding

Deze instellingen zouden ook op de meeste andere diensten moeten bestaan. Ga naar de instellingen van de service op hun webpagina of op uw streamingapparaat en zoek naar een optie waarmee u de videokwaliteit kunt regelen. Zorg ervoor dat het is ingesteld op "Auto" en niet op een hoog kwaliteitsniveau voor buffervrij streamen op uw internetverbinding.

Populair onderwerp