Hoe u de Hue-dimmer opnieuw programmeert om alles met uw lichten te doen

Inhoudsopgave:

Hoe u de Hue-dimmer opnieuw programmeert om alles met uw lichten te doen
Hoe u de Hue-dimmer opnieuw programmeert om alles met uw lichten te doen
Anonim

Hoewel je de Hue-dimmerschakelaar kunt aanpassen vanuit de Hue-app (wat we je laten zien hoe je dat moet doen), is deze vrij beperkt in vergelijking met een app van derden genaamd iConnectHue ($ 4,99). Met iConnectHue kun je een heleboel coole dingen doen met je Hue-lampen, inclusief het aanpassen van je Hue-dimmer.

Het is momenteel alleen iOS en vereist iOS 7.1 of hoger, en hoewel vijf dollar een redelijke prijs is om je dimmerschakelaar te herprogrammeren om precies te doen wat je wilt, is iConnectHue veel meer dan alleen een schakelaarprogrammeertool - je kunt het controleren de volledige lijst met functies op hun site.

De Hue-app gebruiken

Je Hue-dimmerschakelaar kan worden geconfigureerd en aangepast vanuit de Hue-app zelf door eerst op het tandwielpictogram voor instellingen in de linkerbovenhoek van het scherm te tikken.

Afbeelding

Vanaf daar selecteert u "Accessoires instellen".

Afbeelding

Selecteer vervolgens de Hue Dimmer Switch die u wilt aanpassen.

Afbeelding

Je ziet dan een lay-out van je Hue-dimmerschakelaar en je kunt op elk van de vier knoppen op de schakelaar tikken om te zien wat hij doet. Helaas kan alleen de knop "Aan" worden aangepast.

Afbeelding

Selecteer de knop "Aan" als dit nog niet het geval is, scrol omlaag en tik vervolgens op "Waar?".

Afbeelding

Selecteer de kamer die je met je Hue Dimmer Switch wilt bedienen. U kunt maximaal twee kamers tegelijk selecteren om te bedienen. Druk na je selectie op de terug-knop in de linkerbovenhoek om terug te gaan.

Afbeelding

Scroll verder naar beneden en je zult zien dat je bepaalde scènes kunt instellen voor de eerste druk op de knop, de tweede druk, enzovoort.

Afbeelding

Tik op een knop die u wilt wijzigen en selecteer een scène of recept uit de lijst. De Hue Dimmer Switch ondersteunt tot vijf opeenvolgende druk op de knop per knop.

Afbeelding

Zodra je de gewenste scènes hebt ingesteld, klik je op "Opslaan" in de rechterbovenhoek en je Hue-dimmerschakelaar wordt onmiddellijk geconfigureerd en is klaar voor gebruik.

Afbeelding

iConnectHue gebruiken

Als je meer aanpassingsmogelijkheden wilt, is iConnectHue de juiste keuze, omdat je alle knoppen op je Hue-dimmerschakelaar kunt aanpassen om praktisch alles te doen wat je wilt. Bovendien zijn er nog veel meer functies om uit te proberen, waaronder het maken van uw eigen animaties.

Hoewel het configureren van je Hue-dimmerschakelaar in iConnectHue niet moeilijk is, vergt het nogal wat stappen, en het is verreweg een beetje anders dan het normale Hue-configuratieproces.

Eerst moet je de nieuwe app koppelen aan je Hue Bridge-hub en al je scènes handmatig opnieuw maken (je kunt helaas geen scènes importeren vanuit de Hue-app). Als je Hue-dimmerschakelaar eerder is geconfigureerd, veeg je hem schoon om met een nieuwe staat te beginnen en de knoppen opnieuw toe te wijzen.

Stap één: koppel de Hue Bridge

Lanceer de iConnectHue-app en deze zal onmiddellijk in je thuisnetwerk zoeken naar je Hue Bridge. Druk desgevraagd op de fysieke knop in het midden van de hub en selecteer vervolgens "OK, ik ben klaar" als je dat hebt gedaan.

Afbeelding

Je wordt gevraagd om een ​​rondleiding door de functies van de apps te volgen. Aangezien de functies talrijk zijn en je je vijf dollar wilt verdienen, raden we je aan het eens te proberen. Na de rondleiding ziet u het hoofdbedieningsscherm zoals hieronder afgebeeld.

Afbeelding

Het is belangrijk op te merken dat hoewel de algemene gebruikersinterface er voor iedereen hetzelfde uitziet, de daadwerkelijke inhoud van het bedieningspaneel afhankelijk is van je Hue-lichtsysteem. In ons geval gebruiken we een eenvoudig systeem met drie lampen waarbij alle drie de lampen zich in dezelfde kamer bevinden en worden bestuurd door een Hue-dimmer.

Hoewel ze correct zijn gegroepeerd met de dimmerschakelaar, is "Dimmer 2" geen erg intuïtieve groepsnaam, dus we zullen dat onmiddellijk veranderen. Je kunt elke groep hernoemen door de naam ingedrukt te houden.

Stap twee: importeer handmatig uw scènes

De volgende opdracht is om je scènes van de native Hue-app in de iConnectHue-app te krijgen. Hoewel het zeker leuk zou zijn als we gewoon op een knop konden klikken en ze allemaal konden importeren, is het handmatige importproces eigenlijk vrij pijnloos.

Je hoeft niet al je lichtscènes helemaal opnieuw te maken - je hoeft ze alleen maar te activeren met de Hue-app zodat de lichten aan zijn en de juiste helderheid/kleur hebben, en dan die huidige configuratie een naam in iConnectHue.

Om bijvoorbeeld onze bestaande "Film" -scène te kopiëren die we gebruiken om films te kijken (waarbij alle slaapkamerverlichting uit is, behalve het bias-licht achter de tv), zouden we eerst de Hue-app openen en die activeren tafereel. Bevestig dat de lampen zich in de staat bevinden waarin ze zouden moeten zijn (aangezien iConnectHue gewoon kopieert wat de Hue bridge-rapporten de huidige verlichtingsstatus is).

Tik in de iConnectHue-app op de kleine cirkel met het label 'Voorinstellingen' in de rechterbovenhoek. Merk op dat de lichtindicatoren op het bedieningspaneel, zoals hieronder te zien, de lichtconfiguratie weerspiegelen die we zojuist hebben beschreven (de nachtkastjes zijn uit en het tv-biaslampje is aan).

Afbeelding

Tik in het menu Voorinstelling op "Toevoegen als nieuwe voorinstelling" onder de groep waaraan u de voorinstelling wilt toevoegen.

Afbeelding

Herhaal het proces zo vaak als nodig is voor je scènes. Onthoud dat je niet elke verlichtingsscène hoeft te importeren die je hebt gemaakt - alleen degene die je wilt dat je Hue Dimmer Switch oproept.

Stap drie: veeg de schakelaar schoon

Zodra we onze verlichtingsscènes hebben geïmporteerd, is de volgende opdracht om onze voorinstellingen voor de dimmerschakelaar schoon te vegen. Voor alle duidelijkheid: u hoeft deze stap niet uit te voeren. Als u de vorige voorinstellingen echter niet van de schakelaar wist, worden ze in de iConnectHue-app weergegeven als "Onbekende voorinstellingen". Ze werken nog steeds precies zoals ze deden voordat je aan dit project begon, maar het is op twee manieren vervelend: ten eerste weet je niet echt wat de voorinstelling is.Ten tweede kun je ze niet aanpassen. Het is veel beter om de schakelaar helemaal schoon te vegen en als je wilt dat de oude voorinstellingen naast je nieuwe mooie knopconfiguraties bestaan, kun je ze eenvoudig weer toevoegen.

Om de bestaande voorinstellingen van de schakelaar te wissen, hoeven we alleen maar naar het menu Instellingen te gaan. Tik hiervoor op het menupictogram in de linkerbovenhoek en selecteer "Instellingen".

Afbeelding

Selecteer 'Bruggen en apparaten' bovenaan de lijst.

Afbeelding

Selecteer uw schakelaar in de lijst met apparaten, zoals hieronder te zien is.

Afbeelding

Hier is de interface waar alle magie gebeurt, en waar we de rest van de tutorial zullen doorbrengen.

Afbeelding

Om uw schakelaar te resetten, tikt u op het pictogram "Wizard" in de linkerbovenhoek en selecteert u vervolgens "Wis schakelaarinstellingen".

Afbeelding

Stap vier: wijs de knoppen opnieuw toe

Nu we de weg hebben vrijgemaakt voor onze nieuwe configuraties, is het tijd om knoppen toe te wijzen.

Voordat we ingaan op het configureren van de dimmerschakelaar om nieuwe trucs uit te voeren, laten we eerst benadrukken hoe je hem al zijn oude trucs kunt laten doen. De schakelaar schakelt standaard de lichten in met de bovenste knop, verlicht en dimt de lichten met de middelste knoppen en schakelt de lichten uit met de onderste knop.

Als u die standaardfunctionaliteit wilt herstellen en er vervolgens met extra trucs op wilt voortbouwen, activeert u gewoon de installatiewizard zoals we in de vorige stap hebben gedaan en selecteert u "Nieuw instellen" in plaats van "Schakelaarinstellingen wissen" in de tovenaar.

Afbeelding

Hiermee worden automatisch alle vier de knoppen zo geconfigureerd dat ze precies werken zoals ze deden voordat we ze opnieuw instelden, maar met een toegevoegde bonus: ze zijn nu correct gelabeld en je kunt hun configuratie bewerken.

Afbeelding

In de bovenstaande schermafbeelding kun je zien hoe wat "Onbekende voorinstelling" was toen de instelling werd overgenomen van de oorspronkelijke instelling van de dimmerschakelaar, nu wordt aangeduid met "Alle groepen aan" met een toegewezen fade-tijd.

Laten we nu eens kijken hoe we een nieuwe en unieke functie aan de dimmerschakelaar kunnen toevoegen. Omdat er zoveel mogelijke combinaties zijn, laten we je gewoon zien hoe je er een moet doen (waardoor je leert hoe je toegang krijgt tot de menu's) en delen we vervolgens een klein werkblad dat je kunt gebruiken om bij te houden hoe al je andere knoppen worden ingevuld.

Om een ​​actie toe te voegen, selecteert u gewoon de knop die u wilt bewerken op de interface, zoals:

Afbeelding

Selecteer de gewenste knopfunctie "Initial Press" voor een lichte klik en "Hold" voor een ingedrukte druk.

Afbeelding

Selecteer vervolgens "Nieuwe actie toevoegen" onder "KnopActies" om een ​​actie te koppelen aan die druk op de knop. U kunt ook een secundaire functie toevoegen in het gedeelte "Knop zou meer moeten doen bij een andere druk". Op deze manier kunt u één functie toewijzen aan de eerste keer drukken en één functie aan de tweede keer drukken.

Afbeelding

Wanneer u het item "Een nieuwe actie toevoegen" selecteert, krijgt u de volgende opties te zien:

Afbeelding

Je kunt een voorinstelling laden, wijzigen welke groep lampen de dimmerschakelaar bedient, lampen uitschakelen, de groep veranderen in een andere kleur, de groepshelderheid aanpassen of de groep dwingen te knipperen.

Selecteer "Load preset" en kies vervolgens welke preset je wilt koppelen aan de knop die je eerder hebt geselecteerd.

Afbeelding

En daar heb je het: een nieuwe functie (in dit geval knop 1 ingedrukt houden om de scène "Films" in de slaapkamer te activeren) is gekoppeld aan je Dimmer Switch-knop:

Afbeelding

Om de knopmagie echt te maximaliseren, moet je verschillende knopdrukken associëren met verschillende scènes, kleuren of wat je hartje begeert. Hoewel het invoeren van alle knopcombinaties vrij eenvoudig is, kan het een gedoe zijn om ze allemaal bij te houden terwijl je in de app werkt (we geven toe dat we halverwege het werken aan onze configuratie een van de combo's die we van plan waren vergeten waren erbij betrekken). Met dat in gedachten raden we aan deze handige kleine invullijst af te drukken om je te helpen brainstormen aan welke knoppen je wilt toewijzen.

We hebben de knoppen gelabeld met de naam die wordt gebruikt in iConnectHue, evenals het symbool/de functie die wordt weergegeven op de fysieke knoppen.

Je hoeft zeker niet alle 16 mogelijke opties te gebruiken, maar de bovenstaande lijst zal je zeker helpen beslissen en plannen wat elke knop moet doen (en hoeveel functies je eraan wilt toewijzen).

Met behulp van een handige kleine app, een handige kleine schakelaar en een beetje planning kun je je Philips-dimmer een boost geven om al je lichtscènes en -functies aan te kunnen.

Populair onderwerp