Je kunt Philips Hue-lampen gebruiken zonder hub

Inhoudsopgave:

Je kunt Philips Hue-lampen gebruiken zonder hub
Je kunt Philips Hue-lampen gebruiken zonder hub
Anonim

Dit zal waarschijnlijk geen probleem voor je zijn, tenzij je een kamer hebt met veel licht, maar tien lampen is meestal meer dan genoeg op één schakelaar.

Als je nu je hele huis met Hue-lampen wilt bedekken en meer dan tien lampen nodig hebt om dit te doen, kun je altijd meer Hue-dimmerschakelaars krijgen en deze toewijzen aan specifieke kamers, met minder dan tien lampen per switch, allemaal zonder dat je een Hue Bridge-hub nodig hebt.

Zoals hierboven vermeld, wordt de Hue-dimkit geleverd met een schakelaar en een lamp die al is gekoppeld, maar als je meer lampen aan die schakelaar wilt toevoegen, hoef je alleen maar de lamp in te schroeven, hem aan te zetten, te plaatsen de Hue-dimmerschakelaar naast de lamp en houd de aan-knop op de schakelaar ingedrukt totdat het kleine LED-lampje in de linkerbovenhoek van de schakelaar groen wordt. De lamp knippert om de koppeling te bevestigen en u doet dit voor elke lamp die u wilt toevoegen.

Kleurlampen veranderen niet van kleur

philips-hue-lights kopie
philips-hue-lights kopie

Een van de drijvende factoren achter het feit dat Philips Hue-lampen zo geweldig zijn, is dat de Hue White & Color-lampen in vrijwel elke kleur kunnen veranderen die je maar kunt bedenken.

Het nadeel hier is dat je hier niet van kunt profiteren wanneer je de Hue Dimmer Switch gebruikt en het enige dat je kunt doen is hem in- en uitschakelen, evenals dimmen en helderder maken. Daarom wil je het bij de standaard Hue White-lampen houden.

Je kunt meer dan één schakelaar gebruiken met een lamp(en)

Afbeelding
Afbeelding

Als één schakelaar niet genoeg is om een lamp(en) in je huis adequaat te bedienen, kun je er een tweede schakelaar aan toevoegen om een driewegopstelling te creëren zoals je in veel huizen met hun traditionele licht ziet schakelaars.

Ik heb een Hue Dimmer Switch in mijn woonkamer die de lichten in die kamer regelt, maar ik heb ook een tweede Hue Dimmer Switch boven gemonteerd, zodat ik de lichten beneden kan aandoen voordat ik daar beneden ben, wat is erg handig als het donker is. Je kunt zelfs creatief zijn en één schakelaar de helft van de lichten laten bedienen, terwijl de andere schakelaar ze allemaal bestuurt op basis van bepaalde situaties.

Het proces voor het toevoegen van een andere Hue-dimmerschakelaar aan lampen die al met een schakelaar zijn gekoppeld, is hetzelfde als voorheen: plaats de Hue-dimmerschakelaar naast de lamp en houd de aan-knop op de schakelaar ingedrukt totdat de klein LED-lampje in de linkerbovenhoek van de schakelaar wordt groen. Voordat u dat echter doet, moet u beide dimmerschakelaars naast elkaar plaatsen en beide knoppen tegelijkertijd ingedrukt houden totdat beide LED-lampjes groen worden.

Op een bepaald moment kan het zinvol zijn om de hub te krijgen

Afbeelding
Afbeelding

Als je van plan bent een handvol Hue-lampen en verschillende Hue-dimmerschakelaars te kopen, is het misschien logisch om een Hue Bridge-hub te kopen, vooral als je al dat geld toch uitgeeft.

Het kost slechts $ 60 (de prijs van slechts vier Hue White-lampen) en het opent de volledige mogelijkheden van het Hue-ecosysteem, inclusief de mogelijkheid om "scènes" te maken, lichten vanaf je telefoon te bedienen en zelfs lichten te hebben automatisch in- en uitschakelen op vaste tijden of wanneer u thuiskomt van uw werk. Het is het zeker waard.

Populair onderwerp